Μ. Φανουράκης: «Θέατρο του παραλόγου και επικοινωνιακό show από την αντιπολίτευση»

Με αφορμή τα 13 θέματα που ψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση και καταψηφίστηκαν από την συμπολίτευση…

Ιδιαίτερη αίσθηση στην κοινή γνώμη, προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, όπου τα 13 θέματα ημερήσιας διάταξης εισήγαγαν αποκλειστικά οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, με την συμπολίτευση να τα…καταψηφίζει στο σύνολό τους.
Το μεγάλο ερώτημα που ανέκυψε, ήταν προφανώς αν όλα αυτά που πέρασαν, τελικά θα εφαρμοστούν…

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης, ο οποίος έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου» εξηγώντας πως «ό,τι αφορά στον CoviD -19 έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και ρυθμίζεται με νομοθετική ρύθμιση» και ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο δεν δύναται να αποφασίσει» εξαπολύοντας παράλληλα «βέλη» με αποδέκτες αρκετούς αντιπολιτευόμενους.

 «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ… ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ – ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ»

Ειδικότερα ο κ. Φανουράκης ανέφερε στην «Θ» ότι «ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Το μόνο εύκολο σε αυτήν την εποχή είναι να κατηγορείς και αυτό συνεχίζει να κάνει μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης.
Για όσους γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες, για να καταθέσεις θέματα που αφορούν στην μείωση τελών που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, πρέπει να έχεις τεκμηριωμένες εισηγήσεις (π.χ να έχεις συζητήσει με την υπηρεσία, να έχεις καταθέσει οικονομικά στοιχεία, να γνωρίζεις αν υπάρχουν αυτά τα χρήματα και να προτείνεις μειώσεις που θα ξέρεις ποιους κωδικούς θα βαρύνουν και ποιους κωδικούς θα ενισχύσουν). Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε σε καμία εισήγηση των επικεφαλής της αντιπολίτευσης».

«Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ COVID ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ – ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΣ»

«Ο,τιδήποτε σχετικό αφορά στον covid, έχει ρυθμιστεί με νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Πληροφοριακά, το 35% στα τέλη που αποφασίσαμε τις απόκριες, με απαλλαγή 400.000 ευρώ περίπου, η Αποκεντρωμένη και η επιτροπή του 152 το απέρριψαν, γιατί ακριβώς δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση εν μέσω της χρονιάς για απαλλαγή ή μείωση τελών και ο,τι έχει να κάνει με τον covid έχει συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που ρυθμίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις και δεν δύναται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε για επεκτάσεις των μέτρων δεν μπορούν να αποφασίσουν τα Δημοτικά Συμβούλια. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «πολλές δε από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, είχαν ήδη ρυθμιστεί (με νομοθετική ρύθμιση) και οποιαδήποτε παράταση δίνεται επίσης μόνον με νομοθετική ρύθμιση».

«ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ SHOW ΑΛΛΑ ΚΑΙ…ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»

«Είχαμε λοιπόν μια μεγάλη παράσταση από την μεριά της αντιπολίτευσης, που άλλα έλεγαν οι εισηγήσεις, άλλα αποφάσισαν να προτείνουν. Ήταν μια μεγάλη προχειρότητα (σε όλα της τα σημεία) και ήταν και ένα μεγάλο επικοινωνιακό show, που προτίμησαν να κάνουν για να πουν ότι η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να βοηθήσει τους επαγγελματίες» επισήμανε επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης, σημειώνοντας ότι «είναι οι ίδιοι, αυτοί που με πολλές καταγγελίες που έχουν κάνει στην Αποκεντρωμένη, προσπαθούν να μπλοκάρουν όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι οι ίδιοι, αυτοί που χλευάζουν ειρωνικά την Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι κατάφεραν σαν ΚΕΔΕ να προμηθευθούν 6.5 εκατομμύρια μάσκες και ταυτόχρονα στέρησαν από τον Δήμο Ξάνθης την δυνατότητα να μοιραστούν τοπικοί παραγωγοί αυτό το κονδύλιο που αφορά τις μάσκες.
Είναι οι ίδιοι που σε θέματα που «καίνε» αποφασίζουν να κάνουν διακοπές ή να φύγουν στην μέση της συνεδρίασης ή να απέχουν.
Είναι οι ίδιοι της αντιπολίτευσης που συνεχίζουν με την ίδια λογική της επικοινωνιακής φιέστας, τις άνευ ουσίας αντιπαραθέσεις και χωρίς καμιά ουσιαστική πρόταση.
Είναι οι ίδιοι, αυτοί που προκαταβάλλουν και την απόφαση της Αποκεντρωμένης για τα συγκεκριμένα 13 θέματα.
Εμείς συνεχίζουμε έμπρακτα να είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες κάθε μέρα, προσπαθώντας να λύσουμε προβλήματα που η κάθε επιχείρηση ή όλοι μαζί, αντιμετωπίζουν. Δεν μένουμε στα επικοινωνιακά τρικ και στις επικοινωνιακές φανφάρες. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε».