Όλη η αλήθεια για το “νούμερο” των κρουσμάτων στον Ν. Ξάνθης και την “καραντίνα” στο νοσοκομείο

Πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων κορωνοιού στον νομό Ξάνθης με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση και ανησυχία στους πολίτες. Η thraki.com.gr πιστή στις αρχές της και στην δεοντολογία της πληροφόρησης σας μεταφέρει επακριβώς το τι ισχύει σήμερα αναφορικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και με την κατάσταση που επικρατεί σε κλινικές του νοσοκομείου Ξάνθης τρεις εκ των οποίων βρίσκονται όντως σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων που ταυτοποιήθηκαν στη δεύτερη φάση των εξετάσεων ασθενών.

Τα κρούσματα κορονοϊού στον Νομό Ξάνθης ανέρχονται σε 28 αφού προστέθηκαν (σ.σ με τα χθεσινά στοιχεία) ακόμη 4 συμπολίτες μας, σύμφωνα με πληροφορίες της Thraki.com.gr απο έγκυρες «πηγές».
Τρία εξ αυτών μάλιστα, νοσηλεύονταν σε τρεις διαφορετικές κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και συγκεκριμένα σε καρδιολογική, χειρουργική και παθολογική και ενώ στην αρχή ήταν αρνητικά (επανελέχθηκαν αφού παρουσίασαν συμπτώματα) λίγες ημέρες μετά βρέθηκαν θετικά, με αποτέλεσμα να τεθεί ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ σε καραντίνα ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί τους και βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Παράλληλα ελήφθησαν απο όλους δείγματα για τον έλεγχο του Covid – 19, που έχουν σταλεί ήδη στην Θεσσαλονίκη, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι χώροι των κλινικών, απολυμάνθηκαν απο ειδικό συνεργείο ενώ αξίζει να σημειωθεί οτι το προσωπικό που τέθηκε σε καραντίνα, δεν παρουσιάζει μέχρι στιγμής κανένα σύμπτωμα και οτι οι εν λόγω κλινικές συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά με το υπόλοιπο προσωπικό.