Τζ. Ιμάμογλου: «Μπάζει νερά ο συνδυασμός Τοψίδη – Έλλειμμα πολιτικής παιδείας του ιδίου– Χαίρομαι που αποχώρησα»

Μιλάει για την ανεξαρτητοποίησή του και απαντάει στον Χρ. Τοψίδη
«Δεν έχω κανέναν… σεβντά για καμία πολυθρόνα – Προβλέπω ντόμινο εξελίξεων στον συνδυασμό της αντιπολίτευσης» σημειώνει ο ίδιος
Για τους λόγους ανεξαρτητοποίησής του, από την «Περιφερειακή Σύνθεση»… καρφώνοντας ευθέως τον επικεφαλής της παράταξης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, για τα νέα του καθήκοντα στην θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών της ΠΑΜΘ, αλλά και για τους στόχους του, μίλησε αποκλειστικά στην «Θ» ο κ. Τζιχάν Ιμάμογλου.
Ο κ. Ιμάμογλου, χαρακτήρισε «σημαντικό» το χαρτοφυλάκιο που του ανατέθηκε από τον Περιφερειάρχη και την «Περιφερειακή Σύνθεση» ως ένα «καράβι που μπάζει νερά», ενώ απάντησε με ρητά και αλληγορίες, στα επικριτικά σχόλια Τοψίδη και δεν παρέλειψε να προβλέψει ένα «ντόμινο πολιτικών εξελίξεων» μετά την αποχώρησή του από την παράταξη.
«ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡ. ΜΕΤΙΟ»
Ειδικότερα ο κ. Ιμάμογλου, αναφορικά με τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του, επισήμανε ότι «διανύουμε πολύ κρίσιμες περιόδους, ειδικά στην περιοχή μας, έχοντας αντιμέτωπη την πανδημία και την οικονομική κρίση. Προς τούτο ήτο επιβεβλημένη η σύμπραξη, η συστράτευση, η συνεργασία, προς ένα και μόνον στόχο: Την επίτευξη της ευημερίας της περιοχής μας. Δεν έχει μείνει ένας φίλος μου που δεν έφυγε στο εξωτερικό για δουλειά. Αντ΄αυτού τι έγινε; Αναλωθήκαμε εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου να κάνουμε «κοκορομαχίες» μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα. Ο κόσμος που μας εμπιστεύθηκε, απογοητεύθηκε. Είμαι κάθε μέρα έξω, κοντά στην κοινωνία, στα καφενεία, στα χωριά, στους οικισμούς. Άλλα πράγματα ζητά ο κόσμος από εμάς. Πράξεις. Θεωρώ τα ονόματα των παρατάξεων, παραπλανητικές «ετικέτες». Όλοι κρινόμαστε από αυτό που κάνουμε. «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Ένα έτος αντιπολιτεύσεως, δημιουργήθηκε μια φθίνουσα συνιστώσα για την ανάπτυξη της περιοχής.
Κατόπιν, μετά φυσικά την ανεξαρτητοποίησή μου, εκλήθην προς συζήτηση από τον κ. Περιφερειάρχη και κατόπιν συζητήσεως και διαβουλεύσεως, διαπιστώσαμε πράγματι ότι υφίστανται συγκλίσεις απόψεων και ευόδωσε μια συνεργασία. Ορίσθην Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών, με πολύ σοβαρές αρμοδιότητες για την περιοχή μας, που αφορούν συντονισμό και παρακολούθηση δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άλλος κομβικός τομέας για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης). Με τίμησε με αυτήν θέση με πολύ έντονο μεγάλο και σημαντικό χαρτοφυλάκιο».
«ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ – ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ – ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ»
Σε ερώτηση της «Θ» για το πώς «αποκρούει» τις επικρίσεις που δέχθηκε από τον επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, ο κ. Ιμάμογλου τονίζει ότι «θα ξεκινήσω με το ρητό (επειδή άρχισαν να με κτυπούν με ρητά) «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Όσον αφορά την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» θα ομολογήσω ότι απαρτίζεται από πολύ αξιόλογα άτομα, τα οποία ωστόσο μένουν υπο την σκιά του επικεφαλής και των προσωπικών φιλοδοξιών του. Η Περιφερειακή Σύνθεση» είναι ένα καράβι που μπάζει νερά. Το ξέρει ο «πλοίαρχος», το ξέρουν οι «καραβοκυραίοι», ωστόσο εγώ είχα το σθένος να πηδήξω πρώτος από το πλοίο και σε βαθιά νερά. Και επειδή το δελτίο τύπου της «Περιφερειακής Συνθέσεως» ξεκίνησε με αλληγορίες «πριν αλέκτωρ..» κλπ λέω (επειδή ακούω και σχόλια από συναδέλφους) ότι «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».
«ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ – ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ…ΣΕΒΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ»
«Όλοι οι σύμβουλοί του (σ.σ. του κ. Τοψίδη) έχουν αμφιβολίες για την στρατηγική του και όλοι ήδη δημιουργούν σανίδες σωτηρίας από το βυθισμένο πλοίο του. Και θα δείτε ότι η αποχώρησή μου από την «Περιφερειακή Σύνθεση» θα δημιουργήσει άμεσα και ένα «ντόμινο», μια συστάδα,  σημαντικών πολιτικών εξελίξεων σε κάθε τομέα. Όσον αφορά στις δηλώσεις του κυρίου Τοψίδη ( βλέπετε ότι εγώ τον αποκαλώ κύριο, ενώ εκείνος με αναφέρει ως «κύριο» – εντός εισαγωγικών –  και αυτό φυσικά επιδεικνύει το ήθος, την καλλιέργεια, την παιδεία και τον πολιτισμό του κάθε ανθρώπου), ο ίδιος με επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ως προς το πόσο ορθά έπραξα και διαχώρισα ρητά την θέση μου από την στρατηγική του. Εγώ διατηρώντας το πολιτικό επίπεδό μου και μη προβαίνοντας στον «οχετό» δηλώσεων (που με κατηγόρησε ότι ξεπουλήθηκα) αναφέρω ότι η τοπική κοινωνία μας, γνωρίζει ότι τυγχάνω επιστήμονας με μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία, ότι ασκώ μάχιμη δικηγορία 12 έτη και ότι δεν έχω κανέναν «σεβντά» για καμία πολυθρόνα» υπογράμμισε επίσης ο ίδιος.
«ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ – ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ»
Κλείνοντας ο κ. Ιμάμογλου, σημείωσε ότι «ζούμε στην επαρχία και κανείς δεν μπορεί να κρυφθεί πίσω από το δάκτυλό του. Όλοι ξέρουν ότι κουβαλώ ένα βαρύγδουπο πολιτικό όνομα από τον μακαρίτη τον πατέρα μου, Βουλευτή της ΝΔ, το ποιος είμαι, το πώς έφτασα μέχρι εδώ και όλοι γνωρίζουν και τον κύριο Τοψίδη. Τα περί «ηθικής» του, μου προκαλούν γέλωτα, όταν ο ίδιος είπε αυτά που είπε. Ο αμοραλισμός του, δείχνει την έλλειψη πολιτικής παιδείας του. Και πάλι χαίρομαι που διαχώρισα την θέση μου και άνοιξα μια καινούρια πόρτα, μέσω της οποίας θα συνδράμω στην ανάπτυξη του τόπου μου. Είμαι τοπικιστής. Θέλω από το μετερίζι μου να βάλω το λιθαράκι μου στην ανάπτυξη, στην ευόδωση, στην επίτευξη των στόχων που έχω. Όχι των προσωπικών, αλλά της κοινωνίας. Αυτό χρειάζεται σήμερα η κοινωνία μας».