Μύρισε…Καλοκαίρι στον Δήμο Αβδήρων – Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην παραλιακή ζώνη

Προβληματίζουν οι «επιθέσεις» από σμήνη κουνουπιών, παρά τους ψεκασμούς – Είναι πολλά τα λεφτά για τους ναυαγοσώστες

Γ. Τσιτιρίδης: Θα είμαστε έτοιμοι ως τις 15 Μαΐου

 

Μύρισε Καλοκαίρι και ο Δήμος Αβδήρων προετοιμάζεται πυρετωδώς κυρίως στο κομμάτι της παραλιακής ζώνης, ώστε να είναι ασφαλείς οι λουόμενοι Ξανθιώτες αλλά και οι επισκέπτες.

Οι ναυαγοσώστες φέτος θα είναι περισσότεροι βάσει της νέας οδηγίας από το Υπουργείο και σαφώς θα κοστίσουν και παραπάνω στον «κορβανά» του δήμου, ο οποίος ήδη έχει επιστρατεύσει τα μηχανήματα για τον καθαρισμό των παραλιών – αν και υπάρχει θέμα με τους χειριστές – όπως εξηγεί στην «Θ» ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης.

Ο ίδιος μιλά παράλληλα και για το έντονο πρόβλημα με τα κουνούπια που παραμένει παρά τους ψεκασμούς, αλλά και για το γνωστό θέμα με το κάμπινγκ Μυρωδάτου, που παραμένει ωστόσο «παγωμένο» για την ώρα.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ – 7 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ

Ειδικότερα ο κ. Τσιτιρίδης ανέφερε στην «Θ» ότι:

Εμείς θα κάνουμε τον διαγωνισμό, αλλά τα χρήματα είναι πάρα πολλά. Είναι 180.000 ευρώ μόνο για τον Δήμο Αβδήρων που θα έχει 3 ναυαγοσώστες στο Μυρωδάτο, 2 στον Αη – Γιάννη και 2 στο Πόρτο Μόλο (Άβδηρα). Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 15 Μαΐου. Πέρυσι είχαμε 3 ναυαγοσώστες, ενώ φέτος θα έχουμε 7 συν τα ταχύπλοα σκάφη και με πιο αυστηρή νομοθεσία.

ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΚΑΙ «ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ»

Αναφορικά  με το κάμπινγκ Μυρωδάτου, ο ίδιος τόνισε ότι:

Αυτήν την στιγμή δεν έχουμε κάποια εξέλιξη. Είχαμε πει ότι θα κάνουμε μια μελέτη, αλλά λόγω του κορωνοϊού και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» πήγε πίσω. Βέβαια ασχολούνται οι μηχανικοί μας ώστε να κάνουν μια μελέτη για να μπορέσει ο δήμος να το λειτουργήσει και να λύσουμε τα όποια προβλήματα υπήρχαν.

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ – ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΩΣ ΤΙΣ 15 ΜΑΙΟΥ

Αναφορικά με την παραλιακή ζώνη του Δήμου Αβδήρων ο κ. Τσιτιρίδης υπογράμμισε ότι:

Εμείς έχουμε ξεκινήσει τον καθαρισμό των παραλιών από χόρτα, αλλά και το «κοσκίνισμα» της άμμου για να μπορέσουν να στήσουν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες τα παραλιακά μαγαζιά. Ήδη από τις 3 Μαίου έχουν ανοίξει δύο παραλιακά καταστήματα στο Μυρωδάτο και από τις 15 Μαΐου, νομίζω ότι θα λειτουργούν παντού (και στο Πόρτο Μόλο και στο Μυρωδάτο και στο Cocos). Επίσης θα τοποθετήσουμε όπως κάθε χρόνο την ράμπα ΑμεΑ στα Άβδηρα, ενώ αναφορικά με τα μηχανήματα – παρά το γεγονός ότι έχουμε θέμα με τους οδηγούς λόγω των αδειών covid – λειτουργούν και κοσκινίζουμε την άμμο, ενώ θα επανέλθουν – από την επόμενη εβδομάδα που ανοίγουν και τα σχολεία – οι χειριστές των γκρέιντερ, ενώ θα κάνουμε και μια πρόσληψη (για ένα δίμηνο) οδηγού, οπότε θα λυθούν και τα προβλήματα. Φέτος νομίζω ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά σε σχέση με την περσινή.

Είμαστε σε διαδικασία λοιπόν να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Βλέπω ότι ακόμη δεν έχουν έρθει οι Βούλγαροι, αλλά πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν να έρχονται από τον Ιούνιο (εμείς δουλεύουμε πολύ με την Βουλγαρία) ώστε να μείνουν σε κάποια σπίτια που έχουν εδώ είτε να έρθουν αυθημερόν ή σε ξενοδοχεία της περιοχής. Προς το παρόν κατεβαίνει για τον καφέ του – και δειλά δειλά για το μπάνιο του – κόσμος από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Θα δούμε και τα πρωτόκολλα που θα υπάρχουν στα σύνορα. Δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν και τα σύνορα στον Άγιο Κωνσταντίνο. Εμείς όμως θα είμαστε έτοιμοι γύρω στις 10-15 Μαΐου στην παραλιακή ζώνη, οπότε θα μπορούν να χαρούν τα καλοκαιρινά τους μπάνια όχι μόνο οι συνδημότες μας και οι Ξανθιώτες, αλλά και οι τουρίστες από άλλες χώρες.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ

Τέλος σε ο,τι αφορά στην έντονη όχληση από τα κουνούπια, παρά το γεγονός ότι διενεργούνται ψεκασμοί, ο Δήμαρχος Αβδήρων σημείωσε ότι:

Η αλήθεια είναι ότι παρότι γίνονται ψεκασμοί και εναέρια αλλά και επίγεια,  υπάρχει πρόβλημα. Ο κόσμος παραπονιέται ότι υπάρχουν κουνούπια, αλλά δεν γνωρίζω τον λόγο που συνεχίζουν και υπάρχουν. Είναι όντως ένα πρόβλημα και όχι μόνο στην παραλιακή ζώνη αλλά και σε οικισμούς. Ωστόσο το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών συνεχίζεται κανονικά, αλλά είναι έντονο ακόμη το πρόβλημα κατά τις βραδινές κυρίως ώρες.