Ανεξαρτητοποίηση Ιγιαννίδη και Νοσοκομείο Ξάνθης πρωταγωνίστησαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Στέφανου Ιγιαννίδη από την παράταξη «Δήμος Πρότυπο» του κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» ΤΟΥ Χ. ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η…ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ

Ακαριαία ήταν η «απάντηση» του κ. Δημαρχόπουλου, ο οποίος με ανακοίνωση – κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του «σώματος» ανέφερε τα εξής:

Η απόφαση του κ. Ιγιαννίδη, να αποστασιοποιηθεί από την Δημοτική μας Παράταξη “ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ” αναδεικνύει τις σημαντικές διαφορές ήθους και ύφους, που είχαμε και έχουμε. Αυτές, εκφράζονται τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια, όσο και στην ίδια την τοπική μας κοινωνία.

Επέλεξε μία προσωπική πορεία, η οποία ευχόμαστε να μην είναι αποτέλεσμα ανταλλαγμάτων.
Η αποστασιοποίηση του, θα έπρεπε άμεσα να συνοδευτεί  με την παράδοση της έδρας στην Παράταξη “ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ”, με την οποία τον τίμησαν οι Ξανθιώτες και οι συνυποψήφιοι του, για να εκλεγεί.
Η παράταξή μας συνεχίζει την προσπάθειά της, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας, των πολιτών, των νέων, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών αλλά και των ανέργων της Ξάνθης μας, αποδοκιμάζοντας έμπρακτα τις πρακτικές της νέας δημοτικής αρχής,  για την οποία πιστεύουμε ότι σύντομα θα δοθεί, τέλος.

 

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ακολούθησαν και άλλες ανακοινώσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και μια σημείωση – επί της διαδικασίας – από τον κ. Σάββα Μελισσόπουλο, αναφορικά με την σωστή ερμηνεία διαδικασιών και τι ακριβώς σημαίνει ανακοίνωση. Ο ίδιος, ενημέρωσε και για την 1η Συνεδρίαση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια στην Σίνδο (Θεσσαλονίκη) που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου στις 11.30.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο κ. Παπαχρόνης ο οποίος υπενθύμισε ότι σήμερα 16/6/2021 θα διεξαχθεί ο ραδιομαραθώνιος αγάπης υπέρ ενισχύσεως του Γηροκομείου Ξάνθης, καλώντας τους συμβούλους να συμμετάσχουν στην διαδικασία, ενώ αναφέρθηκε – με πικρία για «συκοφαντίες» –  και στο ποδηλατικό γεγονός του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Ακολούθως ο κ. Χατζηθεοδώρου, προχώρησε σε διευκρινίσεις – με αφορμή την περασμένη συνεδρίαση όπου συζητήθηκε η ίδρυση του Πρότυπου ΕΠΑΛ – αναφορικά με την απουσία του λόγω υποχρέωσης ή οποία «στέρησε» όπως είπε το να μην «περάσει» το θέμα, δηλώνοντας κάθετα αντίθετος, ενώ λίγο αργότερα τον λόγο έλαβε η κ. Παπαϊωάννου η οποία αναφέρθηκε στην «αναγκαιότητα των μαζικών εμβολιασμών ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μαζική ανοσία του πληθυσμού».

Λίγο αργότερα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χάρης Διαφωνίδης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση από το προφίλ της ΔΕ Σταυρούπολης στο facebook για τους ποδηλατικούς αγώνες του Σαββατοκύριακου – που αναφέρονταν στην «ΔΟΞΑ Σταυρούπολης». Λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης, αναφέρθηκε στον τρόπο ανάθεση των χρημάτων στις συνδιοργανώσεις ενώ «αποκατέστησε» τα όσα αναγράφηκαν στο προαναφερόμενο προφίλ. Επιπλέον ο ίδιος με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Λύρατζη σχετικά με τον Ορφέα Ξάνθης – κατά την οποία απέδωσε τα εύσημα για την διάκριση και ζήτησε την συμβολή του δήμου –  διευκρίνισε ότι ο δήμος έχει ήδη κάνει όλες τις ενέργειες και σε συνεννόηση με τον κ., Χατζημεστή. Ωστόσο – όπως σημείωσε – η απόφαση του ΔΣ για τις οικονομικές ενισχύσεις, δεν έχει απαντηθεί ακόμη από την αποκεντρωμένη. Μετά την εν λόγω απόφαση θα γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να ενισχυθεί ο Ορφέας Ξάνθης «όπως οφείλουμε» όπως σημείωσε.

«ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ» Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ξάνθης, ζητώντας συγγνώμη «για το λάθος που έγινε» αναφορικά με την ανακοίνωση από το προφίλ της ΔΕ Σταυρούπολης.

Λίγο αργότερα, τέθηκαν δύο εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα. Το δεύτερο – και σημαντικότερο, αφορούσε στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Πιο συγκεκριμένα, οι παρατάξεις «Ξάνθη για Όλους», «Αγάπη για την Ξάνθη μας», «Πολίτες για την Ξάνθη» και «Νέα Ξάνθη» κατέθεσαν ψήφισμα προς το «σώμα» για την στήριξη του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Η συζήτηση διήρκησε αρκετή ώρα, ενώ το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα (με τις προσθήκες που ανέκυψαν από την συζήτηση) από το «σώμα» του Δημοτικού Συμβουλίου, για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Λίγο αργότερα, ανέκυψε θέμα σχετικά με… ερωτήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες δεν απαντήθηκαν και μια τεράστια συζήτηση, που διήρκησε περίπου μία ώρα επί της διαδικασίας και επί των ερωτήσεων και για τον αν μπορεί ή δεν μπορεί να διεξαχθεί μια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, μόνον με ερωτήσεις που ποτέ δεν έλαβαν απάντηση. Στις 21.25 – την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές – το «σώμα» πέρασε επί τέλους στην «ημερήσια διάταξη».