Και νέα κακοποίηση ζώου στον Κένταυρο Ξάνθης- Μηνυτήρια αναφορά από τους «Αδέσποτους Φίλους»

Αν. Μαρ. Ζαφειριάδου: «Ακόμη τον ψάχνουν τον δράστη που κακοποίησε την Παλόμα»

  • «Νόμος υπάρχει αλλά δεν τηρείται!» σημειώνει η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτούλια Ξάνθης» στην «Θ»

 

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας χρόνος από το περιστατικό που συνέβη στην Ξάνθη με την σκυλίτσα Παλόμα ή αλλιώς την «Τσίχλα», όπως την ονόμασε ο γνωστός παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης, η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα από άγνωστο μέχρι και σήμερα, δράστη και ένα αντίστοιχο περιστατικό, με ένα σκυλάκι στον Κένταυρο Ξάνθης αυτήν την φορά συνέβη το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα, οι «Αδέσποτοι Φίλοι» κοινοποίησαν και φωτογραφίες από το κακοποιημένο σκυλάκι που βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, ενώ χθες ενημέρωσαν οτι: «Δευτερα αργα το απόγευμα ,όταν επικοινωνήσαμε με τον κτηνίατρο της Σμινθης τον κ.Αλπαι,του δώσαμε το όνομα κ το τηλεφωνο του φερόμενου ως κηδεμονα του σκυλου και του ζητησαμε να πάει να εξετάσει τον σκύλο.

Και πραγματικά το έκανε και τον ευχαριστούμε και τον συγχαιρουμε για αυτό,εξέτασε το ζώο και έκρινε ότι άμεσα έπρεπε να μεταφερθεί στην κλινική όπως και έγινε.

Από εχθές το σκυλί βρίσκεται στην Κτηνιατρική Κλινική και η κατάσταση του είναι κρισιμη.
Πριν λίγο καταθέσαμε μυνητηρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην εισαγγελία Ξάνθης και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης».

Με αφορμή όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Αδεσποτούλια Ξάνθης» κ. Άννα – Μαρία Ζαφειριάδου, η οποία τόνισε ότι «νόμος υπάρχει αλλά δεν τηρείται».

 

«ΝΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ – ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΟΜΑ»

Ειδικότερα η κ. Ζαφειριάδου εξηγεί ότι «τον δράστη που κακοποίησε την Παλόμα (σ.σ. νυν Τσίχλα), ακόμη τον ψάχνουν. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν ανάλογα περιστατικά κακοποίησης ζώων, συνέχεια.

Δυστυχώς η Αστυνομία έχει άλλες προτεραιότητες και μας το είχαν πει και τότε.  Έχουν τους μετανάστες, έχουν προβλήματα με το δυναμικό και γενικά δεν είναι εξειδικευμένοι με αυτά τα θέματα και δεν έχουν την γνώση που απαιτείται. Θεωρούν ότι «φορτώθηκαν» ένα πράγμα που δεν τους ανήκει. Υπάρχει νόμος αλλά δεν τηρείται.

Έχουν πιάσει ποτέ έναν με φόλες; Όχι πολλούς. Έναν;  Αυτή που έριξε το βιτριόλι στην Αθήνα, την βρήκαν και καλώς την βρήκαν. Απόδειξη ότι αν θέλουν, μπορούν. Το θέμα είναι ότι δεν ασχολούνται. Καταγράφουν τα περιστατικά με φόλες για παράδειγμα και μπαίνουν αρχείο. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν παντού, αλλά δεν ασχολούνται.

Ο Γιώργος Μαυρίδης, άσκησε αρκετές πιέσεις για την υπόθεση με την κακοποίηση της Παλόμα, αλλά…Δεν κάνουν την δουλειά τους. Όπως δεν τηρείται ο νόμος τόσο από τον δήμο όσο και από τους πολίτες. Έχουν «τσιπάρει» τα σκυλιά τους, για παράδειγμα;»

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΖΩΟ…»

Επιπλέον η κ. Ζαφειράδου σημείωσε με έμφαση ότι «έχουν βρει έναν κοινό παράγοντα σε αυτούς που έχουν κάνει ειδεχθή εγκλήματα και αυτός είναι η κακοποίηση των ζώων.

Είναι ο μόνος κοινός παράγοντας. Δεν υπάρχει εγκληματίας που δεν το έχει δοκιμάσει πρώτα σε κάποιο ζώο. Αν πάει κανείς στην φυλακή, θα δει ότι οι εγκληματίες με μεγάλα εγκλήματα, στο παρελθόν έχουν κακοποιήσει ζώα.

Δυστυχώς δεν τηρούνται οι νόμοι. Προσωπικά πολύ φοβάμαι ότι λίαν συντόμως θα έχουμε κι άλλο… «τέρας» στην περιοχή μας και αυτό που λέω έχει λογική. Το λέω βάσει του ότι αυτός που έκανε ο,τι έκανε στην Παλόμα, δεν αποκλείεται να βγάζει τα απάνθρωπα συναισθήματά του και σε μεγαλύτερο «θήραμα»…