Πονοκέφαλος τα… κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια για την ΕΠΣ Ξάνθης

«Πάγωσαν» λόγω ενημέρωσης των ομάδων, τα πρωταθλήματα Α΄και Β΄Κατηγορίας για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο
Με θερμόμετρα, αντισηπτικά και καταστάσεις στα γήπεδα, οι προπονήσεις και τα ματς
Δεν θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Α’ και Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης για λόγους ενημέρωσης των ομάδων περί τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και της διατήρησης των «κεκλεισμένων» θυρών κατά τα παιχνίδια, αν και κάτι τέτοιο ενέχει πρακτικές (όταν μιλάμε για γήπεδα με περιφράξεις) αλλά και οικονομικές δυσκολίες, καθώς τα σωματεία προσπαθούν να κρατηθούν και από τα όποια έσοδα των εισιτηρίων.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει στην «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης κ. Γιώργος Πανίδης, ο οποίος χαρακτηρίζει «δύσκολη» την νέα αθλητική σεζόν που ξεκίνησε.
«ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ»
Ειδικότερα ο κ. Πανίδης ανέφερε στην «Θ» ότι «έχουμε στείλει σε όλα τα σωματεία τις οδηγίες για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στα γήπεδα (με θερμομετρήσεις, καταστάσεις όσων μπαίνουν στα γήπεδα, χωρίς κόσμο στις κερκίδες κλπ) και από εκεί και πέρα, ευελπιστώ να ακολουθηθούν οι οδηγίες από τα σωματεία ώστε να μην έχουμε πρόβλημα. Βέβαια, όπου υπάρχουν περιφράξεις, μπορεί να πάει ο καθένας και να παρακολουθήσει το παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος θα κρατά τις αποστάσεις για δική τους ασφάλεια πάνω από όλα».
«ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ»
Αναφορικά με την υποστήριξη των Σωματείων της πολης μας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ, επισήμανε ότι «οι τοπικοί φορείς, οι δήμοι, η περιφέρεια κλπ κάνουν αυτά που είναι να κάνουν. Προσπαθούν και αυτοί να συνδράμουν σε όλη αυτήν την κατάσταση. Έχουν πάρει κάποιοι δήμοι κάποια θερμόμετρα, η αντιπεριφέρεια έχει δώσει κάποια αντισηπτικά και προσπαθούν από μέρους τους να κάνουν ο,τι μπορούν. Αλλά όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτά τα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας. Και για τους αθλητές αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό».
«ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ – ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»
«Ξεκίνησε μια δύσκολη χρονιά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι με την προσπάθεια όλων μας, θα πάνε όλα καλά. Αν είμαστε προσεκτικοί και ακολουθήσουμε τα μέτρα, δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι προπονήσεις των ομάδων, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, διότι έχουν αρχίσει ήδη και τα παιχνίδια (κύπελλο, πρωτάθλημα). Θα γίνει μια επιπλέον ενημέρωση στα Σωματεία που έχουν ξεκινήσει και αυτά που θα ξεκινήσουν άμεσα, στην Β΄Κατηγορία και για αυτόν τον λόγο σταματήσαμε το πρωτάθλημα του ερχόμενου Σαββατοκύριακο. Για να είμαστε 100% σίγουροι ότι θα τηρηθούν τα μέτρα, αφού ενδεχομένως να βάζουν κάποια άτομα στις κερκίδες. Σίγουρα θέλουν να έχουν οικονομικά οφέλη οι ομάδες, να κόψουν εισιτήρια (να κάνουν και κάποιες εισπράξεις δηλαδή) για να μπορέσουν να κρατηθούν. Όμως λόγω του covid, τα παιχνίδια πρέπει να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Θα νουθετήσουμε τις ομάδες προκειμένου να τηρήσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».