Κορωνοϊός: 353 κρούσματα σε δύο εβδομάδες στην Ξάνθη –80 επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο εκ των οποίων οι 15 διακομίσθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Κλειστή παραμένει η ΜΕΘ – Λειτουργεί όμως η ΜΑΦ στο Νοσοκομείο μας

Δεν εμπλέκεται σε ιχνηλατήσεις και καραντίνα, η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ξάνθης και της ΠΑΜΘ

 

353 κρούσματα, μέσα σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα για το διάστημα  από 26 Αυγούστου έως και 9 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (αθροιστικά) κατά τις ημερήσιες ενημερώσεις του για την Π.Ε Ξάνθης.

 

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΟΙ 80 –ΣΤΟ ΠΓΝΑ ΟΙ 15 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 353

Από αυτά – σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες της «Θ» – επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης περίπου τα 80, με μέσο όρο ηλικίας κάτω από 50 έτη,  εκ των οποίων διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι 15.

ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΝΞ – ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΜΙΣΘΕΝΤΕΣ

Επιπλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, σημειώθηκε ένας θάνατος, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν και άλλοι Ξανθιώτες που έχασαν την ζωή τους, νοσηλευόμενοι στο ΠΓΝΑ, όπου και διακομίζονται όλα τα περιστατικά covid που χρήζουν νοσηλείας, από την Ξάνθη.

 

ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ…ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Σε ο,τι αφορά τώρα στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούν τα θετικά κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» προβλέπεται δεκαήμερη καραντίνα, ενώ τα στοιχεία των κρουσμάτων δηλώνονται – αρμοδίως – στην αστυνομία, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να ελεγχθεί η τήρηση ή μη της καραντίνας, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, από τα αρμόδια όργανα, αφού «ιχνηλατηθούν» και οι στενές επαφές των θετικών κρουσμάτων.

 

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΑΦ – ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Όσον αφορά στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, παραμένει κλειστή, καθώς το ΓΝΞ διαθέτει μόνον δύο γιατρούς – εντατικολόγους και πρακτικά δεν δύναται να λειτουργήσει. Παρόλα αυτά, υπάρχει η ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) για όσους χρειαστεί, ενώ βρίσκεται ήδη στον «αέρα» και η προκήρυξη για την πρόσληψη επτά (7) ειδικευμένων ιατρών. Ωστόσο, σε περίπτωση που ένα κρούσμα CoviD-19 χρήζει διασωλήνωσης, αυτή διενεργείται από το προσωπικό του ΓΝΞ, ενώ και πάλι ο ασθενής διακομίζεται στην Αλεξανδρούπολη, αυτήν την φορά διασωληνωμένος.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ Ή ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΝΞ

Τέλος σε ο,τι αφορά στην κλινική CoviD-19, την δεδομένη στιγμή λειτουργεί ως Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Συνεπώς, όσοι προσέρχονται, περιθάλπτονται ιατρικά και οι γιατροί αποφασίζουν εάν δύνανται να παραμείνουν στην οικία τους – ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες – ή εάν χρήζουν νοσηλείας, οπότε και ακολουθείται η διαδικασία της διακομιδής τους.

 

ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ «ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΕΙΣ» ΚΑΙ «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ» Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΜΘ

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε ο,τι αφορά στα της «καραντίνας», των «ιχνηλατήσεων» και της όλης διαδικασίας, αλλά και στον ακριβή αριθμό των Ξανθιωτών που παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό είτε ως θετικά κρούσματα, είτε ως στενές επαφές θετικών κρουσμάτων, δεν υπάρχει σαφής «εικόνα». Ο λόγος, έγκειται στο γεγονός ότι η βάση δεδομένων ανήκει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και δεν εμπλέκεται με αυτή, ούτε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ούτε το αντίστοιχο τμήμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.