Ένα βήμα πριν την καραντίνα ο Ν. Ξάνθης

Η καραντίνα στον Εχίνο και οι επαναπατρισθέντες φοιτητές σε δύο ξενοδοχεία της Ξάνθης
Ν. Ευφραιμίδης: «Δεν αποκλείεται να μπει σε καραντίνα όλος ο Ν. Ξάνθης»
«Αλλάζουν κάθε μέρα τα δεδομένα – ο κόσμος δεν ακούει» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης στην «Θ» – Διαψεύδει τα περί κρουσμάτων στα ξενοδοχεία της Ξάνθης

Για ανοικτό ενδεχόμενο απόλυτης καραντίνας στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σε περίπτωση χειρότερων καταστάσεων (αυξημένου αριθμού κρουσμάτων ή και θανάτων) κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο οποίος επισημαίνει οτι κάτι τέτοιο «δεν αποκλείεται να συμβεί» τονίζοντας οτι «πιστεύω οτι είμαστε στην δεύτερη φάση των αποφάσεων του ΕΟΔΥ. Αν θα περάσουμε στην τρίτη φάση, θα αλλάξουν τα δεδομένα, όχι μόνον για εμάς, αλλά για όλους» και οτι «κάθε μέρα που περνά είναι διαφορετική και κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα».
Επίσης ο ίδιος αναφέρεται στον Εχίνο και στο πως γίνεται η διανομή τροφίμων και φαρμάκων, στην ειδική άδεια των κτηνοτρόφων για την φροντίδα των ζωντανών τους, καθώς και στους 107 επαναπατρισθέντες συνολικά – μέχρι στιγμής – φοιτητές, που φιλοξενούνται (σ.σ. αναμένονται και άλλοι) σε δύο ξενοδοχεία της Ξάνθης. Τέλος όσον στα περί ύπαρξης κρουσμάτων στα ξενοδοχεία, ο κ. Ευφραιμίδης, διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αναμένονται σήμερα το απόγευμα.


«ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ Π.Ε ΞΑΝΘΗΣ – ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ -Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ»


Ειδικότερα ο κ. Ευφραιμίδης ανέφερε οτι «αν επιδεινωθεί η κατάσταση θα πρέπει να ισχύσει για όλη την Περιφερειακή Ενότητα – αυτό θα μας το πουν οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ – η καραντίνα. Κάθε μέρα που περνά είναι διαφορετική, κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Αν πάμε χειρότερα, σίγουρα θα πρέπει να μπεί όλη η ενότητα σε καραντίνα. Δεν αποκλείεται να συμβεί. Πιστεύω οτι είμαστε στην δεύτερη φάση των αποφάσεων του ΕΟΔΥ. Αν θα περάσουμε στην τρίτη φάση, θα αλλάξουν τα δεδομένα, όχι μόνον για εμάς, αλλά για όλους. Σε περίπτωση καραντίνας, θα ισχύσει ο,τι ισχύει για τον Εχίνο. Θα εργάζονται όλοι εκ περιτροπής, ενώ στο δημόσιο (εννοώ τους ΟΤΑ) θα σταματήσουν τα πάντα. Η Διεύθυνση Υγείας, θα υφίσταται. Έχουμε 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα (σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή μου) και 4 θανάτους. Ο κόσμος δεν ακούει. Αυτό είναι το πρόβλημα. Με πήρε κάποιος σήμερα, να διαμαρτυρηθεί γιατί κλείσαμε το περιαστικό άλσος όπου πήγαινε για περπάτημα».


«ΥΠΑΚΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΧΙΝΟΥ – ΜΕ DELIVERY ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ – ΑΔΕΙΑ 10.00-17.00 ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ»


«Στον Εχίνο, ο κόσμος είναι υπάκουος και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μην υπάρχει διασπορά. Η διανομή των τροφίμων και των φαρμάκων γίνεται απο τους ίδιους τους καταστηματάρχες. Ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν να διανεμηθούν απο τον Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έγινε (για άλλους λόγους) και έτσι διανέμεται με την παραγγελία του πολίτη (με delivery) απο τους καταστηματάρχες» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας οτι «οι δε κτηνοτρόφοι έχουν πάρει άδεια απο τις 10.00 το πρωί ως τις 17.00 το απόγευμα για να μετακινούνται στην σταβλική τους εγκατάσταση και πάντα με προφυλάξεις, χωρίς να έρθουν σε επαφή με κανέναν και με την επιτήρηση της αστυνομίας».


«62 ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΝΑ, 75 ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ»


Τέλος αναφορικά με τα δύο ξενοδοχεία της Ξάνθης που φιλοξενούν τους επαναπατρισθέντες φοιτητές ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης σημείωσε οτι «στο ένα υπάρχουν 62 φοιτητές και στο άλλο, θα φιλοξενηθούν 75. Απο αυτούς έχουν πάει ήδη 45 άτομα, ενώ θα έρθουν και άλλοι. Κλείνοντας θέλω να τονίσω οτι κυκλοφορεί μια παραπληροφόρηση απο το πρωί, σχετικά με την ύπαρξη 14 κρουσμάτων σε ένα ξενοδοχείο. Πως είναι δυνατόν,αφού τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σήμερα το απόγευμα;»