Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Ξάνθη… μόλις «πιάσουμε» τους 18ο C

Έτοιμη η ΠΕ Ξάνθης για την διενέργεια – Μπαίνουν και οι παγίδες, με την έναρξη των δράσεων

Ν. Ευφραιμίδης: Από πέρυσι σε ισχύ ο διαγωνισμός – Ενημερωμένοι και οι ανάδοχοι

Σε χωριά του κάμπου και για έργα καθαρισμού των καναλιών

 

Την άνοδο του υδραργύρου από 18ο κελσίου και άνω, αναμένει η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, ώστε να ξεκινήσει η «μάχη» με επίγειους (αρχικά) ψεκασμούς κατά των κουνουπιών και να τοποθετηθούν οι παγίδες που θα «υποδεικνύουν» τα προβληματικά σημεία της περιοχής, όπως εξηγεί στην «Θ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης.

Πρόκειται για μια «μάχη» που και φέτος θα είναι διπλή, αφού ο κορωνοϊός παραμένει ενώ δεν αποκλείεται να μας επισκεφθεί ξανά ο ιός από τον… Δυτικό Νείλο.

 

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΕΙΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ, ΜΟΛΙΣ «ΠΙΑΣΟΥΜΕ» ΤΟΥΣ 18ο ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩ – ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ

Ειδικότερα ο κ. Ευφραιμίδης εξήγησε στην «Θ» ότι:

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είναι έτοιμη για την έναρξη των επίγειων ψεκασμών. Θα πρέπει όμως η θερμοκρασία να περάσει τους 18ο. Βεβαίως είναι ενημερωμένοι και οι ανάδοχοι, ώστε όταν έρθει η ώρα, να ξεκινήσουμε. Ούτως ή άλλως, ακολουθούμε τον περσινό διαγωνισμό, ο οποίος ισχύει για τρία έτη. Όσον αφορά στις παγίδες, θα τοποθετηθούν μόλις ξεκινήσει η διαδικασία των επίγειων ψεκασμών, ώστε να δούμε σε ποια σημεία υπάρχει πρόβλημα, ώστε να δοθεί προτεραιότητα. Και πέρυσι εντοπίζαμε που είχαμε πρόβλημα και ψεκάζαμε ξανά. Παρόλο μάλιστα που είχαμε αρκετές βροχές πέρυσι – καθόλη την διάρκεια της προσπάθειας – θεωρώ ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε ελάχιστα κρούσματα (σ.σ. Δυτικού Νείλου) και δεν ήταν σοβαρά. Πιστεύω και ευελπιστώ ότι φέτος θα τα πάμε ακόμη καλύτερα.

 

ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ…ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αναφορικά με την διπλή – και φέτος – «μάχη» με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο κ. Ευφραιμίδης επισημαίνει ότι:

Ούτως ή άλλως και πέρυσι είχαμε πανδημία και μάλιστα ήταν χειρότερη η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Δεν τίθεται κανένα απολύτως πρόβλημα, για την έναρξη των ψεκασμών.

 

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΚΟΣΜΗΤΗ – ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΤΟΕΒ

Δοθείσης της ευκαιρίας, αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΕ Ξάνθης, προχώρησαν σε αυτοψία στην περιοχή Κοσμητής – Θαλασσιάς, αναφορικά με τα έργα ύψους 500.000 ευρώ για τον καθαρισμό των καναλιών και για παρεμβάσεις σε τρεις γέφυρες στον Δήμο Τοπείρου (βλ. σχετικές φωτό)

Για το εν λόγω θέμα, ο κ. Ευφραιμίδης τόνισε ότι:

Είδαμε ένα έργο που έχει ξεκινήσει τώρα και αφορά στον καθαρισμό καναλιών και την κατασκευή τριών γεφυριών στην περιοχή Τοπείρου που αφορά στο δίκτυο του ΤΟΕΒ.