Έρχεται μια δύσκολη περίοδος με πρωτόγνωρες καταστάσεις

Μέσω τηλεδιάσκεψης το χθεσινό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ξάνθης
 Ν. Ευφραιμίδης: «Με τον καλύτερο συντονισμό και με άμεσες ενέργειες σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, θα τα καταφέρουμε»
Οι άμεσες ενέργειες σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει αλλά και η ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ιρλανδικές Διαβάσεις, ήταν τα δύο καίρια σημεία, στα οποία στάθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που συμμετείχαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενόψει του χειμώνα που έρχεται.
Όλοι οι συμμετέχοντες, στάθηκαν στην δύσκολη περίοδο που έρχεται, η οποία ενδεχομένως να φέρει και «πρωτόγνωρες καταστάσεις» (όπως σε άλλα μέρη της χώρας) όπως εξήγησε στην «Θ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης.
«ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΧΘΕΣ ΤΟ Σ.Ο.Π.Π ΤΗΣ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»
Ειδικότερα ο κ. Ευφραιμίδης επισήμανε στην «Θ» ότι «πραγματοποιήθηκε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, που αφορούσε στον σχεδιασμό και στις δράσεις για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων ενόψει του χειμώνα και των χιονοπτώσεων της περιόδου 2020-2021 που θα διανύσουμε. Εκτός από τον κορωνοϊό, μπορεί να μας έρθουν και όλα τα παραπάνω».
«ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»
«Κατά την τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο με πρωτόγνωρες καταστάσεις ακόμη και σε πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους (ακόμη δεν έχει επισημανθεί εδώ κάτι παρόμοιο, αλλά στην υπόλοιπη χώρα έχουν επισημανθεί πολλά τέτοια φαινόμενα που έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα). Όπως προανέφερα, υπήρξαν καταστροφές και προβλήματα. Οι συνέπειες πολλές φορές είναι απρόβλεπτες και δημιουργούν τεράστιες καταστροφές και κινδύνους, με συνέπεια (πολλές φορές) να χάνονται ακόμη και ανθρώπινες ζωές» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «έχουμε επισημάνει όλοι, πως με τον καλύτερο συντονισμό – κάτι που ζήτησα και εγώ – και με άμεσες ενέργειες όπου υπάρξει το πρόβλημα αλλά κυρίως με την καλή πρόθεση όλων, μπορούμε να τα καταφέρουμε και στα πιο δύσκολα ακόμη, για άλλη μια φορά».
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»
«Έχει επισημανθεί επίσης ότι θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στις Ιρλανδικές Διαβάσεις, οι οποίες δεν υπάρχουν στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, αλλά υπάρχουν στο δημοτικό δίκτυο» τόνισε επίσης ο κ. Ευφραιμίδης, και συνέχισε: «Δεν έχουν επισημανθεί προβλήματα. Υπάρχει και αλάτι, υπάρχουν και μηχανήματα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα μια επείγουσα κατάσταση και από όλους τους δήμους και από την Περιφερειακή Ενότητα. Προέχει όμως ο συντονισμός και η άμεση επικοινωνία όλων μας, με άμεσες ενέργειες ώστε να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει» υπογράμμισε επιπλέον ο κ. Ευφραιμίδης, σημειώνοντας ότι «αυτό έγινε και την προηγούμενη φορά, αν θυμάστε καλά. Όλος ο μηχανισμός ήταν από την ίδια ημέρα σε εγρήγορση. Βέβαια οι πλημμύρες ήταν μικρής διάρκειας και δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα παρά μόνο σε αγροτικές καλλιέργειες. Υπάρχει λοιπόν και σχεδιασμός και δράσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε και τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις. Θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή γιατί έχει επισημανθεί ότι έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από ιρλανδικές διαβάσεις και φυσικά να ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που υπάρχουν ανάλογα με την περίπτωση, από την Πολιτική Προστασία».