Με δυο ομάδες λιγότερες, το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης – Αύριο η κλήρωση

Γ. Πανίδης: Ξεκίνησε η προετοιμασία των ομάδων – Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Με δύο ομάδες εκτός πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα την ΑΕΞ (Α’ Κατηγορία) και τον Κένταυρο (Β΄Κατηγορία), θα διεξαχθεί φέτος το Πρωτάθλημα για την ΕΠΣ Ξάνθης, η κλήρωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00.
Μια ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Κυπέλλου, η πρώτη φάση του οποίου ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου, όπως επιβεβαιώνει μιλώντας στην «Θ» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργος Πανίδης.
Ο ίδιος αναφέρεται και στις συναντήσεις με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης καθώς και με τους Δήμους, με σκοπό την ενίσχυση των σωματείων, αλλά και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρηθούν τόσο κατά την διάρκεια των προπονήσεων όσο και κατά την διάρκεια των αγώνων.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αναλυτικότερα ο κ. Πανίδης επισήμανε ότι:
Εμείς έχουμε ορίσει ημερομηνίες για το πρωτάθλημα και για το κύπελλο αλλά και για το παιδικό. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα ξεκινήσουμε, με όλα τα μέτρα τα οποία απαιτούνται. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να γίνει το πρωτάθλημα.
Όλες οι ομάδες, έχουν ξεκινήσει προετοιμασία. Ευτυχώς, τα σωματεία έχουν δηλώσει συμμετοχή, σχεδόν όλα. Δυο ομάδες, μια στην Α’ και μια στην Β’ Κατηγορία δεν έλαβαν μέρος. Αντί για 14, έχουμε 13 ομάδες στην Α΄και αντί για 12, έχουμε 11 στην Β’ Κατηγορία. Οι υπόλοιπες είναι στην Γ’ και έχουν δηλώσει όλες, κανονικά, συμμετοχή. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά, πάντοτε Θεού θέλοντος καθώς δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.
Στο κύπελλο, δεν θα λάβουν μέρος οι ομάδες της Γ΄Εθνικής, επειδή λαμβάνουν μέρος στα εθνικά κύπελλα.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ «ΕΞΟΔΑ» ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΣΤ COVID – ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΕΓΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Αναφορικά με τις συναντήσεις με Περιφερειακή Ενότητα και Δήμους με σκοπό την ενίσχυση των σωματείων, ο ίδιος εξηγεί ότι:
Έχουμε κάνει αιτήματα για να μπορέσουν να ενισχυθούν τα σωματεία, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως δεν θα έχουν τεστ. Κάποιοι είναι εμβολιασμένοι. Από 17 ετών και κάτω, χρειάζονται self test, τα οποία λόγω των σχολείων θα τα έχουν, οπότε με εκείνα τα τεστ καλύπτονται. Ένα άλλο μέρος, είναι εργαζόμενοι, οπότε εφόσον θα τους ζητηθούν τα τεστ covid από την δουλειά, θα τα διαθέτουν, άρα θα μείνει ένας μικρός αριθμός ποδοσφαιριστών που δεν θα έχουν τεστ. Αυτοί θα χρειαστεί να κάνουν τεστ και θα πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά οι ομάδες έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν αυτό το έξοδο. Δεν ξέρω βέβαια αν θα μπορέσουν να το κάνουν ή αν έχουν τέτοια κονδύλια. Όλες οι ομάδες θα έχουν κάποιους ανεμβολίαστους ή κάποιους που ενδεχομένως δεν εργάζονται και δεν διαθέτουν τεστ μέσα από τις δουλειές τους που θα χρειάζονται δυο τεστ την εβδομάδα. Οπότε, για αυτούς τους ανθρώπους θα χρειαστεί να δαπανηθούν χρήματα οι ομάδες και πρέπει από κάπου να ενισχυθούν, διότι δυστυχώς, οι παράγοντες δεν έχουν χρήματα. Καλό είναι βέβαια να εμβολιασθούν όλοι, αλλά δυστυχώς εδώ στην Ξάνθη – από ότι μαθαίνω- οι περισσότεροι δεν έχουν εμβολιασθεί. Βεβαίως θα τηρηθούν κατά γράμμα και όλα τα υπόλοιπα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μην έχουμε κανένα θέμα στην συνέχεια. Δεν θέλουμε να σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω του covid και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Από εκεί και πέρα, ο Θεός να βάλει το Χέρι του για να τελειώσει μια και καλή αυτή η πανδημία και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα ξεκινήσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε στην συνέχεια. Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε. Σκεφτόμαστε θετικά για να πάνε όλα καλά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παιδικό Πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει στις 16 Οκτωβρίου, με τελική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχών των τμημάτων Κ-16, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και τελική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχών υπολοίπων τμημάτων Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΙ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Τέλος, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα λάβουν μέρος 13 ομάδες ενώ στη Β’ κατηγορία 11 ομάδες.
Αναλυτικά οι ομάδες ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερμής Μάνδρας, Απόλλων Ξάνθης, Κεντητή Ξάνθης, Ηρακλής Ν. Ζυγού, Φίλιππος Δροσερού, Άρης Πετεινού, ΑΟ Βιστωνίδας, Π. Μελάς Κουτσού, Απόλλων Διομήδειας, Αετός Τοξοτών, Ελπίδα Γενισέας, Αναγέννηση Θαλασσιάς και Ασπίδα Ξάνθης.

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναγέννηση Π. Χρύσας, Σμίνθη Ξάνθης, Εθνικός Κιμμερίων, Δόξα Μυρωδάτου, Ατρόμητος Χρύσας, Αετός Γοργόνας, Άτλας Σελίνου, Δόξα Σταυρούπολης, Εχίνος Σπορ, Ασπίδα Πηγαδίων και ΑΠΟΞ.