Παρ. Ευστρατίου: Ούτε συντάσσομαι, ούτε διαφοροποιούμαι προς το παρόν… Μου είναι αδιάφορο

Ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι «αποστάσεις» μετά την σύμπραξη των «τεσσάρων» της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης

«Δεν θεωρώ αντίπαλο τον Τσέπελη, ούτε πιστεύει κανένας ότι κατέβηκε στον Δήμο για την… τσέπη του!», τονίζει με νόημα ο ίδιος…

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι «αποστάσεις» μελών των τεσσάρων παρατάξεων στον Δήμο Ξάνθης, οι επικεφαλής των οποίων αποφάσισαν να συμπράξουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους και ανακοινώνοντας κοινή «κάθοδο» στις εκλογές του 2023. Η ανακοίνωση των μελών της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» που διαφοροποιούνται σαφώς από το εν λόγω εγχείρημα, θέτοντας τους δικούς τους (εύλογους) όρους, για δημοκρατικές διαδικασίες που θα έπρεπε να προηγηθούν…

Η «Θ» δίνει συνέχεια στο εν λόγω θέμα, φιλοξενώντας τις δηλώσεις ενός βασικού υποψηφίου της παράταξης Λύρατζη, κ. Παράσχου Ευστρατίου, ο οποίος «αδιαφορεί» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) στην παρούσα φάση για την σύμπραξη των «τεσσάρων», εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές της «ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ» συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν ή όχι και ότι στην παρούσα φάση, ούτε συντάσσεται ούτε διαφοροποιείται.

 

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΜΑΙ»

Αναλυτικότερα ο κ. Ευστρατίου ανέφερε επακριβώς στην «Θ» ότι:

Δεν μπορώ να σας πω τίποτα, γιατί δεν έχουν μια προγραμματική δήλωση για να πουν ότι «εμείς κατεβαίνουμε για αυτούς τους λόγους». Το «εμείς κατεβαίνουμε για να ρίξουμε τον Τσέπελη» εμένα δεν μου λέει κάτι.

Για να είμαι ξεκάθαρος, ούτε διαφοροποιούμαι, ούτε συντάσσομαι. Είχα πει στον κ. Λύρατζη ότι δεν ήθελα να ασχοληθώ με τα πολιτικά και ότι κατέβηκα για να τον βοηθήσω. Οι μόνες μέρες που μοίρασα κάρτες ήταν οι δύο τελευταίες ημέρες. Κατέβηκα να βοηθήσω τον κ. Λύρατζη στο οργανωτικό κομμάτι. Εγώ παραμένω στην λογική που είχε ο Λύρατζης. Το αν αυτή η λογική είναι στην λογική σύμπραξης των τεσσάρων, το συζητούμε. Αν δεν είναι, δεν το συζητούμε. Άρα στην παρούσα φάση, ούτε συντάσσομαι, ούτε διαφοροποιούμαι. Μου είναι αδιάφορο. Εγώ λοιπόν παραμένω «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ», είμαι «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ» και εφόσον οι αρχές της «ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ» συμπεριλαμβάνονται στην σύμπραξη των τεσσάρων, το συζητούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κατέβω. Θα το δούμε. Εφόσον όμως δεν υπάρχουν, δεν συζητάω τίποτα. Τι να συζητήσω; Δεν υπάρχει λόγος.

Βέβαια, με βρίσκει κάθετα αντίθετο το ότι βλέπω έναν «πόλεμο». Εγώ δεν το βλέπω ως πόλεμο. Αλίμονο αν το καλό της πόλης, το βλέπουμε ως «πόλεμο». Για το καλό της πόλης θα πρέπει να έχουμε ανοικτό μυαλό, να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο λογικό. Δεν έχω κανέναν εχθρό στην πολιτική. Θα είμαστε μαζί, απλώς θα βάζουμε τις βασικές αρχές που θα κινηθούμε. Ο καθένας έχει διαφορετική λογική για την οποία κατεβαίνει. Το είχα πει και στον κ. Λύρατζη – όταν μου είπε ότι αν κατέβει ή αν συμπράξει ότι θα με «στηρίξει» – ότι εγώ δεν κατεβαίνω για να πάρω οφίκια. Δεν με ενδιαφέρει να έχω οφίκια.

«ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ»

Σε ερώτηση της «Θ» για το αν ρωτήθηκαν ως μέλη της παράταξης για την εν λόγω σύμπραξη, ο κ. Ευστρατίου, απαντά:

Όχι, δεν ερωτήθηκα. Σας είπα πολύ ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζω αν συμπεριλαμβάνεται κάτι από τις βασικές αρχές της «ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ» σε αυτήν την σύμπραξη. Όταν το μάθω, όταν το καταλάβω κλπ, το συζητάμε και ευχαρίστως να σας πω την καινούρια μου άποψη. Στην παρούσα φάση, μου είναι αδιάφορο.  Εάν οι βασικές αρχές καθόδου, της κίνησης – δημοτικής παράταξης – ομάδας (όπως θέλετε πείτε το) της «ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ» συμπεριλαμβάνονται στην σύμπραξη των τεσσάρων, το συζητάμε. Αν όχι, δεν συζητάω τίποτα.

 

«ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΣΕΠΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ»

Κλείνοντας ο ίδιος, διευκρίνισε ότι:

Εγώ δεν βλέπω ως «αντίπαλο» κανέναν Τσέπελη, ούτε ως αντίπαλο κανέναν άλλον. Εγώ, αν ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος,  αντίπαλός μου θα ήταν τα προβλήματα της κοινωνίας. Αδυνατώ δηλαδή να κατανοήσω ότι ο κάθε Τσέπελης, ο κάθε γιατρός κ.ο.κ. δεν βλέπει ως «αντίπαλο» τα προβλήματα της Ξάνθης. Δεν θέλω να το δεχτώ. Αυτό που λένε διάφοροι ότι «αδιαφορούν για τα προβλήματα της κοινωνίας», δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση. Όλοι για αυτό βγήκαν. Για τα προβλήματα της κοινωνίας. Το αν ο καθένας έχει διαφορετική αντιμετώπιση στο πρόβλημα, είναι εντελώς διαφορετικό από ότι δεν κοιτάει τα προβλήματα αλλά τον εαυτό του. Αυτό δεν το πιστεύω. Για εμένα, ο κ. Δημαρχόπουλος ήταν ανύπαρκτος στην Ξάνθη. Δεν σημαίνει ότι πιστεύω όμως ότι δεν ενδιαφέρονταν για τα προβλήματα της πόλης. Το ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μια κατάσταση, είναι άλλο πράγμα. Δεν πιστεύω ότι πήγε κάποιος από αυτούς για να κοιτάξει την τσέπη του. Προς Θεού. Και αν μη τι άλλο, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι ο κ. Τσέπελης κατέβηκε για να κερδίσει. Αν διαφωνώ – που σε πολλά πράγματα διαφωνώ κάποιες φορές – ναι! Αλλά η διαφωνία είναι αυτή που μας οδηγήσει για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεκτή η διαφωνία, απλώς να είναι καλοπροαίρετη.