Κλειστά για 10 μέρες, 4 Δημοτικά Σχολεία της Ξάνθης και 2 σχολικές μονάδες στην Ηλιόπετρα

Λόγω κρουσμάτων CoviD σε εκπαιδευτικούς…

Κ. Μπαντίκος: «Για την προστασία της δημόσιας υγείας, η αναστολή»

Ν. Ευφραιμίδης: «Προτείναμε αυστηρότερα μέτρα στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα»

Κλειστά για 10 ημέρες, λόγω θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό, θα παραμείνουν τα παρακάτω σχολεία:
10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Αντίστοιχα, στον Δήμο Τοπείρου, κλειστά θα παραμείνουν για 10 ημέρες το Δημοτικό Σχολείο Ηλιόπετρας και το Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσαν στην «Θ» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο οποίος παράλληλα ενημερώνει για τις επαφές με τους δημάρχους, τον Γενικό Διευθυντή Υγείας και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας καθώς και για τις προτάσεις της Π.Ε Ξάνθης προς το υπουργείο σχετικά με τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του CoviD στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα.

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»

Ειδικότερα ο κ. Μπαντίκος, αφού επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τις προαναφερόμενες σχολικές μονάδες, υπογράμμισε στην «Θ» ότι «άμα τη εμφανίσει οποιασδήποτε περίπτωσης για την οποία πρέπει να «σκύψουμε» σε αυτήν, είμαστε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ δια του υπουργείου και άμεσα, προκειμένου να γίνονται όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να ληφθεί μια απόφαση που θα εδράζεται στις πραγματικές ανάγκες προκειμένου να διαφυλαχθεί η τυχόν διασπορά αν υπάρχει και βέβαια η υγεία των μαθητών. Προληπτικά όλα αυτά. Εννοώ με την πρώτη περίπτωση που μπορεί να φανεί λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αυτό έγινε και στην περίπτωση αυτή. Από προχθες το απόγευμα είμαστε σε συνεχή επαφή και με το Υπουργείο Παιδείας για να λάβουμε την τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι. Ακριβώς λοιπόν για  την προστασία της δημόσιας υγείας, θα ανασταλεί για δέκα ημέρες η λειτουργία των μονάδων, με την συνακόλουθη παρακολούθηση της ατομικής υγείας όλων και την ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και την δική μας και σε συνεργασία με τους δημάρχους των περιοχών βέβαια,  εάν παρατηρηθεί κάτι άλλο. Οι εκπαιδευτικοί των εν λόγω σχολικών μονάδων θα προσεχθούν και αυτοί – εφόσον εμπλέκονται και με άλλες μονάδες – και η κάθε σχολική μονάδα θα αναμορφώσει το πρόγραμμά της και θα ζητήσει επικουρικά για συμπλήρωση ωρών από όπου έχουμε την δυνατότητα διάθεσης για να συνεχίσει το πρόγραμμα στα άλλα σχολεία. Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί προσέχουν, τηρούν τα μέτρα που πρέπει και άμεσα ενημερώνουν εάν παρουσιαστεί ο,τιδήποτε».

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ – ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ»

Κλείνοντας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε ότι «υπάρχει καθημερινή επαφή με όλους τους αρμοδίους, διότι  – χωρίς να προδικάσω ο,τιδήποτε – θέλω να πω ότι η κάθε ενέργεια γίνεται με βάση και τα δεδομένα σε καθημερινή βάση. Έτσι αντιμετωπίζεται  ο,τι προκύπτει και χρήζει αντιμετώπισης, βασισμένης σε πραγματικά στοιχεία. Όπως αντιλαμβάνεστε ακούγονται και φήμες και ο κόσμος είναι θορυβημένος. Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι ακόμη στην Ξάνθη και εμείς μπορούμε να ενημερώσουμε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό ή μαθητή ή γονέα και να τον παροτρύνουμε να κάνει την εξέτασή του και αναλόγως των αποτελεσμάτων, να δράσουμε».

«ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, επισήμανε ότι «θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε ότι είμαστε συνεπείς, να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, να τηρούμε τα μέτρα ώστε να βγούμε τελικά νικητές από όλο αυτό το κακό που μας έχει βρει. Θα περιμένουμε τις νέες αποφάσεις και μετά θα επικοινωνήσω με τους δημάρχους. Έχω ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τους δημάρχους, με τον Γενικό Διευθυντή Υγείας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στο υπουργείο και περιμένουμε τις αποφάσεις των αρμοδίων ώστε να εργαστούμε όλοι μαζί για την λύση του προβλήματος, με γνώμονα ότι θα πρέπει να εργαστούμε όλοι στον τόπο που προκύπτει το πρόβλημα και με αυστηρότερα μέτρα. Αυτή είναι η πρόταση της Αντιπεριφέρειας σε συνεργασία (με τον Γενικό Διευθυντή Υγείας και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας). Η κατάσταση δυστυχώς δεν εξελίσσεται καλά και μετά την ελάφρυνση των μέτρων προφανώς κάποιοι δεν τήρησαν τα μέτρα. Κυρίως αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό και θα έπρεπε να απομονωθούν για 14 ημέρες. Μ’ αυτό το σκεπτικό λοιπόν η πρόταση της Αντιπεριφέρειας είναι να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα, μόνο στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα «πληρώσει» όλη Ενότητα Ξανθης. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα και να συνδράμουμε όλοι μαζί με όσα μέσα έχουμε και να προσπαθήσουμε να το μηδενίσουμε».