Νοσοκομείο Ξάνθης: Από τους 92 ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε αναστολή, μόνον οι 3 το «μετάνιωσαν»…

Δ. Πλαστήρα: Επείγει η επιστροφή των ανεμβολίαστων συναδέλφων με δύο rapid tests την εβδομάδα…

Να επιστρέψουν έστω και με δύο rapid tests την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού, ζητούν οι υπάρχοντες, εμβολιασμένοι και… κουρασμένοι εργαζόμενοι, αφού εκτός από 3 «μετανιωμένους» και κάποιους ακόμη που νόσησαν ή νοσούν και θα επιστρέψουν εκ των πραγμάτων, όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν στο σπίτι τους. Εν τω μεταξύ, μόλις ένα άτομο έχει αντικατασταθεί από αυτούς που έφυγαν.

Για όλα τα παραπάνω μιλάει στη «Θ» η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ξάνθης κα Δώρα Πλαστήρα.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΝΟΣΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ Ή ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ

Αναλυτικότερα η κ. Πλαστήρα εξήγησε στην «Θ» ότι:

Σε αναστολή ήταν περίπου 92 άτομα. Έχουν εμβολιασθεί γύρω στα 3 άτομα αλλά έχουμε και κάποιους από τους εργαζόμενους σε αναστολή, που έχουν νοσήσει ή νοσούν αυτήν την στιγμή. Έχουν κολλήσει δηλαδή τον κορωνοϊό, που σημαίνει ότι μετά από 14 ημέρες, επιστρέφουν με το πιστοποιητικό νόσησης και έχουν μπροστά τους το εξάμηνο. Μετά το εξάμηνο – με τα σημερινά δεδομένα – θα πρέπει να εμβολιασθούν για να συνεχίσουν να εργάζονται. Νόσησαν περίπου στα 3-4 άτομα και έχουμε και 3 που εμβολιάσθηκαν. Κάποιοι εξ αυτών που νόσησαν επέστρεψαν ήδη και κάποιοι νοσούν τώρα και τους καλύπτει το δεκατετραήμερο μέχρι να αναρρώσουν. Όλοι οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι, παραμένουν στο σπίτι τους. Υπήρχαν επίσης άτομα, που νόσησαν τον Απρίλιο – Μάιο. Το εξάμηνο αυτών των συναδέλφων έληξε και έπρεπε – αν δεν εμβολιάζονταν – να βγουν σε αναστολή. Οι συνάδελφοι αυτοί εμβολιάστηκαν και παραμένουν στην υπηρεσία. Αυτό βέβαια πηγαίνει με το πότε έχεις νοσήσει. Υπήρχαν – για παράδειγμα – και συνάδελφοι που το πιστοποιητικό τους έληξε την περασμένη εβδομάδα και εμβολιάσθηκαν.

 

ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΙΣΩ – ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID – ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Επιπλέον η ίδια επισήμανε ότι:

Το πρωτόκολλο αναφέρει «εξάμηνο και μετά εμβολιασμός». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αντισώματα. Σαφώς και έχουν και αυτός είναι και ένας λόγος που κάποιοι δεν ήθελαν να εμβολιασθούν (εφόσον είχαν ακόμη αντισώματα). Αλλά το πρωτόκολλο αναφέρει ότι «πρέπει να εμβολιασθείς μετά το εξάμηνο». Για αυτό λέμε και εμείς ότι δεν πρέπει να περάσει στον κόσμο ότι οι υγειονομικοί είναι αρνητικοί να κάνουν το εμβόλιο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό – το 90% των υγειονομικών – έχει εμβολιαστεί, υπήρχαν όμως και τέτοιες περιπτώσεις που νόσησαν, που παρακολουθούνται, που έχουν αντισώματα κλπ. Δεν είναι όλοι «αρνητές» δηλαδή.

Το θέμα είναι ότι μείναμε πίσω, ότι έχουμε δουλειά στην κλινική  CoviD (έχουμε πολλά περιστατικά). Η κλινική έχει περιστατικά που φτάνουν τα 13-14, κάποια διακομίζονται οπότε και μειώνεται ο αριθμός στα 8-9 (αλλά έρχονται άλλα) και εμείς είμαστε πάντα με έναν φόβο, διότι σαν νομός δεν πηγαίνουμε καλά. Βλέπουμε ότι ακόμη ο καιρός είναι καλός, αλλά δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι όταν θα προχωρήσουν τα κρύα. Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν είμαστε αισιόδοξοι. Τα κρούσματα στην πόλη μας είναι πάρα πολλά και αυτό είναι ανησυχητικό.

ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ RAPID TESTS ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΟΝ 2Ο ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σε ο,τι αφορά στην θέση αλλά και στην στάση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, από εδώ και πέρα, η κ. Πλαστήρα υπογραμμίζει ότι:

Εμείς θέλουμε να επιστρέψουν οι συνάδελφοι. Διανύουμε δεύτερο μήνα με αναστολή αδειών. Πριν γίνει η αναστολή εργασίας, έγινε και αναστολή αδειών για να «εγκλωβίσει» αυτούς που έμειναν πίσω (τους εμβολιασμένους ουσιαστικά). Ενώ είχαν μια εικόνα για το ότι είναι μεγάλος ο αριθμός που δεν έχει εμβολιασθεί, έκαναν – για 3η φορά – αναστολή αδειών, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε εμείς (αν και δεν ξεχωρίσουμε το «εμείς και εσείς») που μείναμε πίσω, με δυο ρεπό την εβδομάδα (που μπορεί να μην είναι και συνεχόμενα) και  οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Δεν δίνονται άδειες και αυτό πρέπει να το δουν, γιατί δεν αντέχουμε εμείς που είμαστε πίσω. Οι δε συνάδελφοι σε αναστολή «υποφέρουν» οικονομικά και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη. Για εμάς, δεν περισσεύει κανένας  και μάλιστα σε ένα ήδη υποστελεχωμένο και από δυναμωμένο σύστημα. Διότι μας έλεγαν ότι όλα είναι υπο έλεγχο και ότι θα φύγουν «τόσα» άτομα και θα έρθουν άλλα. Σας πληροφορώ ότι χθες ήρθε μόνον ένα άτομο (ένας νοσηλευτής). Διανύουμε τον δεύτερο μήνα και δεν έχει γίνει αντικατάσταση. Επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη  και κατανοούμε και τον φόβο και το ότι κάποιοι νόσησαν και δεν είναι αρνητικοί για το εμβόλιο και στην πορεία θα το κάνουν, θέλουμε να πούμε ότι θα μπορούσαν οι συνάδελφοι να δουλέψουν με 2 rapid tests την εβδομάδα, για να πάρουμε και μια ανάσα όλοι οι υπόλοιποι, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά. Αυτοί που έχουμε μείνει πίσω δουλεύουμε στο «κόκκινο». Βεβαίως να γυρίσει ο εργαζόμενος και με 2 rapid την εβδομάδα και φυσικά με τα μέτρα προστασίας, που ούτως ή άλλως συνεχίζουμε να λαμβάνουμε, όπως λαμβάναμε και πριν ακόμη βγουν τα εμβόλια. Πάντα τα τηρούσαμε τα μέτρα. Πέρυσι δεν ήμασταν όλοι μαζί; Όλο το «βαρύ κύμα» το περάσαμε ανεμβολίαστοι  γιατί δεν υπήρχαν και τα  εμβόλια. Οι επαγγελματίες υγείας είναι υπεύθυνοι.