Σπ. Τσιλιγγίρης: Αθόρυβος, αλλά αποτελεσματικός

Ενέργειες του Βουλευτή Ξάνθης για την κάλυψη επαγγελματιών που πλήττονται απο τον κορονοϊό

Ένταξη και νέων ΚΑΔ στο καθεστώς ενισχύσεων – Δράσεις και παρεμβάσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους

Μπορεί κάποιες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα κάποιοι επαγγελματίες να μην εντάχθηκαν εξ αρχής στους «υποχρεωτικά σε αναστολή» λόγω του κορονοϊού, δεν εντάχθηκαν όμως παράλληλα και στους ενισχυόμενους ΚΑΔ με αποτέλεσμα να παραμείνουν κυριολεκτικά στον αέρα.
Άμεσες ωστόσο ήταν οι ενέργειες του Βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη ο οποίος με προσωπική παρέμβαση στους συναρμόδιους υπουργούς ζήτησε να ενταχθούν και πέντε νέοι κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για :
-επιχειρήσεις ταχυμεταφορών (courrier)
-κατασκευαστές αλουμινίου και σιδήρου
-παραγωγούς   – πωλητές οπωροκηπευτικών λαϊκών αγορών
-λιανικό εμπόριο σε εξειδικευμένα καταστήματα
-θερμοϋδραυλικούς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Εν τω μεταξύ μια ευχάριστη εξέλιξη για τους παραγωγούς του Δήμου Τοπείρου, κοινοποιήθηκε απο τον κ. Τσιλιγγίρη στην σελίδα του στο Fb όπου αναφέρονται τα εξής:
«Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας του ιού Covid-19, μια μεγάλη μερίδα παραγωγών του Δήμου Τοπείρου αποζημιώθηκε σήμερα για καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους το 2018.
Μετά από πολύμηνη προσπάθεια, οι παραγωγοί μελιτζάνας δικαιώθηκαν και αποζημιώθηκαν πλήρως, παίρνοντας μια σημαντική ένεση ρευστότητας εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας για τον πρωτογενή τομέα.
Ήταν δίκαιο, τους το υποσχεθήκαμε, το πράξαμε!
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Λυκουρέντζο, ο οποίος σε αντίθεση με την προηγούμενη Διοίκηση αποκατέστησε την αδικία απέναντι στους συμπολίτες μας.
Να θυμάστε όλοι, Μένουμε Σπίτι !»

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


Εν τω μεταξύ με ανακούφιση δέχθηκαν οι κτηνοτρόφοι του Ν. Ξάνθης, την ενημέρωση του Βουλευτή για την εξασφάλιση διάθεσης των αμνοεριφίων τους ενόψει του Πάσχα, κάτι που ως γνωστόν επετεύχθη μετά απο παρέμβαση του κ. Τσιλιγγίρη στον ΥΠΑΑΤ Μάκη Βορίδη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ


Δημήτρης Ψεμματάς: «Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας της Ξάνθης κ. Σπύρου Τσιλιγγίρη, με ζωέμπορους Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η αγορά αμνοεριφίων από τους κτηνοτρόφους του Νομού Ξάνθης, όπως κάθε χρόνο».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ



Νουρή Ιμάμ: «Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τσιλιγγίρη Σπύρο βουλευτή Ξάνθης καθώς επίσης και τον κ. Μ. Τσέπελη,δήμαρχο Ξανθης για την άμεση παρέμβαση και ανταπόκρισή τους στο αίτημά μου ως πρόεδρος θερμουδραυλικών Ξάνθης, να εντάχθει και ο κλάδος μας στο ΚΑΔ.
Μόλις ανακοινώθηκε η θετική απόφαση»