Κλειστά 33 ξενοδοχεία και καταλύματα στον Ν. Ξάνθης – Υπολειτουργούν τα 5 ανοικτά

Γ. Ιερόπουλος: Δεν θα επιβιώσουμε με μαθηματική ακρίβεια- Είμαστε τελειωμένοι

 

Τριάντα τρία (33) είναι στον αριθμό τα κλειστά ξενοδοχεία και καταλύματα του στον Ν. Ξάνθης, τα οποία μπορεί πέρυσι να περίμεναν (πριν τις κυβερνητικές απαγορεύσεις λόγω covid) μια… ψιχάλα από το Ξανθιώτικο Καρναβάλι που «έβρεχε» και τα ταμεία όμορων νομών, ωστόσο φέτος έχουν δεδομένη την «ανομβρία» που δεν αποκλείεται να παραταθεί – όσο τουλάχιστον δεν αίρονται οι απαγορεύσεις – μέχρι να «αφυδατωθούν» και να καταλήξουν.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Νομού Ξάνθης κ. Γιάννης Ιερόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι στα πέντε ανοικτά καταλύματα που υπολειτουργούν, προσέρχονται μόνον εργαζόμενοι- εμπορικοί αντιπρόσωποι που «επισκέπτονται» την Ξάνθη, επισημαίνοντας πως «δεν θα επιβιώσουμε, με μαθηματική ακρίβεια».

 

5 ΣΤΑ 38, ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ – ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ» ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ειδικότερα ο κ. Ιερόπουλος εξήγησε στην «Θ» ότι:

Τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι κλειστά. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον  για τις αποκριές και στην ουσία οι άνθρωποι τα έχουν ανοικτά για δικούς τους λόγους και προκειμένου να φιλοξενούν κάποιον εργαζόμενο, κάποιον αντιπρόσωπο κλπ. Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις ή κάτι άλλο για να μπορεί να μετακινηθεί κάποιος. Εξάλλου απαγορεύεται η μετακίνηση. Για να έρθεις στην Ξάνθη πρέπει να είσαι οδηγός, δηλωμένος στο ΙΚΑ, στο ΓΕΜΗ κλπ.  Έρχονται μόνο για δουλειά. Δεν μπορεί να μετακινηθεί κάποιος για τουρισμό. Δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και για αυτόν τον λόγο είναι κλειστά τα πιο πολλά ξενοδοχεία. Αυτήν την στιγμή λειτουργούν 5 ξενοδοχεία και καταλύματα, στο σύνολο των 38 του νομού. Όσοι έχουν καταλύματα μένουν μέσα, για να μην τους κλέψουν. Δεν σημαίνει ότι έχουν και κίνηση. Τα ξενοδοχεία είναι 17-18. Όλα τα άλλα είναι καταλύματα ανάλογα με την άδεια. Στην ουσία από τα 17 ξενοδοχεία τα 12 είναι κλειστά  και στα καταλύματα κατοικούν μέσα οι άνθρωποι (σ.σ. οι ιδιοκτήτες). Και αυτά τα 5 βέβαια υπολειτουργούν. Έχουν λίγη δουλειά Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, λόγω του ότι έρχονται κάποιοι εργαζόμενοι, κάποιοι αντιπρόσωποι, κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές, δηλαδή όσοι μπορούν να πάρουν από το ΓΕΜΗ έγγραφο μετακίνησης, διότι είτε ανήκουν σε εταιρία ή δουλεύουν σε εταιρία. Δεν μπορεί να γίνει μετακίνηση από νομό σε νομό.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΜΙΑ – Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Επιπλέον ο ίδιος τόνισε ότι:

Δεν θα επιβιώσουμε, με μαθηματική ακρίβεια. Αν ανατρέξετε σε προηγούμενες συνεντεύξεις που σας είχα παραχωρήσει, το είχα προβλέψει τον Μάρτιο του 2020, ότι μέχρι το 2023 είμαστε νεκροί, σαν τουριστικός προορισμός, έστω και για αυτό το ελάχιστο που είχαμε. Δεν έπεσα έξω. Βέβαια δεν είμαι «μάγος». Τα διάβαζα σε ξένες εφημερίδες. Όταν στην Αγγλία, ο ένας στους δέκα σκέφτεται να κάνει τουρισμό εκτός συνόρων και το ίδιο συμβαίνει και στην Γερμανία, τι τουρισμό να έχουμε; Μιλώ για να νησιά. Εμείς εδώ στην Ξάνθη, τι να περιμένουμε δηλαδή;
Η ζημιά είναι τεράστια και καλά κάνει η σημερινή κυβέρνηση και τους πληρώνει (σ.σ. τους υπαλλήλους σε αναστολή εργασίας) αλλά κάνει και ένα λάθος. Από την στιγμή που δεν μπορεί να πληρώσει πολλά χρήματα και δίνει 500 ευρώ, τουλάχιστον  τους ανθρώπους που δούλευαν σε επιχειρήσεις, ας τους δώσει το δικαίωμα να δουλέψουν σε κάποιες εταιρείες, χωρίς να είναι ασφαλισμένοι για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Εδώ υπάρχουν εταιρείες που ψαχνουν εργαζόμενους σήμερα και δεν βρίσκουν γιατί όλοι κάθονται επάνω στα επιδόματα. Τουλάχιστον όμως αυτούς τους ανθρώπους που δούλευαν και είχαν κάποιες υποχρεώσεις και τώρα παίρνουν 530 ευρώ (που καλώς κάνει η κυβέρνηση και τους τα δίνει, γιατί δεν είμαστε και κανένα κράτος που έχει ΤΗΝ οικονομία), είναι στο ΓΕΜΗ, είναι σε αναστολή, να τους δώσει το δικαίωμα να κάνουν παράλληλα μια άλλη εργασία, όσο είναι κλειστές οι επιχειρήσεις, για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, χωρίς να κινδυνεύουν να τους πιάσουν και να χάσουν και αυτά τα 530 ευρώ. Αυτό είναι μια πρόταση. Ας γίνει μια τέτοια νομοθεσία, διότι αυτό θα διαρκέσει πολύ.