Μ. Τσέπελης: Προχωράμε κανονικά για την δημιουργία κατασκήνωσης ΑμεΑ στην Σταυρούπολη

Στο πρ. Στρατόπεδο «Αναλογίδη»

 Στο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο η καταρχήν συμφωνία Δήμου – ΥΕΘΑ για την παραχώρηση ακινήτου

Επιμένει στην προεκλογική της δέσμευση η Δημοτική Αρχή Ξάνθης, καθώς κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητηθεί το θέμα της «έγκρισης καταρχήν συμφωνίας μεταξύ Δημάρχου Ξάνθης και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για παραχώρηση ακινήτου, αποδοχή ελάχιστης προβλεπόμενης από το νόμο καταβολής ετήσιου τιμήματος και καθορισμός χρονικού διαστήματος μίσθωσης», με εισηγητή του θέματος, τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης.

Πρόκειται για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Αναλογίδη»  στην Σταυρούπολη και την δημιουργία Κατασκήνωσης (και πάρκου ψυχαγωγίας) για Άτομα με Αναπηρία.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΑΜΕΑ

Αυτό το ζητήσαμε για να κάνουμε ένα πάρκο ψυχαγωγίας και κατασκηνώσεις για ΑμεΑ. Είναι ένα κέντρο που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και θέλουμε να το κάνουμε στην περιοχή μας. Προχωράμε κάνοντας τις διαδικασίες που προβλέπονται. Ενώ ήδη ολοκληρώσαμε όλες τις σχετικές αιτήσεις. Θα στείλουμε τώρα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που χρειάζεται, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, για να προχωρήσει και η οικονομοτεχνική και θα προχωρήσουμε. Πήραμε την αντικειμενική αξία από την Εφορία και θα πάρουμε και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να προχωρήσουμε και σε όλα τα υπόλοιπα (πρέπει να γίνουν δαπάνες, να γίνει η οικονομοτεχνική μελέτη κ.ο.κ.). Νομίζω ότι αυτό το εγχείρημα είναι πολύ σημαντικό και θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και ευκαιρίες για αυτά τα παιδιά. Θα φιλοξενούνται παιδιά από όλη την Ελλάδα αλλά ευελπιστούμε και από όλη την Ευρώπη.

ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ «ΑΤΖΕΝΤΑ» ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΔΣ, Η ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Σταυρούπολης βρίσκεται ψηλά στην «ατζέντα» του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, καθώς εκτός από το παραπάνω θέμα, θα συζητηθούν ακόμη δύο.

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορά σε «έγκριση αγοράς οικοπέδου για δημιουργία παιδικής χαράς στη Σταυρούπολη με τη διαδικασία της μειοδοτικής δημοπρασίας και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή του συμβολαίου» και το τρίτο σε «έγκριση αγοράς οικοπέδου για δημιουργία χώρου στάθμευσης στη Σταυρούπολη με τη διαδικασία της μειοδοτικής δημοπρασίας και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή του συμβολαίου».