Στο Ελληνικό Δημόσιο το γήπεδο, το κάμπινγκ μέχρι και τα… νεκροταφεία Μαγγάνων!
Ποιοι ευθύνονται για την… «παραδρομή»;
Ένα μείζον θέμα σχετικά με την ακίνητη περιουσία του Δήμου Τοπείρου παραμένει σε εκκρεμότητα μετά την μεταφορά 750 περίπου στρεμμάτων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, με την δικαιολογία: «ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ»!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η εν λόγω ακίνητη περιουσία με βάση επίσημο έγγραφο του Εθνικού Κτηματολογίου, ήταν εγγεγραμμένη στον Δήμο Τοπείρου μέχρι τις 21/12/2015, όταν και μεταγράφηκε στην μερίδα του Ελληνικού Δημοσίου (με κωδικό 43151254).
Στο σχετικό έγγραφο μάλιστα υπάρχει η υπογραφή του Υποθηκοφυλακείου, χωρίς όμως να αναφέρεται ημερομηνία, γεγονός απαράδεκτο, τουλάχιστον περίεργο…
Τα ερωτήματα που γεννιούνται στην προκειμένη περίπτωση είναι με βάση ποιο έγγραφο (ή ποια έγγραφα) αποφασίσθηκε και έγινε αυτή η μεταφορά της ακίνητης περιουσίας; Και φυσικά το μεγάλο ερωτηματικό που παραμένει αναπάντητο (μέχρι στιγμής) είναι: Πως είναι δυνατόν να διαγράφονται 750 στρέμματα με την δικαιολογία «ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ»; Ποιος ή ποιοι προέβησαν σ’ αυτήν την λανθασμένη εγγραφή και τι έκαναν έκτοτε ώστε να διορθωθεί η «παραδρομή»;
ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΤΑ… ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΜΑΓΓΑΝΩΝ!
Πιο αναλυτικά, στα 748 στρέμματα που «έφυγαν» από την ιδιοκτησία του Δήμου Τοπείρου, αφορούν 21 αγροτεμάχια της πρώην κοινότητας Μαγγάνων, μέσα στα οποία βρίσκονται μάλιστα, τόσο το γήπεδο ποδοσφαίρου των Μαγγάνων, τα… νεκροταφεία του οικισμού, αλλά και το κάμπινγκ- φιλέτο στην παραλία Μαγγάνων εμβαδού 36 στρεμμάτων, το οποίο υπολογίζεται με μια πρόχειρη εκτίμηση σε… αρκετά εκατομμύρια ευρώ!
Επίσης, στην ίδια έκταση περιλαμβάνεται και ένα τεμάχιο- φιλέτο 215 στρεμμάτων (υπ’ αριθμ. 2399), το οποίο βρίσκεται δίπλα στον αιγιαλό, επίσης μεγάλης αξίας.
Σε ενδεχόμενη απάντηση πως δεν γνώριζε η δημοτική αρχή για όλα αυτά, προκύπτει μία νέα «ένσταση» αναφορικά με τα 55 στρέμματα (από τα 748), τα οποία καταχωρήθηκαν υπέρ του Δημοτικού Σχολείου Μαγγάνων μετά από κάποιες ενέργειες που προηγήθηκαν. Άρα γνώριζαν ότι υπήρχε η συγκεκριμένη περιουσία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ», τον Οκτώβριο του 2015 και μετά από έλεγχο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, εκδόθηκε ένα πόρισμα όπου αναφέρονταν η συγκεκριμένη εκκρεμότητα με την υποσημείωση ότι θα έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς Δήμου Τοπείρου για να επανέλθει όλη αυτή η ακίνητη περιουσία στην ιδιοκτησία του.
Μέχρι σήμερα όμως δεν γνωρίζουμε να έχει γίνει τίποτε από πλευράς της δημοτικής αρχής. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή έχει γίνει κάποια ενέργεια, θα περιμένουμε να μας κοινοποιηθεί αρμοδίως.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ 3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ;
Το θέμα όμως είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν «τελειώνει» μόνο στα 748 (μείον 55 του Δημοτικού Σχολείου) στρέμματα των Μαγγάνων. Υπάρχουν άλλες 3.000 στρέμματα περίπου στην κοινότητα Αβάτου που τελούν και αυτά σε εκκρεμότητα κατά τον ίδιο τρόπο, ενώ ήδη υπάρχει ο «μπούσουλας» με τα 6.000 στρέμματα του Ερασμίου, τα οποία μετά από προηγηθέν ρεπορτάζ της «Θ», ο Δήμος Τοπείρου μπήκε στην διαδικασία να τα διεκδικήσει και τελικά τα κέρδισε. Πράγμα που σημαίνει πως η δημοτική αρχή Τοπείρου και προσωπικά ο Δήμαρχος γνωρίζουν τις εν λόγω εκκρεμότητες…
Η «Θ» ξεκίνησε ήδη μία έρευνα γύρω από το εξαιρετικά σημαντικό θέμα μετά από παρότρυνση δημοτών του Τοπείρου, οι οποίοι ανησυχούν. Προσεχώς νεότερα…