Απίστευτη ταλαιπωρία και αγωνία για γνωστή Ξανθιώτισσα: Θετική στον κορονοϊό η 74χρονη μητέρα της… Κανένα «τεστ» για την υπόλοιπη οικογένεια

Εδώ και τώρα να παρέμβει ο ΕΟΔΥ και η πολιτική προστασία για τα δέοντα 

Την ταλαιπωρία αλλά και την αγωνία που βιώνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την ασθένεια της 74χρονης μητέρας της (η οποία ειρήσθω εν παρόδω βρέθηκε θετική στον κορωνοιο) εξιστορεί-και ενίσταται-στην “Θ” γνωστή συμπολίτισσά μας, η οποία συγχρόνως ζητά από τον ΕΟΔΥ το αυτονόητο.. Να υποβληθεί δηλαδή, τόσο την ίδια όσο και τα τρία υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της σε τεστ για τον κορωνοϊό, καθόσον με την ασθενή μητέρα της είχαν καθημερινή επαφή μέσα στο σπίτι..

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΌ ΚΑΙ Η ΕΞEΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜEΧΡΙ ΣHΜΕΡΑ

Όπως ανέφερε αναλυτικά στη “Θ” η συμπολίτισσά μας:

«Την μητέρα μου, την πήγαμε το Σάββατο στο Νοσοκομείο Ξάνθης, αφού πρώτα την είχαμε πάει σε εξωτερικό γιατρό λόγω ενός πόνου που παρέπεμπε σε ουρολοίμωξη, που της βρήκε χαμηλό κορεσμό. Έκανε εισαγωγή στις 12.30 το Σάββατο στην μονάδα COVID -19 του νοσοκομείου, γιατί όπως μας ενημέρωσαν είχε δέκατα (περίπου 37ο ). Εξάλλου και εμείς την μεταφέραμε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Στην συνέχεια, το μεσημέρι μου είπαν ότι δεν είναι έτοιμα τα αποτελέσματα και μου ζήτησαν να καλέσω το βράδυ. Ενημερώθηκα επίσης ότι της πήραν δείγμα για τεστ και ότι θα το έστελναν την Κυριακή, αλλά λόγω Πάσχα, θα έχουν τα αποτελέσματα την Δευτέρα το βράδυ. Επικοινώνησα και την Δευτέρα, αλλά όλη μέρα δεν είχαν τίποτα. Μου είπαν ότι ήταν ίδια η κατάστασή της. Χθες, Τρίτη που κάλεσα ξανά στις 2 περίπου το μεσημέρι, δεν είχαν ακόμη τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό. Μου τηλεφώνησαν περίπου το απόγευμα από το Νοσοκομείο Ξάνθης και με ενημέρωσαν ότι η μητέρα μου βγήκε θετική και διακομίζεται σε μια ώρα στην Αλεξανδρούπολη. Έψαχνα τηλεφωνικά δυο ώρες για να βρω σε ποιο τμήμα της Αλεξανδρούπολης ήταν και κατά τύχη έμαθα για την Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Όταν κάλεσα εκεί με ενημέρωσαν οι άνθρωποι ότι έψαχναν να βρουν εμένα. Μου εξήγησαν για την κατάσταση της υγείας της και με ενημέρωσαν ότι μπορώ να μιλήσω μέσα στον θάλαμο μαζί της και μου ζήτησαν να της στείλω και ρούχα. Όπως μου εξήγησαν έχει μια λοίμωξη πνευμόνων και είναι λίγο σοβαρή η κατάσταση, αλλά το παλεύουμε. Έχουν αρχίσει και τις θεραπείες. Με κάλεσαν την Τρίτη το απόγευμα από την Πολιτική Προστασία για να με ενημερώσουν ότι πρέπει και εγώ να μπω σε καραντίνα. Αλλά είμαστε μια τετραμελής οικογένεια στο σπίτι, δεν πρέπει να μας ελέγξει κάποιος; Αυτό τους ρώτησα και μας είπαν να μείνουμε σε καραντίνα για 14 μέρες και αν εμφανισθούν συμπτώματα να απευθυνθούμε στο νοσοκομείο. Τους ρώτησα αν είναι λογικό αυτό και μου είπαν ότι έτσι γίνεται συνήθως. Τους είπα να κάνουμε το τεστ σε εργαστήριο (που κοστίζει 150 ευρώ το άτομο, αν και δεν τα έχουμε προφανώς) αλλά με ενημέρωσαν ότι δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι λόγω της καραντίνας στην οποία είμαστε. Και οι τέσσερις είμαστε σε απόλυτη καραντίνα. Δεν βγαίνουμε ούτε για ψωμί. Δεν ξέρουμε αν έχουμε τον ιό. Ξέρω να προσέχω στο σπίτι, διότι ούτως ή άλλως αυτά τα έκανα όπως όλος ο κόσμος. Ενημέρωσα επίσης και την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ (από οπου με κάλεσαν) ότι η εργασία μου με φέρνει σε επαφή με πολύ κόσμο. Εγώ εκείνο που θέλω είναι να έρθουν να μας κάνουν το τεστ. Η μητέρα μου είναι 74 ετών. Νοσηλεύεται στην Μονάδα Λοιμώξεων, απομονωμένη και με οξυγόνο».

Η “Θ” επικοινώνησε με την πολιτική προστασία στην Αθήνα και με το συγκεκριμένο τηλεφωνικό νούμερο από το οποίο ενημερώθηκε η συμπολίτισσά μας για την υποχρεωτική καραντίνα της οικογένειας της.. Ο αρμόδιος προϊστάμενος μας πληροφόρησε ότι το πρωτόκολλο που ακολουθείται αποφασίζεται από τον ΕΟΔΥ.. Επειδή όμως η συγκεκριμένη κυρία εργάζεται σε χώρο όπου έρχεται σε επαφή με αρκετούς συμπολίτες και επειδή θεωρούμε δίκαιο το αίτημα- ένσταση, να υποβληθούν δηλαδή και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε τεστ για το κορωνοιο, ζητάμε από τους αρμόδιους υγειονομικους παράγοντες, να κάνουν το τεστ στην τετραμελή οικογένεια. Τα στοιχεία της “καταγγέλλουσας” στη διάθεση κάθε επίσημης αρχής και υπηρεσίας Αν και θεωρούμε ότι είναι ήδη γνωστά εκεί που πρέπει να είναι γνωστά (τηλέφωνο επικοινωνίας κλπ).