Ο Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Ξάνθης ανοίγει για πρώτη φορά τα «χαρτιά» του, αποκλειστικά στην «Θ»

  • Κ. Τριανταφυλλίδης: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από τα επίπεδα συνεργασίας με την διοίκηση Νοσοκομείου»!
  • «Χάθηκε χρόνος με τον μοριακό αναλυτή – Ο μηχανισμός ανταπεξήλθε γενικά – Πήγαμε καλά αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης» σημειώνει ο ίδιος

 

Τα «χαρτιά» του, έπειτα από τρεις μήνες, ανοίγει για πρώτη φορά, αποκλειστικά μέσα από την «Θ» ο Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μιλά γενικότερα για το υγειονομικό σύστημα, αλλά και για την διοίκηση του Γ.Ν.Ξ , αφήνοντας αιχμές περί «φαινομένων αλαζονείας» και «επιπέδων ποιότητας συνεργασίας», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε εκεί, όσοι είμαστε εκεί, για το καλύτερο αποτέλεσμα και μόνον για αυτό. Δεν υπάρχει κάποια άλλη φιλοδοξία σε εκείνον τον χώρο και σε εκείνο το πόστο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις δωρεές της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής μας (και όχι μόνον) αλλά και στις προσπάθειες υποστήριξης τόσο από κεντρικό όσο και από περιφερειακό επίπεδο, για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Ξάνθης, μη παραλείποντας να επισημάνει ότι «απομένει να βελτιωθεί τοπικά η όλη λειτουργία για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΕΞΗΛΘΕ ΓΕΝΙΚΑ – ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ»

Ειδικότερα ο κ. Τριανταφυλλίδης, επισήμανε στην «Θ» ότι «όλο αυτό το διάστημα ήταν μια περίοδος κατά την οποία δοκιμάστηκε το υγειονομικό σύστημα της χώρας. Ήταν δύσκολη εποχή για όλο τον κρατικό μηχανισμό και πολύ περισσότερο για τα τμήματα εκείνα του κρατικού μηχανισμού τα οποία αφορούν στην υγειονομική περίθαλψη.

Θεωρώ ότι ο μηχανισμός ανταπεξήλθε γενικά. Νομίζω ότι γενικά έχουμε πάει καλά. Σίγουρα πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και κανείς δεν ισχυρίζεται και δεν ισχυρίζονταν ποτέ (ούτε σήμερα συμβαίνει αυτό) ότι το υγειονομικό μας σύστημα είναι άρτια εξοπλισμένο ή άρτια στελεχωμένο. Κάτι τέτοιο, προφανώς και δεν ισχύει».

 

«ΧΑΘΗΚΕ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΙΑΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ»

«Όσον αφορά στο δικό μας νοσοκομείο, θεωρώ ότι έγιναν και γίνονται προσπάθειες να ενισχυθεί. Βεβαίως υπήρξε μια αναποφασιστικότητα για αρκετό χρονικό διάστημα όσον αφορά στην προμήθεια μοριακού ή μοριακών αναλυτών.

Είναι δεδομένο ότι χάθηκε χρόνος, αλλά τώρα νομίζω ότι αυτό το θέμα έχει δρομολογηθεί και πλέον μιλάμε για οριστική επίλυσή του. Γενικότερα μιλώντας, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στον τρόπο συνεργασίας στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Διοίκηση του Νοσοκομείου γενικά. Εγώ για την ώρα, δεν είμαι ευχαριστημένος από τα επίπεδα συνεργασίας και την ποιότητα συνεργασίας. Βεβαίως είμαστε εκεί, όσοι είμαστε εκεί, για το καλύτερο αποτέλεσμα και μόνον για αυτό.

Δεν υπάρχει κάποια άλλη φιλοδοξία σε εκείνον τον χώρο και σε εκείνο το πόστο. Συνεπώς, απλώς επικουρικά, είμαστε εκεί και προσπαθούμε» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «σε ο,τι αφορά στην ενίσχυση του νοσοκομείου, βλέπουμε προσπάθειες και από την κεντρική διοίκηση αλλά και από την περιφερειακή διοίκηση.

Είδαμε και προχθές κάποιες ανακοινώσεις και θεωρώ ότι γίνεται αυτό που πρέπει κεντρικά και περιφερειακά και απομένει να βελτιωθεί τοπικά η όλη λειτουργία για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, επειδή ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να είναι εδώ, επειδή ο απλός κόσμος πάντοτε βρίσκει και πρέπει να βρίσκει αποκούμπι στις υγειονομικές και γενικά στις υπηρεσίες του κράτους που αφορούν την υγεία και την πρόνοια, θεωρώ ότι φαινόμενα αλαζονείας δεν βοηθούν».

«ΑΡΚΕΤΑ ΠΥΚΝΑ ΤΑ ΔΣ – ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Σε ερώτηση της «Θ» για το αν πραγματοποιούνται συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, ο Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, υπογραμμίζει ότι «γίνονται ΔΣ αρκετά πυκνά. Είναι καθαρά θέμα ποιότητας συνεργασίας. Δεν είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί. Προσωπικά το θεωρώ ιδιαίτερα εύκολο, αρκεί βεβαίως να υπάρχει η κατάλληλη διάθεση».

 

«Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»

Επιπλέον ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι «υπήρχαν πολλές δωρεές και σε αξία και σε άτομα που ενδιαφέρθηκαν να προσφέρουν και να εισφέρουν. Η προσπάθεια που έγινε και από τους υγειονομικούς (ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) ήταν σημαντική και νομίζω ότι αυτό ήταν που συγκίνησε και κινητοποίησε την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής μας (αλλά και εκτός περιοχής) για να εισφέρουν όσο μπορούν στο νοσοκομείο. Νομίζω ότι το νοσοκομείο έχει εκδώσει και δημόσια ευχαριστήρια για να αποδώσει μια  τιμή στους ανθρώπους αυτούς για την προσφορά τους».