Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης: Υπερψήφισε η αντιπολίτευση, καταψήφισε η… συμπολίτευση!

Γ. Μπούτος: «Ούτως ή άλλως όλα έχουν περάσει με κάποιο τρόπο»
Σ. Μελισσόπουλος: «Προφάσεις εν αμαρτίαις Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής»

 

Με δεκατρία (13) θέματα ημερήσιας διάταξης, εισηγητές των οποίων ήταν αποκλειστικά οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, συνεδρίασε προχθές το απόγευμα έως τις 23.50,  κεκλεισμένων των θυρών, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στην αίθουσα «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Στα ενδιαφέροντα της εν λόγω συνεδρίασης, συγκαταλέχθηκε το γεγονός ότι τα παραπάνω θέματα, υπερψηφίστηκαν από  την αντιπολίτευση και… καταψηφίστηκαν από την συμπολίτευση, όπως προκύπτει άλλωστε και από τις δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Μπούτου και του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη για Όλους» κ. Σάββα Μελισσόπουλο, στην «Θ».

«Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ»

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μπούτο «ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συμβούλιο που είχε ζητήσει η αντιπολίτευση και είχε αναβληθεί λόγω της Εορτής του Μπαϊράμ. Μάλιστα παρόλο που οι επικεφαλής των παρατάξεων ήθελαν να γίνει πιο σύντομο και να περάσουν τα 13 θέματα σε ένα, το προεδρείο δεν το δέχθηκε και τα έθεσε ένα προς ένα προς συζήτηση. Τα θέματα συζητήθηκαν ένα προς ένα όπως επίσης και ψηφίστηκαν ένα προς ένα. Η συμπολίτευση δεν ψήφισε τα θέματα στο σύνολό τους και αυτό γιατί κάποια ήδη είχαν περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κάποια ήδη προβλέπονταν ούτως ή άλλως από τα άρθρα του CoviD. Οπότε θεωρήσαμε πλεονασμό να ψηφίσουμε πράγματα που ισχύουν ήδη απο την κεντρική κυβέρνηση. Επίσης κάποια απο τα θέματα ήδη τα είχε περάσει η Δημοτική Αρχή πριν ακόμη γίνουν οι εισηγήσεις για αυτά. Για αυτό άλλωστε και πρόεδρος είχε αποστείλει την επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ που συνιστούσε την καθυστέρηση των συμβουλίων. Η συμπολίτευση δεν ψήφισε τα θέματα διότι ούτως ή άλλως όλα έχουν περάσει με κάποιο τρόπο, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι νόμοι του κράτους είναι πάνω από το Δημοτικό Συμβούλιο»

 

«ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ»

Από την πλευρά του ο κ. Μελισσόπουλος υπογράμμισε ότι «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις χθεσινές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί αυτό που προσπαθήσαμε όλες σχεδόν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εδώ και 4-5 μήνες, ήταν να στηρίξει ο δήμος μας έμπρακτα, με γενναία μέτρα ελάφρυνσης τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της πόλης μας. Το πετύχαμε προχθές, έστω και καθυστερημένα.
Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην επίμονη και πεισματική άρνηση της Δημοτικής Αρχής να λάβει μόνο εκείνα τα μέτρα στήριξης που προβλέπονται από την κεντρική πολιτεία και όχι να βάλει ο ίδιος ο δήμος το χέρι του στην τσέπη για να βοηθήσει συμπολίτες μας που πραγματικά επλήγησαν από αυτήν την μεγάλη υγειονομική κρίση.
Αφήνουμε την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη στην πλήρη απομόνωσή του και θα του υπενθυμίζουμε  πάντα ότι όταν χρειάστηκε να σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες της πόλης, εκείνος και σύσσωμη η δημοτική του αρχή, καταψήφισαν τα μέτρα στήριξης που εμείς προτείναμε.

Συγχαίρω όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την συνετή και συνεπή στάση που κράτησαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα προκειμένου να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της πόλης.
Πέρασαν τα 13 μέτρα στήριξης και ο δήμαρχος τα καταψήφισε με το πρόσχημα ότι άλλα δεν είναι «δικής μας» αρμοδιότητας και άλλα πέρασαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Προφάσεις εν αμαρτίαις».