Σε κλίμα οδύνης η Εξόδιος Ακολουθία για την Εκδημία της Μακαριστής Γερόντισσας Σεργίας

Σε κλίμα οδύνης, τελέσθηκε σήμερα, χοροστατούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης και Διδυμοτείχου καθώς και αρκετών κληρικών της Ξάνθης και άλλων Ιερομονάχων, η Εξόδιος Ακολουθία για την εκδημία της Ηγουμένης της  Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ξάνθης, Μακαριστής Μοναχής Σεργίας.

Η κατά σάρκα αδελφή της Ηγουμένης, Μοναχή Ειρήνη, οι Μοναχές της Αδελφότητος, τα «τέκνα» που μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο της Ι.Μ καθώς και πνευματικά τέκνα της Μακαριστής Σεργίας, αποχαιρέτησαν την «μάνα» τους.

Στην Εξόδιο Ακολουθία, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ξάνθης, η Γ.Γ. του Δήμου Ξάνθης, οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ειρήνη Χαριτωνίδου και Αφεντούλης Τσακιρίδης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης, καθώς και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Μιλώντας για την είδηση της φυγής της, ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, επισήμανε ότι προκάλεσε αισθήματα λύπης, διότι η Γερόντισσα εδώ και 43 χρόνια διακόνησε την Ι.Μ Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, υπακούοντας στο κάλεσμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Ξάνθης Κυρού Αντωνίου και του Μακαριστού Πρωτοσυγγέλου Πατρός Αντωνίου, που υπήρξαν και οι κτήτορες της Ι.Μ.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εξήρε το θεάρεστο, φιλανθρωπικό της έργο και την προσφορά της αγάπης της στα πνευματικά αδέλφια και τέκνα της ενώ παράλληλα  αναφέρθηκε και στα ορφανά παιδιά από την Ιορδανία, την Βουλγαρία και την Σερβία που βρήκαν «καταφύγιο» στην αγκαλιά της, πολλά από τα οποία σήμερα βρέθηκαν εκεί για να εκφράσουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους, σε εκείνη που αποκαλούσαν «μάνα».

«Την αγάπη που είχατε στο πρόσωπο της Γερόντισσας και στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης, αυτήν την αγάπη να συνεχίσετε να την έχετε», σημείωσε κλείνοντας – μεταξύ άλλων – ο Μητροπολίτης Ξάνθης, απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους, αφού πρωτίστως αποχαιρέτησε την Μακαριστή Γερόντισσα, με τα εξής λόγια:

«Γερόντισσα, με όλη μας την αγάπη, με τις ευχές μας, σε κατευοδώνουμε στην αιωνιότητα και παρακαλούμε Εκείνον ο Οποίος κυριεύει και της ζωής και του θανάτου, να σε συγκαταριθμήσει στην χωρία των Οσίων Μητέρων που έζησαν στην ασκητική ζωή, ούτως ώστε εκεί να Δοξάζεις το Όνομα του Θεού και να απολαμβάνεις τα αγαθά της Βασιλείας Του. Σου ευχόμαστε καλό κατευόδιο, καλό ταξίδι στην αιωνιότητα. Να είναι αιωνία σου η μνήμη. Και στην κατά σάρκα αδελφή, στην Μοναχή Ειρήνη, στην αδελφότητα, στα πνευματικά σου παιδιά που τόσο σε αγάπησαν, να Χαρίζει την υπομονή…Σου ευχόμαστε Καλό Παράδεισο…»

Η Thraki.com.gr και η «Θ», αποχαιρετούν την Γερόντισσα Σεργία και θα είναι εδώ για να στηρίξουν την Ιερά Μονή και την Αδελφότητα, όπου και όποτε χρειαστεί.