«Σταυρόλεξο» τα παιχνίδια σε SL2, Γ’ Εθνική και τοπικό πρωτάθλημα

Μετ΄εμποδίων οι προπονήσεις λόγω κρουσμάτων – Αναβλήθηκε το ματς του ΑΟΞ με τον Απόλλωνα Λάρισας

Ν. Κεχαγιάς και Γ. Πανίδης μιλούν στην «Θ»

Μόλις…ένα από τα 16 προγραμματισμένα για χθες παιχνίδια της Super League 2, διεξήχθη, αφού τα 15 αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Μέσα σε αυτά, συγκαταλέγεται και το παιχνίδι του ΑΟΞ με τον Απόλλωνα Λάρισας. Ωστόσο, οι προπονήσεις της Ξανθιώτικης ομάδας συνεχίζονται κανονικά, με στόχο το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β΄στις 8 Ιανουαρίου, αν και γενικότερα αυτές γίνονται μετ΄εμποδίων σε όλες τις ομάδες, καθώς δεν είναι μόνον ο παίκτης – ή οι παίκτες – που νοσεί, αλλά και η επαναφορά του στο γήπεδο, μετά από τις μέρες καραντίνας, που του κοστίζουν και σε ημέρες προπόνησης.

Εν τω μεταξύ, για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναβάλλονται και οι αγώνες στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και οι αγώνες γυναικείων ομάδων και ομάδων Γ’ Εθνικής.

Για όλα τα παραπάνω μίλησαν στην «Θ», ο προπονητής του ΑΟΞ κ. Νίκος Κεχαγιάς καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργος Πανίδης.

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Αναλυτικότερα ο κ. Κεχαγιάς εξήγησε στην «Θ» ότι:

Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό και για εμάς που κάνουμε την προπόνηση αλλά και για τα παιδιά, διότι άλλον προγραμματισμό κάνουμε και αλλιώς έρχονται τα πράγματα. Πάμε μέρα με την ημέρα. Δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε την μια αγωνιστική ή αν θα παίξουμε την επόμενη. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες, διότι αυτές είναι. Έχουμε και εμείς τα προβλήματά μας, αλλά κάνουμε κανονικά τις προπονήσεις και προετοιμαζόμαστε κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε την προπόνησή μας και να μην προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Και εμείς έχουμε κρούσματα στην ομάδα μας, αλλά κάνουμε και τα τεστ. Κατ΄ εμέ, θα έπρεπε να πάρουν απόφαση για μια αναβολή 10-15 μέρες (δυο αγωνιστικές) για να ηρεμήσουν – εάν μπορέσουν να ηρεμήσουν- λίγο τα πράγματα, ώστε να μπορέσουν να ανασυνταχθούν οι ομάδες. Διότι δεν είναι το ότι ένας παίκτης νοσεί για 10 μέρες (για παράδειγμα). Είναι και οι προπονήσεις που χάνει και το πώς θα επανέλθει. Είναι όλα δύσκολα. Δεν είναι τόσο απλό. Πως θα επανέλθει ένας ποδοσφαιριστής; Και αν υπάρχουν πολλά κρούσματα, δημιουργούνται μεγάλες ανισορροπίες στις ομάδες. Εμάς μας έχουν τύχει κρούσματα (άλλα παιδιά λιγότερο, άλλα περισσότερο) αλλά και το θέμα είναι ότι και αναπνευστικά – όταν γύρισαν – κάποιοι ποδοσφαιριστές, είχαν προβλήματα. Αυτήν την στιγμή (σ.σ. χθες Τετάρτη) αναβλήθηκαν 15 από τα 16 παιχνίδια, λόγω κορωνοϊού, άρα υπάρχουν πολλά κρούσματα και όλοι αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να επανέλθουν.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ – ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΤΟ 10%

Τέλος, δοθείσης της ευκαιρίας, η «Θ» ζήτησε από τον κ. Κεχαγιά να σχολιάσει και το μέτρο αναφορικά με το 10% της πληρότητας των φιλάθλων στα γήπεδα. Ο ίδιος, σημειώνει ότι:

Νομίζω ότι είναι μια από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί – πολλές φορές – όχι με σωστό τρόπο. Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το ποσοστό, διότι με τα γενικά μέτρα που έχει μια ομάδα, νομίζω ότι είναι πολύ μικρό το 10% σε έναν ανοικτό χώρο. Θα μπορούσαν να δουν λίγο καλύτερα το ποσοστό.

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ – ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ

Από την πλευρά του ο κ. Πανίδης επισήμανε ότι:

Λάβαμε απόφαση και σταματάμε το πρωτάθλημα για αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω των πολλών κρουσμάτων που υπάρχουν και στις ομάδες και γενικότερα στον νομό. Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της ΕΠΣ. Δεν υπάρχει βέβαια κάποια απόφαση από το υπουργείο. Εμείς την λάβαμε.

Η ΕΠΟ έχει αναβάλλει το γυναικείο ποδόσφαιρο, ενώ έχουν αναβληθεί και τα παιχνίδια  της Γ’ Εθνικής, οπότε αναβάλλαμε και εμείς όλα τα τοπικά. Το δε παιδικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και πάλι τον Φεβρουάριο, οπότε έχουμε χρόνο ακόμη για τα παιδάκια. Για την επόμενη αγωνιστική θα το δούμε, ανάλογα με το τι θα γίνεται. Θα πηγαίνουμε αγωνιστική – αγωνιστική και θα παίρνουμε απόφαση.

Τέλος, οι προπονήσεις είναι θέμα των ομάδων. Γνωρίζουν ότι πρέπει να τηρείται κατά γράμμα το πρωτόκολλο, αλλά από εκεί και πέρα είναι δικό τους θέμα. Δεν μπορούμε να τους επιβάλλουμε αν θα κάνουν προπόνηση ή όχι, αρκεί να τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αυτός ο μήνας είναι, που σημειώνει έξαρση ο κορωνοϊός. Πιστεύω ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα στην συνέχεια.