Γιορτές Παλιάς Πόλης: Ζουγανέλη, Ρόκκος, Πάολα, Αρβανιτάκη, Πάριος, Κότσιρας, Καρράς, Χαρούλης, Βίσση, Βελετσιώτου, Τσαλιγοπούλου, Ασλανίδου υποψήφιοι για την κεντρική σκηνή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Δεν έπεσαν ακόμη οι υπογραφές με καλλιτέχνες, αλλά…

Ηλ. Ασκαρίδης: Οφείλουμε να ετοιμαστούμε – Πρέπει να κάνουμε κάτι για τους δημότες και τους επαγγελματίες της πόλης μας

 

Ελεονόρα Ζουγανέλη, Στέλιος Ρόκκος, Πάολα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Καρράς, Γιάννης Χαρούλης, αδερφοί Τσαχουρίδη, Άννα Βίσση, Φωτεινή Βελετσιώτου, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μελίνα Ασλανίδου, είναι μερικά από τα ονόματα καλλιτεχνών, με τα οποία τα Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, συζήτησε ήδη, ώστε – Θεού θέλοντος και υγειονομικής κατάστασης επιτρέποντος – να πλαισιώσουν πιθανότατα τις Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Ένας θεσμός, για τον οποίο το Κέντρο Πολιτισμού οφείλει να ετοιμαστεί, αποδεχόμενο μάλιστα και κάποιες από τις προτάσεις που έχουν  κατατεθεί από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ξάνθης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι η Ελεονόρα Ζουγανέλη ανακοίνωσε ότι θα βρίσκεται στην Ξάνθη, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, ακόμη δεν έχει υπογραφεί τίποτα, όπως εξηγεί στην «Θ» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Ηλίας Ασκαρίδης.

ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Ειδικότερα, ο κ. Ασκαρίδης, ανέφερε ότι:

Είμαι συνεχώς σε επαφή με καλλιτέχνες και μάνατζερ. Έχω μιλήσει και με την κ. Ζουγανέλη, απλώς ακόμη δεν έχουμε κατασταλάξει στο πότε θα έρθουν και τι θα κάνουν. Δεν έχουμε υπογράψει κάποια σύμβαση ακόμη. Έχω μιλήσει και με άλλους καλλιτέχνες. Σίγουρα – πρώτα ο Θεός και βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων – θα γίνουν και συναυλίες στην Ξάνθη, θα γίνουν θέατρα, παραστάσεις κλπ (σ.σ. στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο), ενώ σε ο,τι αφορά στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης και εκεί κάτι θα κάνουμε, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη αν θα γίνουν με την μορφή που γίνονταν. Μιλάμε με τους συλλόγους, έχουμε και κάποιες προτάσεις από αυτούς και κάποια πράγματα θα υλοποιηθούν. Και πάλι όμως, το λέμε με επιφύλαξη, εάν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Επιπλέον ο ίδιος αποκάλυψε στην «Θ» ότι:

Για τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, μιλάμε ήδη με σχήματα και καλλιτέχνες. Δεν μπορούμε να τους «κλείσουμε» τελευταία στιγμή. Μίλησα όντως και με την κ. Ζουγανέλη, αλλά δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές. Αν κάναμε σύμβαση και υπογράφαμε, θα λέγαμε «ναι, όντως θα έρθει». Εφόσον όμως δεν έχει γίνει σύμβαση, δεν μπορούμε να το πούμε ακόμη επίσημα. Δεν έχει πέσει καμία υπογραφή ακόμη.

Ωστόσο, μίλησα με πολλά ονόματα. Εκτός από την κ. Ελεονόρα Ζουγανέλη, έχω μιλήσει με τους κ. Στέλιο Ρόκκο, Πάολα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννη Πάριο, Γιάννη Κότσιρα, Βασίλη Καρρά, Γιάννη Χαρούλη, αδερφούς Τσαχουρίδη, Άννα Βίσση, Φωτεινή Βελετσιώτου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου κ.α

Προσπαθούμε –καλώς εχόντων των πραγμάτων– να στρώσουμε το πρόγραμμα των Γιορτών, διότι ο κόσμος πρέπει ένα παραπάνω τώρα να ψυχαγωγηθεί και να διασκεδάσει, διότι δεν μπορεί να βλέπουμε άλλους δήμους να κάνουν συναυλίες και εμείς να μην κάνουμε τίποτα. Αν δεν υπογράψουμε όμως σύμβαση με τους καλλιτέχνες δεν μπορούμε να πούμε ότι θα έρθουν. Κάποια πράγματα έχουν ξεκινήσει στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο, όπου θα γίνουν παραστάσεις ενώ πιστεύω ότι θα παίξουν και κάποια συγκροτήματα. Ενδεχομένως και εκεί να έχουμε τραγουδιστές, αλλά ακόμη είναι όλα υπο συζήτηση. Ωστόσο πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει όλα μέχρι τις 15 Ιουλίου.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ – ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ

Κλείνοντας ο κ. Ασκαρίδης σημείωσε με έμφαση ότι:

Δεν μπορούμε να ξαναπάμε σαν Κέντρο Πολιτισμού δεύτερο χρόνο χωρίς να κάνουμε κάτι και για τους δημότες μας αλλά και για τους επαγγελματίες της πόλης μας. Εμείς, οφείλουμε να ετοιμαστούμε. Πάντα το Κέντρο Πολτισμού και το προσωπικό του πρέπει να είναι έτοιμο. Και την προηγούμενη φορά ήμασταν έτοιμοι, τόσο για τα καρναβάλια όσο και για τις ΓΠΠ. Γιατί για αυτούς τους δύο μεγάλους θεσμούς, δεν μπορείς να τα κανονίσεις όλα τον τελευταίο μήνα.