Δήμος Ξάνθης: Ξεστολίζει για Χριστούγεννα και στολίζει για… Καρναβάλι

Παραμένει ο «έναστρος ουρανός»  – Προβλέφθηκε το ύψος των αρμάτων

Γ. Ζερενίδης: «Μετά τις 10 Ιανουαρίου οι εργασίες απομάκρυνσης του διακόσμου – Περισσότεροι στολισμένοι δρόμοι του χρόνου»

 

Το ξεστόλισμα του χριστουγεννιάτικου διακόσμου, προκειμένου να τοποθετηθεί αμέσως μετά ο αποκριάτικος, ξεκινούν μετά τις 10 Ιανουαρίου οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης. Ένας διάκοσμος, που άξια κέρδισε τις εντυπώσεις, με κύρια σημεία αναφοράς το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην καρδιά της πόλης, καθώς και τον εντυπωσιακό «έναστρο ουρανό» επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, ο οποίος…αλλάζει «φώτα» για να παραμείνει μέχρι και της ΘΛΕ.
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης κ. Γιάννης Ζερενίδης.

 «ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ»

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει στην «Θ» ότι «αυτό που έχουμε σαν σκοπό είναι πρωτίστως να αφαιρέσουμε τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, εκτός από τον «ουρανό». Οι εργασίες απομάκρυνσης του χριστουγεννιάτικου διακόσμου θα ξεκινήσουν μετά τις 10 Ιανουαρίου, ενώ αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη για να καταλήξουμε στον διάκοσμο των αποκριών. Θα καταλήξουμε για την μορφή και για τα σημεία που θα στολίσουμε. Συνεπώς και εκεί θα έχουμε κάποιες καινούριες ιδέες και προτάσεις για «αέρα» ανανέωσης για το καρναβάλι. Θα υπάρχει σίγουρα πρόταση για ανανέωση».

 

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΣΜΟ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Αναφορικά με τις κριτικές για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ο κ. Ζερενίδης υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος «αγκάλιασε» με ενθουσιασμό όλο το εγχείρημα. Είχαμε πολύ θετικά σχόλια. Πιστεύουμε ότι για του χρόνου (που θα έχουμε και περισσότερο χρόνο στην διάθεσή μας) θα στολίσουμε περισσότερους δρόμους, θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και θα ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια που κάνουμε».

«ΑΛΛΟ…ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΛΕ – ΠΡΟΒΛΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ»

Τέλος, αναφορικά με τον «έναστρο ουρανό» επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης σημείωσε ότι «θα αλλάξουν οι μπάλες, ενώ θα δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε και το χρώμα των λαμπτήρων του «ουρανού». Θα μιλήσουμε με τον προμηθευτή για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε επάνω σε αυτό.  Μάλιστα έχει προβλεφθεί από την πρώτη στιγμή και το ύψος των αρμάτων. Με τον δυνατό αέρα βέβαια έχουν «λασκάρει» λίγο οι σειρές με τα φωτάκια, αλλά θα τα επιδιορθώσουμε. Έγινε μια καλή κατασκευή με τα συρματόσχοινα και, ευτυχώς, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τους δυνατούς ανέμους που πλησίασαν τις προηγούμενες ημέρες τα 10 μποφόρ».