Δήμαρχος Μύκης: Καμία σχέση η σημερινή κατάσταση με το πρώτο lockdown

Αντιστροφή «κορωναϊκού» κλίματος στον Δήμο Μύκης – Rapid και PCR Tests στο Κέντρο Υγείας Εχίνου
Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά υπευθυνότητα από τους δημότες, σημειώνει ο Ρ. Ντελή Χουσεΐν στην «Θ»

Μπορεί ο Δήμος Μύκης να «μονοπωλούσε» το ενδιαφέρον τοπικών, περιφερειακών αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να βρίσκονταν στο επίκεντρο του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω μεγάλου αριθμού θετικών κρουσμάτων και συρροών, ωστόσο σήμερα η εικόνα του CoviD, έχει αντιστραφεί, όπως εξηγεί στην «Θ» ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, ο οποίος παράλληλα εξηγεί ότι οι δημότες μπορούν να επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Εχίνου, για την διενέργεια Rapid και PCR Tests, σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά υπευθυνότητα.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΥΚΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ LOCKDOWN

Ειδικότερα ο κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν ανέφερε στην «Θ» ότι:
Μπορώ να πω με πολύ μεγάλη άνεση ότι εδώ και πολύ καιρό δεν έχουμε κάτι που να μας προβληματίζει και να μας βάζει σε μια σκέψη ότι έχουμε θέμα και ξεφεύγουμε πάλι. Βεβαίως υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ανά διαστήματα, ειδικά από τα παιδιά που επέστρεφαν από το εξωτερικό και είχαν κάνει το τεστ. Βγήκαν 2-3 θετικοί, αλλά αυτό ήταν χωρίς καμία ουσία, μπορώ να πω, γιατί πρόσεχαν και απομονώθηκαν, οπότε δεν είχαμε θέματα.
Από όσο βλέπω γενικά σαν Νομός Ξάνθης, ίσως είμαστε η πιο «ήσυχη» περιοχή, από την άποψη ότι δεν έχουμε τόσα κρούσματα. Σαφώς και κάτι βγαίνει, δεν είμαστε στο «μηδέν» αλλά ούτε στο σημείο να πούμε ότι έχουμε θέμα και ότι ξεφεύγει η κατάσταση. Είμαστε καλά. Η κατάσταση σήμερα στον Δήμο Μύκης έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Μπορώ να πω ότι δεν έχει καμία σχέση με το πριν. Επειδή βλέπω και τα αποτελέσματα, στο πρώτο lockdown (Μάρτιο – Απρίλιο) στα 3 άτομα (για να μην πω στα 2.5), το 1 έβγαινε θετικό στα τεστ. Τώρα μιλάμε για το αν θα βγουν 2-3 άτομα στα 100, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει το ποσοστό παγκόσμια αλλά και πανελλαδικά. Ο κόσμος ενδιαφέρεται, κάνει τα τεστ, δηλώνει (αν βγει θετικός) με ποιους είχε επαφή για να προσέχουν και εκείνοι και αυτό από μόνο του δείχνει ότι ο δημότης έμαθε και πως πρέπει να κινείται, έμαθε να προφυλάσσει τον εαυτό του και τον φίλο του. Αυτό είναι κάτι που μας ευχαριστεί. Βλέπουμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ θετικό δρόμο. Η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο κύμα. Ίσα ίσα στον Ν. Ξάνθης, με στατιστικά στοιχεία, είμαστε αυτήν την στιγμή ο πιο «καθαρός» από άποψη κορωνοϊού, συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους νομούς (Όπως ήμασταν την προηγούμενη φορά με διαφορά στο κομμάτι των θετικών κρουσμάτων, τώρα είμαστε με διαφορά στο κομμάτι των αρνητικών) και εύχομαι να πάνε όλα καλά και για τους υπόλοιπους δήμους, νομούς, συναδέλφους και δημότες.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΙΝΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ RAPID ΚΑΙ PCR TESTS – ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Αναφορικά με την διενέργεια tests covid στους δημότες Μύκης, ο ίδιος εξηγεί ότι:
Πλέον δεν χρειάζεται να κατεβαίνουν (σ.σ. στην Ξάνθη). Ούτως ή άλλως το Κέντρο Υγείας Εχίνου έχει και rapid και PCR τεστ και διενεργούνται. Μάλιστα πριν από είκοσι περίπου ημέρες, έστειλα και κάποιους δημοτικούς υπαλλήλους που έρχονται από την Ξάνθη και υπήρχε κάποια στενή επαφή με ήδη θετικό κρούσμα στο περιβάλλον του ενός. Οπότε διενεργήθηκαν rapid tests στο Κέντρο Υγείας Εχίνου. Οπότε υπάρχει και το γρήγορο τεστ και το PCR. Οπότε όποιος δημότης επιθυμεί, μπορεί να πάει στο Κ.Υ Εχίνου. Προχθές, μίλησα με τον διευθυντή κ. Πετρίδη, ο οποίος έχει στα χέρια του τα τεστ, συνεπώς όποιος θέλει μπορεί να πάει. Βέβαια δεν χρειάζεται πανικός για το «μήπως έχω κορωνοϊό, να πάω να κάνω τεστ». Ωστόσο αν υπάρχει κάποιο κρούσμα στο περιβάλλον (αν κάποιος είναι στενή επαφή) μπορεί ο δημότης να προσέλθει για να ελεγχθεί. Δεν χρειάζεται να ζούμε καχυποψία αλλά να κάνουμε τεστ με υπευθυνότητα αν είχαμε κάποια επαφή με κάποιο θετικό κρούσμα ή έχουμε συμπτώματα. Βλέπω μάλιστα ότι ο κόσμος το έχει συνειδητοποιήσει αυτό.

ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ – ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘ

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Μύκης, σημείωσε ότι:
Προσωπικά είμαι αισιόδοξος, γιατί παρόλο που υπάρχει μεγάλος αριθμός εισροών προς τις ΜΕΘ και τα Νοσοκομεία, βλέπω ότι έχουν βρεθεί κάποια πράγματα ως προς την περίθαλψη και δεν χάνουμε ζωές τόσο εύκολα. Παρόλο δηλαδή που υπάρχει μεγάλη προσέλευση στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν βλέπω – μιλώ για την περιοχή μας – να έχουμε πολλούς θανάτους. Πιστεύω ότι πάμε προς το καλύτερο. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι κάτι πάει καλά.