Αθ. Γανίδης: «Προβληματιζόμαστε περισσότερο για το αν θα ολοκληρωθούν οι πανελλαδικές»

Μεσούσης της «κορωναϊκής» περιόδου, το πρώτο «κουδούνι» στις 15/6 για τους υποψηφίους

Μεσούσης της «κορωναϊκής» περιόδου, θα χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι» την Δευτέρα 15 Ιουνίου για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 και για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων της χώρας. Πρόκειται για μια τελείως διαφορετική, από τις συνηθισμένες, χρονιά, αφού εκτός από τα στυλό και τα αριθμητήρια, θα «πρωταγωνιστήσουν» τα αντισηπτικά, οι μάσκες και τα μέσα ατομικής προστασίας καθώς και οι αποστάσεις. Έτσι ο μεγαλύτερος προβληματισμός, για γονείς αλλά και υποψήφιους φοιτητές είναι το αν θα ολοκληρωθούν αισίως οι εξετάσεις, όπως εξηγεί στην «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Γανίδης.

«ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΩΘΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ»

Ειδικότερα ο κ. Γανίδης ανέφερε ότι «το βασικό είναι οι γνώσεις και η σωστή προετοιμασία. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ένα παιδί που έχει προετοιμαστεί σωστά θα έχει και λιγότερο άγχος ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια οι εξετάσεις πάντα έχουν κάτι το «απρόβλεπτο» όσον αφορά στο αποτέλεσμα γιατί εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όχι μόνο από το διάβασμα, αλλά το θέμα είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να «ξεχάσουν» ο,τι δεν μπορούν να επηρεάσουν, είτε την δυσκολία των θεμάτων είτε την κατάσταση των συνυποψηφίων τους. Επομένως θα πρέπει να προσπαθήσουν να μην έχουν άγχος για να μπορέσουν να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, διότι το άγχος είναι κακός σύμβουλος».

«ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ»

«Νομίζω ότι ο κορωνοϊός, δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα, διότι δεν ξέρουμε αν θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις. Φανταστείτε αν πάνε στραβά τα πράγματα – διότι όπως βλέπετε και εδώ υπάρχει μια τάση να παρουσιάζουμε κρούσματα – και χρειαστεί να ληφθούν μέτρα. Τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά που θα είναι σε διαδικασία εξετάσεων. Υπάρχει ένα ερωτηματικό και για τους γονείς και για τα παιδιά προς αυτήν την κατεύθυνση κυρίως» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «σίγουρα είναι μια διαφορετική χρονιά. Δεν συγκρίνεται με καμία άλλη περίοδο αυτό που ζούμε φέτος και αυτό που θα ζήσουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου φέτος».

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ»

Επίσης ο κ. Γανίδης, σημείωσε ότι «υπάρχουν μέτρα, έχουν τηρηθεί και θα τηρηθούν και νομίζω ότι τουλάχιστον ως προς αυτήν την κατεύθυνση δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα υπάρχει πάντα το άγχος με όλα αυτά που ακούμε όσον αφορά στην μεταδοτικότητα του ιού, αλλά – τουλάχιστον – όσον αφορά στον χώρο των εξετάσεων δεν θα υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος προβληματισμός. Θεωρώ ότι και εμείς σαν γονείς προβληματιζόμαστε μήπως δημιουργηθεί κάποια «έκρηξη» που να οδηγήσει στο να σταματήσουν οι εξετάσεις ή στο να ληφθούν προσωρινά μέτρα για την περιοχή μας ιδίως και δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει αυτό. Αυτός νομίζω ότι είναι ο φόβος μας αυτήν την ώρα, διότι και οι εξετάσεις θα διαρκέσουν αρκετές μέρες. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα».