Πέγκυ Ζήνα: «Σπουδαίος ο θεσμός των ΘΛΕ – Γίναμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά»

Κοσμοπλημμύρα στην επίσημη «πρώτη» του καρναβαλιού μας

«Επηρεάζεται από την γενικότερη κατάσταση ο καλλιτεχνικός χώρος – Με ζεστή καρδιά και δύναμη τα ‘’ξορκίζουμε’’ όλα» σημείωσε αποκλειστικά στην «Θ» η ίδια

 

Με πλειάδες κόσμου αλλά και αρκετό κρύο, πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ξάνθης η έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2020.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, έδωσε το έναυσμα για την 55η διοργάνωση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «…επιλέξαμε σαν κεντρικό θέμα του καρναβαλιού  τον τίτλο «όνειρα, χρώματα, μυρωδιές, αρώματα». Ας μην χάσουμε τίποτα από όλα αυτά. Ως δημοτική αρχή είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε τίποτα να πάει χαμένο…» ευχαριστώντας όλους τους δημότες για την διαχρονική συμβολή τους στον θεσμό.

Π. ΖΗΝΑ: «ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ – ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΛΕ – ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»

Λίγο αργότερα την «σκυτάλη» έλαβε η γνωστή ερμηνεύτρια Πέγκυ Ζήνα, που ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους με  πολλές δικές της μουσικές επιτυχίες και όχι μόνον.
Η  ίδια, σε αποκλειστικές της δηλώσεις στην «Θ» ανέφερε:
«Ανοίξαμε τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές (και κλείσαμε το πρόγραμμά μας με έναν φοβερό θρακιώτικο τραγούδι ακριβώς για αυτόν τον λόγο). Αγαπάμε πάρα πολύ την Ξάνθη μας. Αυτός είναι ένας σπουδαίος θεσμός που γίνεται κάθε χρόνο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήμασταν κοντά σας. Η διοργάνωση ήταν απίστευτη. Το ίδιο και η φιλοξενία. Ο κόσμος το χάρηκε ιδιαίτερα και γίναμε όλοι μαζί μια πολύ μεγάλη «αγκαλιά». Νομίζω ότι το καρναβάλι μας «υποδέχθηκε» με πάρα πολύ ωραίο τρόπο φέτος».

 

ΣΤΟ «ΦΩΣ» ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΗΝΑ

Για τις εμφανίσεις της αυτό το διάστημα η κ. Ζήνα τόνισε ότι «βρίσκομαι στο «ΦΩΣ» στην Αθήνα από τον Νοέμβρη και ζούμε πολύ όμορφες βραδιές, πολύ «κοντά» σε αυτό που ακούσατε στο ζωντανό πρόγραμμα, μαζί με την υπέροχη ορχήστρα και νομίζω ότι για έναν ακόμη μήνα, θα είμαστε εκεί».

 

«ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ…ΓΕΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ»

Αναφορικά με την «συνταγή» της επιτυχίας της, η ίδια υπογράμμισε ότι «είναι και τα τραγούδια, γιατί μετράμε πάνω από 20 χρόνια, οπότε σίγουρα μεγάλωσαν πολλοί άνθρωποι αυτά τα τραγούδια και σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενη που έχω και τα…πιτσιρίκια μου κοντά, γιατί είναι το «αύριο», οπότε μάλλον θα μεγαλώσουμε και άλλη γενιά».

 

«Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΜΕ ΄΄ΖΕΣΤΗ΄΄ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑ ΄΄ΞΟΡΚΙΖΟΥΜΕ΄΄ ΟΛΑ»

Τέλος για την κατάσταση που επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο, η Πέγκυ Ζήνα επισήμανε ότι «αυτός επηρεάζεται πάντα από την γενικότερη κατάσταση, αλλά εμείς μπορούμε και τα «ξορκίζουμε» όλα αυτά τραγουδώντας και κάνοντας τον κόσμο να ξεχνιέται» ενώ κλείνοντας στο μήνυμά της σημείωσε: «Θέλω να ευχηθώ «ζεστή καρδιά» και δύναμη για να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε δυσκολία. Γιατί όταν έχουμε δύναμη και πατάμε γερά στα πόδια μας, τα «ξορκίζουμε» όλα. Να έχουμε την υγεία μας πάνω από όλα».