Σ. Μελισσόπουλος: Θα είμαστε παρόντες, είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασία με άλλες παρατάξεις

Ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των μελών στο κάλεσμά του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ξάνθη για Όλους»

Η συμμαχία δεν είναι το μόνο ζητούμενο, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος

 

Αρκετά μέλη της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του επικεφαλής κ. Σάββα Μελισσόπουλου, προκειμένου να ενημερώσει απολογιστικά για τα δύο περίπου χρόνια δράσεων που πέρασαν εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Από την συζήτηση, δεν έλλειψε – αλλά χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ – το ζήτημα της επικείμενης συνεργασίας – συμπαράταξης με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με φόντο τις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας στην «Θ» για την εν λόγω συνάντηση σε γνωστό εστιατόριο της Ξάνθης, ο κ. Μελισσόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «όλοι πιστεύουν ότι η δημοτική παράταξη «Ξάνθη για Όλους» και ήρθε για να μείνει και ήρθε για να προσφέρει στον τόπο, είτε από μόνη της είτε συνεργαζόμενη με άλλες παρατάξεις», εξηγώντας ωστόσο ότι «η συμμαχία δεν είναι το μόνο ζητούμενο».

ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Ειδικότερα ο κ. Μελισσόπουλος ανέφερε στην «Θ» ότι:

Σας ευχαριστώ πολύ που ενδιαφέρεστε για την παράταξή μας. Αυτό είναι ένα δείγμα πολιτισμού, είναι δείγμα δημοκρατίας και πραγματικά είμαι και ικανοποιημένος που μπορεί να ακουστεί και η δική μας η φωνή αυτήν την χρονική περίοδο (που δεν είναι και προεκλογική).

Όντως, είχαμε ένα γενικό μάζεμα, ένα προσκλητήριο της παράταξης. Οι λόγοι είναι προφανείς. Είχαμε δυο χρόνια περίπου από τότε που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή και της δικής μας παρουσίας στα δημοτικά έδρανα και έπρεπε να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό. Γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα δεν επιτρέπονταν οι «δια ζώσης» και λάβαμε βεβαίως και εκεί όλες τις προφυλάξεις. Θέλαμε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους που δεν είναι τόσο ενεργοί, τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου μας, τους φίλους και τους υποστηρικτές. Κάναμε πραγματικά μια μεγάλη συγκέντρωση για τα δεδομένα της εποχής, η οποία ειλικρινά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, παρά το γεγονός ότι εγώ προσπάθησα με συστηματικό τρόπο να ενημερώσω έναν προς έναν όλους τους ανθρώπους της παράταξης να έρθουν. Η κουβέντα κύλησε πάρα πολύ καλά. Όλοι είναι ενημερωμένοι από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και από τα ΜΜΕ για την δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για τις διαφορές που έχουμε την δημοτική αρχή, την διαφορά φιλοσοφίας, για την σχέση μας με τις άλλες παρατάξεις. Όλα συζητήθηκαν. Φυσικά, δεν υπάρχουν θέματα που μπορούμε να ανακοινώσουμε τώρα δημοσίως και αυτό που έχω να πω είναι ότι ακόμα και η κριτική προσέγγιση κάποιων συναδέλφων ήταν εντελώς καλοπροαίρετη. Όλοι πιστεύουν ότι η δημοτική παράταξη «Ξάνθη για Όλους» και ήρθε για να μείνει και ήρθε για να προσφέρει στον τόπο, είτε από μόνη της είτε συνεργαζόμενη με άλλες παρατάξεις. Όλα στο μέλλον θα δούμε πως θα κυλήσουν.

 

ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023

Επιπλέον ο ίδιος τόνισε ότι:

Εγώ έμεινα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αδράνειας, είδα ανθρώπους ενεργούς και ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμα που είχαμε θέσει. Νομίζω ότι η πορεία μας από εδώ και πέρα – που θα πρέπει να είναι πιο συντεταγμένη – θα δείξει και ποιες θα είναι οι προοπτικές μας μέχρι το 2023. Αν δηλαδή πραγματικά ενδυναμώσουμε το εγχείρημα αυτό με διάφορους τρόπος και δημιουργήσουμε μια μεγάλη, πλατιά κίνηση ανθρώπων, που θα φέρει ένα διαφορετικό νόημα και μια διαφορετική προοπτική στις δυνατότητες της πόλης που πιστεύουμε ότι είναι πολύ μεγάλες και παρά το γεγονός ότι τώρα βρίσκεται σε ένα τέλμα, έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον. Αυτά συζητήσαμε και καταλήξαμε σε κάποιες αποφάσεις, τις οποίες θα μου επιτρέψετε να ανακοινώσουμε την στιγμή που πρέπει. Αυτήν την στιγμή, μένω ικανοποιημένος και από το γενικό κλίμα και από την συνεισφορά των ανθρώπων και από την ποιότητα των υποψηφίων και για μια ακόμη φορά, θέλω να σας πω ότι είχαμε ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο πραγματικά και έπρεπε να αξιολογηθεί διαφορετικά αλλά έχει και μέλλον.

 

ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ – ΣΑΦΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΛΛΑ… Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Σε ο,τι αφορά στα περί της συνεργασίας – σύμπλευσης – συμπαράταξης με τις άλλες παρατάξεις, ο κ. Μελισσόπουλος επισήμανε ότι:

Σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες δεν μπήκαμε. Αυτό που έχω να πω όμως, είναι πως είναι  πλέον σαφές ότι τέτοιου είδους κινήσεις από μόνες τους θέλουν ενδυνάμωση και βάσει του προηγούμενου αποτελέσματος και μια πιο πλατιά συμμετοχή. Αυτό είναι ένα πράγμα που δεν το αρνήθηκε κανείς. Βέβαια έχω να σας πω ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις μπορεί να είναι διαφοροποιημένοι και ανάμεσα στα μέλη της ίδιας της παράταξης. Όμως, επειδή δεν τίθεται τέτοιο θέμα σε αυτή την φάση (δεν ετίθετο να το συζητήσουμε) θέλω να σας πω ότι οι κατά αρχήν συμφωνίες (οι όποιες έχουν ανακοινωθεί ή οι όποιες θα ανακοινωθούν) είμαι πεπεισμένος βαθιά και το έχω πει και στους ανθρώπους αυτούς, ότι θα κριθούν με βάση τον χρόνο και με βάση και την δουλειά που θα κάνουμε για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι εμείς είμαστε σε θέση, να είμαστε μια εναλλακτική πρόταση για τον δήμο, με αξιοπιστία και να μην είμαστε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, μιας δημοτικής αρχής, που για εμάς είναι ανύπαρκτη και έχει μεγάλη ευθύνη στην κατάντια της πόλης μέχρι σήμερα. Άρα λοιπόν, η συμμαχία δεν είναι το μόνο ζητούμενο. Το θέμα είναι το πώς θα γίνει σωστά η δουλειά έτσι ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί την πόλη και επίσης υπάρχουν και δύο χρόνια δημιουργικής – πιστεύω – αντιπολίτευσης και με προτάσεις και ζήτησα από τα μέλη μας, να βοηθήσουμε και τώρα όσο μπορούμε με προτάσεις την δημοτική αρχή, άσχετα αν δεν μπορέσει να επωφεληθεί ή να το χρησιμοποιήσει σωστά προς χάριν της πόλης, έτσι ώστε να φανούμε και χρήσιμοι τα επόμενα δύο χρόνια. Γιατί αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν δύο χρόνια χαμένα ακόμα – στα τόσα πολλά που υπήρχαν – και αν προσθέσουμε και άλλα δύο που μένουν μέχρι τις εκλογές, νομίζω ότι η Ξάνθη θα μείνει πάρα πολύ πίσω και αυτό δεν το θέλει κανείς. Εμείς θέλουμε να πείσουμε ότι η επόμενη μέρα για την Ξάνθη θα είναι τόσο διαφορετική και τόσο δημιουργική, που πραγματικά θα αλλάξουμε την πορεία της πόλης και το μέλλον της.

Αυτό συμβαίνει θα έλεγα και σε όλες τις πόλεις. Κατά αρχήν είναι ένα αποτέλεσμα της μετατροπής που έχουμε από την απλή αναλογική σε ένα πλειοψηφικότερο σύστημα, αλλά επειδή εγώ από όλα τα συστήματα συνηθίζω να δέχομαι τα καλά, να σας πω ότι όλη αυτή η πορεία που ακολουθήσαμε, ακολουθούμε και νομίζω ότι θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον αρκετές παρατάξεις (να μπορούμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, να συζητάμε και να σχεδιάζουμε για το μέλλον) νομίζω ότι είναι και αποτέλεσμα της λογικής της απλής αναλογικής (άσχετα αν δεν ολοκληρώθηκε). Για να δούμε λοιπόν, τι μπορούμε να πετύχουμε. Ο σκοπός είναι να είμαστε δραστήριοι, δημιουργικοί και αυτό που λέμε να το εννούμε. Μόνο τότε θα είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία και τον κόσμο. Αλλιώς δεν έχει νόημα να υπάρχουν ούτε συνεργασίες, ούτε συμπαρατάξεις, ούτε συμπολιτεύσεις, ούτε αντιπολιτεύσεις. Πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή, να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο.