Δήμος Αβδήρων: «Μέσα στο 2020 η εκπόνηση μελετών για Μουσικό και Ειδικό Σχολείο»

Γ. Τσιτιρίδης: «Βρέθηκε ο ανάδοχος για την συντήρηση σχολικών κτιρίων- Σε εξέλιξη και δύο έργα βελτίωσης οδικού δικτύου»

Μέσα στο 2020, σύμφωνα με τις υποσχέσεις από πλευράς «Κτιριακών Υποδομών» θα ξεκινήσει η εκπόνηση των μελετών για το Μουσικό και το Ειδικό Σχολείο Ξάνθης, προκειμένου από του χρόνου να παραδοθούν στον Δήμο Αβδήρων, ο οποίος με την σειρά του θα συνεχίσει τις κινήσεις για ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, όπως εξηγεί στην «Θ» ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ο οποίος δοθείσης της ευκαιρίας μιλά για τα έργα βελτίωσης αγροτικού οδικού δικτύου, με αφορμή ανάλογο θέμα που συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

«ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020 Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ»

Ειδικότερα ο κ. Τσιτιρίδης, ανέφερε ότι «όσον αφορά στο Ειδικό Σχολείο και στο Μουσικό Σχολείο, είχαμε επισκεφθεί τον Νοέμβριο μαζί με τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη τις «Κτιριακές Υποδομές» όπου μας είχαν υποσχεθεί ότι θα εντάξουν τις μελέτες μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμά τους και ότι θα αρχίσουν να τις εκπονούν μέσα στο 2020. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι περίμεναν να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Κράτους για να πάρουν κάποια χρήματα, αφού κάποιες από τις μελέτες θα τις εκπονήσουν μόνοι τους ενώ κάποιες άλλες θα τις δώσουν σε εξωτερικούς μελετητές. Είπαν όμως ότι μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν οι μελέτες για το Μουσικό και το Ειδικό Σχολείο. Η διαδικασία είναι στην φάση εκπόνησης των μελετών από τις «Κτιριακές Υποδομές». Οι μελέτες συνήθως χρειάζονται περίπου ένα έτος, οπότε από το 2021 θα περιμένουμε να παραδοθούν στον Δήμο Αβδήρων προκειμένου να βρούμε την χρηματοδότηση (και να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ της περιφέρειας). Εν τω μεταξύ ήδη έχουμε δημοπρατήσει ένα έργο για την συντήρηση σχολικών κτιρίων ύψους 200.000 ευρώ (έχει βρεθεί ο ανάδοχος) όπου εντάσσεται και η συντήρηση του Μουσικού Σχολείου. Θα αλλάξουν όλα τα κουφώματα (ενώ θα γίνουν και κάποιες άλλες εργασίες που έχουν ζητηθεί) τις αίθουσες που έχουμε παραχωρήσει στην πρώην κοινότητα Διομήδειας. Οπότε όσον αφορά στην συντήρηση των κτιρίων, γίνεται από χρήματα του Δήμου Αβδήρων. Δημοπρατήθηκε το έργο, βρέθηκε ανάδοχος και πιστεύω ότι θα ξεκινήσει γύρω στο Πάσχα».

«ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ»

Αναφορικά με το θέμα που συζητήθηκε στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αβδήρων και αφορά στην «έγκριση του Πρακτικού ΙΙ ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου και κατακύρωση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ» ο κ. Τσιτιρίδης τόνισε ότι «γίνεται συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου από μηχανήματα του δήμου μας. Εμείς διαθέτουμε δυο γκρέιντερ και δύο JCB, που δουλεύουν όλο τον χρόνο και συντηρούμε το οδικό δίκτυο και βέβαια προμηθευόμαστε υλικά οδοστρωσίας (έχουμε κάνει τον διαγωνισμό και έχει βρεθεί ανάδοχος ιδιώτης για άμμο, αμμοχάλικο, 3Α και ό,τι άλλο χρειάζεται). Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην Μάνδρα. Είναι ένα έργο που έχουμε πάρει από τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» προϋπολογισμού 870.000 ευρώ για ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου από την Μάνδρα έως κάποιες κτηνοτροφικές μονάδες. Είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός. Έχουμε δύο έργα σε εξέλιξη για την ασφαλτόστρωση αγροτικού οδικού δικτύου. Το πρώτο είναι από την Γκιώνα προς την Γενισσέα (περίπου 2 χιλιόμετρα) που «δουλεύει» ο ανάδοχος και πιστεύουμε ότι μέχρι το Καλοκαίρι θα έχει πέσει και η πίσσα. Θέλουμε να ενωθούν οι οικισμοί που είναι κοντά στην Γενισέα, με την έδρα του Δήμου Αβδήρων μέσω ασφαλτόστρωσης, οπότε οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι δημότες θα μπορούν να έρχονται πιο γρήγορα στην Γενισέα. Το άλλο, είναι από την Μάνδρα προς την Γενισέα (σ.σ. το εν λόγω) που περνά από κτηνοτροφικές μονάδες και είναι περίπου στα 2.5 χιλιόμετρα».