Θ. Γεωργιάδης: Ενδιαφέρον για τα δρομολόγια προς τις παραλίες τα Σαββατοκύριακα – «Πεθαμένος» ο Νομός Ξάνθης
Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε ελέγχους για τεστ στους επιβάτες – Αν το κάνει το κράτος, να στείλει και την αστυνομία, σημειώνει ο ίδιος στην «Θ»
Καλύτερα σχετικά, αλλά όχι όσο καλά αναμένονταν, φαίνεται να είναι τα πράγματα στο ΚΤΕΛ Ξάνθης αναφορικά με την κίνηση των επιβατών για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μετά την άρση της απαγόρευσης από νομό σε νομό, αν και για την συμπρωτεύουσα τα δρομολόγια έχουν μειωθεί στα επτά.
Εν τω μεταξύ, τα «μπάνια του λαού» έχουν φέρει κίνηση τα σαββατοκύριακα κυρίως, γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερα – αφού μπαίνουν και έκτακτα – δρομολόγια για το ΚΤΕΛ, αν και ο υπόλοιπος νομός είναι «πεθαμένος» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Θ» ο πρόεδρός του κ. Θέμης Γεωργιάδης.
Ο ίδιος μιλά και για τα ισχύοντα εντός των λεωφορείων, ξεκαθαρίζοντας ότι – ακόμη και αν γίνουν υποχρεωτικοί οι έλεγχοι περί εμβολίων ή tests στους επιβαίνοντες – δεν δύνανται να διενεργηθούν από τους οδηγούς των λεωφορείων καθώς πρόκειται για προσωπικά δεδομένα.
Αυτά είναι τα δρομολόγια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτικότερα ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε στην «Θ» ότι:
Όσον αφορά στα δρομολόγια, βάλαμε ημερήσιο για Αθήνα κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και έχουμε και τρία βραδινά μέσα στην εβδομάδα. Έχει κίνηση, όχι βέβαια όπως παλιά. Ωστόσο έχει μια σχετική άνοδο μετά το άνοιγμα της μετακίνησης από νομό σε νομό και την άρση κάποιων άλλων μέτρων. Ανέβηκε λίγο η δουλειά, αλλά περνάμε πάρα πολύ δύσκολα και θα συνεχίσουμε να περνάμε, διότι από ότι βλέπω θα συνεχιστεί όλο αυτό και θα έρθει και το τέταρτο κύμα. Αναφορικά με την Θεσσαλονίκη, τα δρομολόγια μας είναι περίπου στα 7, από τα 9 που είχαμε τις καθημερινές.
Υπάρχει ενδιαφέρον τα σαββατοκύριακα για τις παραλίες – «πεθαμένος» ο νομός Ξάνθης
Αναφορικά με τις παραλίες του Νομού Ξάνθης ο ίδιος τονίζει ότι:
Ανακοινώσαμε καινούρια δρομολόγια, περισσότερα. Υπάρχει ενδιαφέρον τα Σαββατοκύριακα. Στα υπόλοιπα χωριά δεν έχει καθόλου κίνηση. Τα δρομολόγια είναι τελείως άγονα. Πηγαίνουμε με δική μας πρωτοβουλία και με δικά μας έξοδα (αν και ο κόσμος νομίζει ότι είμαστε δημόσιο αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα). Είμαστε 40-50 μέτοχοι που παλεύουμε με έναν νομό που αυτήν την στιγμή είναι «πεθαμένος». Δεν έχει τίποτα. Ούτε τουρισμό, ούτε τίποτα. Έχουμε τις παραλίες μας που πηγαίνουν οι Ξανθιώτες, τα παιδιά μας από 14 μέχρι 20 ετών που δεν έχουν αυτοκίνητο. Όποιος έχει αυτοκίνητο, πηγαίνει ο,τι ώρα θέλει και γυρνά. Αν πάτε στην θάλασσα τα σαββατοκύριακα, δεν μπορείτε να περάσετε από τα αυτοκίνητα. Εμείς συνήθως κουβαλάμε νέα παιδιά που δεν μπορούν να τα μεταφέρουν οι γονείς τους. Ευελπιστούμε να πάμε καλύτερα τον Σεπτέμβριο με τους φοιτητές αλλά και αυτό δεν το βλέπω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά είναι δύσκολο. Τα δρομολογια για τις παραλίες είναι γύρω στα 4-5 (και τα έκτακτα μέσα) τις Κυριακές και τις καθημερινές είναι 2 (δύο πηγαίνουν, δύο έρχονται)
Στο 85% η χωρητικότητα με μάσκες στα λεωφορεία – εμείς δεν δικαιούμαστε να κάνουμε ελέγχους στους επιβάτες για τεστ – αν το κάνει το κράτος, να στείλει και την αστυνομία
Σε ο,τι αφορά στην χωρητικότητα, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης σημειώνει ότι:
Έχει πάει στο 85% και είμαστε όλοι με μάσκα. Τώρα για τους εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους ή το αν ισχύει κάτι με τα rapid tests δεν μας έχει έρθει κάτι ακόμη. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά εμείς δεν δικαιούμαστε πρώτα από όλα να κάνουμε έλεγχο για τεστ. Στα πλοία, τον διενεργούν οι λιμενικοί. Σε εμάς δηλαδή, θα πρέπει να έρθει η αστυνομία για να κάνει έλεγχο, διότι είναι θέμα προσωπικών δεδομένων. Αν το κάνει το κράτος, να στείλει και την αστυνομία να κάνει τους ελέγχους. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο.