To Τραπέζι της Αγάπης συνεχίζει να προσφέρει ζεστό φαγητό στους συμπολίτες μας

Και ενώ η Ξάνθη ‘’πάγωσε’’ με το lockdown…Μητροπολίτης Ξάνθης: Τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα – Αν κάποιος έχει ανάγκη, μπορεί να απευθυνθεί στην Μητρόπολη

150 μερίδες φαγητού, παρασκευάζουν σε καθημερινή βάση οι εθελόντριες του ‘’Τραπεζιού της Αγάπης’’ της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, που συνεχίζει ακάθεκτο την λειτουργία του και εν μέσω lockdown, αλλά αυτή την φορά – και τουλάχιστον για την ώρα – με την διαφορά ότι η ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ (δομή του Δήμου Ξάνθης) διανέμει το φαγητό μόνον σε ανήμπορους να κυκλοφορήσουν, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ωφελούμενοι, πρέπει να το παραλαμβάνουν κάθε μεσημέρι από τις εγκαταστάσεις της δομής, όπως εξηγεί στην ‘’Θ’’ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων. Ο οποίος επισημαίνει παράλληλα αν κάποιος έχει ανάγκη, μπορεί να απευθυνθεί στην Μητρόπολη, ευχαριστώντας με την σειρά του για άλλη μια φορά όλο τον Ξανθιώτικο λαό που υποστηρίζει την δομή, με την προσφορά του σε αυτή.

ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ – ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ‘’ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ’’ ΣΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ, ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ – ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ειδικότερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ανέφερε στην ‘’Θ’’ ότι:
Στο πρώτο lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, επειδή ήταν δύσκολο να βγουν οι άνθρωποι, υπήρχε η ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ οπότε το φαγητό το πηγαίναμε εμείς στο σπίτι με την συνδρομή του δήμου. Αυτήν την στιγμή, είναι λίγοι οι άνθρωποι από την ‘’ Βοήθεια στο Σπίτι’’ που μπορούν να κάνουν αυτήν την διανομή, οπότε οι άνθρωποι που μπορούν να περπατήσουν, να βγουν από το σπίτι, έρχονται και το παίρνουν από το ‘’Τραπέζι της Αγάπης’’. Οπότε στέλνουμε μόνον σε εκείνους τους μοναχικούς ανήμπορους ανθρώπους που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Αυτό ισχύει για την ώρα τουλάχιστον, αφού έτσι και αλλιώς από τις 6.00 ως τις 21.00 κυκλοφορούν οι πολίτες για κάποιο λόγο. Όταν λοιπόν τους σταματήσει κάποιος αστυνομικός, θα πουν ότι πηγαίνουν να πάρουν το φαγητό τους από το ‘’Τραπέζι της Αγάπης’’.
Βέβαια, τηρούνται όλα εκείνα τα προστατευτικά μέτρα. Δηλαδή δεν μπαίνουν μέσα στο ‘’Τραπέζι της Αγάπης’’ αλλά βγαίνουν οι κυρίες που μαγειρεύουν, τα έχουν ήδη πακεταρισμένα και τα μοιράζουν έξω, για να μην υπάρχει συνωστισμός. Επιπλέον φορούν τις μάσκες και τα γάντια τους.

150 ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ‘’ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ’’ –12.30 – 13.00 Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΩΝ – ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Επιπλέον ο ίδιος επισήμανε ότι:
Οι μερίδες αυτήν την στιγμή είναι 150, όμως αν κάποιος έχει ανάγκη, μπορεί να απευθυνθεί στην Μητρόπολη. Το ‘’Τραπέζι’’ λειτουργεί κανονικά, αλλά το Σάββατο δίδονται διπλές μερίδες. Το Σάββατο παρασκευάζονται δύο είδη φαγητού για το Σάββατο και για την Κυριακή, επειδή και οι κυρίες είναι εθελόντριες και θέλουν να έχουν μια μέρα για να κοιτάξουν και το δικό τους σπιτικό.
Η διανομή αρχίζει από τις 12.30 και ολοκληρώνεται περίπου στις 13.30. Αν υπάρξει κάποια άλλη κατάσταση, θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Πάντως για την ώρα η διανομή γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Το ‘’Τραπέζι’’ συνεχίζει και οι άνθρωποι αυτοί έχουν ένα πιάτο ζεστό το μεσημέρι, με το φρούτο τους, με το τυρί τους, τα συνοδευτικά κλπ. Το τραπέζι αυτό στηρίζεται από τον Ξανθιώτικο λαό και για αυτό θα ήθελα για ακόμη μια φορά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.