Στο «επίκεντρο» η λειτουργία των Μειονοτικών Σχολείων της Ξάνθης

Συναντήθηκαν χθες οι διευθυντές υποδιευθυντές και συντονιστές εκπαιδευτικού έργου… με τον Προϊστάμενο Εκπ/σης ΠΑΜ-Θ

Κ. Μπαντίκος: Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης για όλους τους μαθητές

Με τους διευθυντές και υποδιευθυντές των Μειονοτικών Σχολείων της Ξάνθης, παρουσία των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου που έχουν την παιδαγωγική ευθύνη για την μειονοτική εκπαίδευση συναντήθηκαν χθες  στο 13ο Δημοτικό Σχολείο, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Ευμορφία (Εύη) Στυλιανίδου καθώς και ο προϊστάμενος Μειονοτικής Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Συμεωνίδης.

ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Για την εν λόγω συνάντηση, μίλησε στην «Θ», ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, ο οποίος εξήγησε ότι:

Συζητήσαμε για θέματα που άπτονται της έναρξης λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων, για το τι προβλέπεται με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, διευκρινίσαμε κάποια θέματα, επειδή ακούστηκε ότι εξαιρούνται τα μειονοτικά στον νέο νόμο και εξηγήσαμε τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει και γενικά ήταν μια πολύ καλή συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα και το βασικό συμπέρασμα που ανέκυψε είναι ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή ίσως ευκαιριών μάθησης για όλους τους μαθητές. Άρα εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας για να παρέχουμε καλύτερο εκπαιδευτικό έργο, τηρώντας το υφιστάμενο μαθητικό πλαίσιο και όλα αυτά που προβλέπονται για την λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αναφερθήκαμε στο εκπαιδευτικό προσωπικό και φέτος έχουμε την χαρά να είμαστε καλύτερα από άλλες φορές. Με την έναρξη θα επικαιροποιηθούν και τα οποιαδήποτε λειτουργικά κενά προκύψουν, καθότι είμαστε «ζωντανός οργανισμός», άρα έχουμε και κάποιες άδειες κλπ, για να έχουμε την δεύτερη φάση των προσλήψεων. Ξεκινάμε καλά οργανωτικά. Θα έχουμε βέβαια το θέμα του κορωνοϊού, αλλά αναμένουμε τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα με τις λεπτομέρειες και έχουμε πει ήδη ότι οι μαθητές έως τις 17 Σεπτεμβρίου μπορούν να παραλάβουν 6 self tests, που θα τους καλύψουν για τρεις εβδομάδες. Ενημερώσαμε για τους εκπαιδευτικούς, για τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά νόσησης και αναμένουμε τις εξειδικεύσεις αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα έχουμε σίγουρα ζητήματα λόγω κορωνοϊού, αλλά αν δείξουμε όλοι υπευθυνότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) νομίζω ότι μπορούμε να προασπίσουμε την ασφάλεια των παιδιών.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΘ, ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται διαδικτυακή συνάντηση όλων των διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.