ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΑ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν για την περιοχή του Φαναρίου, επαγγελματίες του τουρισμού, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πέτρο Καραβέτη και τον Δήμο Μπακιρτζάκη «έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα Leader 15 προτάσεις για τουριστικά καταλύματα».
Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη τριετία δύναται να φέρει θετικές εξελίξεις για το Φανάρι και την παραλιακή ζώνη του δήμου Κομοτηνής εν γένει, αν βέβαια οι προτάσεις εγκριθούν και τα κονδύλια αξιοποιηθούν σωστά.
Ως προς την αξιοποίηση δε, ο στόχος πια περιλαμβάνει και τη διευκόλυνση της πρόσβασης και της διαμονής των ατόμων με αναπηρίες καθώς ήδη στην παραλία Ιουλία λειτουργεί μηχανισμός Seatrack (ο μηχανισμός που επιτρέπει σε άτομα με κινητικά προβλήματα να μπουν και να βγουν από τη θάλασσα), αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.
Τρύφωνας Καρούντζος: «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο»
Η λειτουργία του Seatrack δεν είναι αμελητέα, πλην όμως καλύπτει μόνο ένα μέρος της ανάγκης και του δικαιώματος των ανθρώπων με αναπηρίες στην τουριστική αναψυχή.
«Καταλύματα έχουμε στο Φανάρι;» διερωτάται, πάλι μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Τρύφωνας Καρούντζος που προεδρεύει του Συλλόγου ΑμεΑ Ροδόπης και εξηγεί ότι στο Φανάρι δεν υπάρχει ούτε ένα ξενοδοχείο ή δωμάτιο, το οποίο να είναι προσβάσιμο από ΑμεΑ. Επίσης ούτε και ο δρόμος προς την παραλία του Φαναρίου είναι απολύτως ικανοποιητικός και χρήζει παρεμβάσεων ώστε να είναι προσβάσιμος από ΑμεΑ.
Παράλληλα, αντίστοιχες υποδομές πρέπει να αναπτύξουν και όλα τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο του Φαναρίου, ώστε το τουριστικό προφίλ της περιοχής να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Επαφές, αλλά «όχι για τη φωτογραφία» στην Αθήνα
Το δίδυμο Καρούντζος – Καραβέτης είχαν μία σειρά επαφών με τους βουλευτές της Ροδόπης στην Αθήνα με στόχο «να αναπτύξουμε την περιοχή μας», όπως είπε ο κος Καραβέτης. Ο κος Καρούντζος τόνισε ότι ο ίδιος θέλει «δεσμεύσεις και όχι φωτογραφίες» από τους πολιτικούς που συναντά ως εκπρόσωπος του συλλόγου που προεδρεύει και τα συμπεράσματα που βγήκαν έχουν μάλλον θετικό πρόσημο.
Το Φανάρι πάντως, πρόσφατα πήρε ένα μεγάλο “bonus” με την έγκριση της κατασκευής του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού, ενώ και οι σύγχρονες επιταγές της νομοθεσίας οδηγούν τα πράγματα σε ένα καλύτερο αύριο.
ΠΗΓΗ: «ΧΡΟΝΟΣ»