Λ. Χρόνης: Δεν πέθανε ακόμη η ελπίδα για τον ΑΟΞ – Δύσκολη και λόγω κορωνοϊου η εποχή

Ο πρόεδρος των Xanthifans, μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην «Θ», με αφορμή την εμφάνιση της ομάδας στα τρία τελευταία παιχνίδια…

«Ο κόσμος ενδυναμώνει την ομάδα και η ομάδα τον κόσμο – Φανταστείτε μια παράσταση χωρίς θεατές», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ίδιος

Απογοητευτική χαρακτηρίσθηκε από τους περισσότερους Ξανθιώτες, η εμφάνιση του ΑΟΞ κατά τα τελευταία τρία διαδοχικά παιχνίδια. Μάλιστα δεν λείπουν και εκείνοι που βλέπουν την ομάδα της Ξάνθης, να έχει ήδη απομακρυνθεί από τα «σαλόνια» της Α΄Εθνικής, ωστόσο οι ελπίδες των φανατικών οπαδών της, δεν έχουν «πεθάνει» ακόμη.

Κάτι που επιβεβαιώνει μιλώντας στην «Θ» ο πρόεδρος των Xanthifans κ. Λευτέρης Χρόνης, ο οποίος μιλά για την υποστήριξη των φιλάθλων στους παίκτες, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του κάθε αγώνα, ακόμη και όταν τα scores, δεν είναι τα αναμενόμενα, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα προς τους Ξανθιώτες, που είναι πάντα προσκεκλημένοι στο γήπεδο, καθώς και στον Σύνδεσμο.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ Η ΕΠΟΧΗ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ… ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Αναλυτικότερα ο κ. Χρόνης, επισήμανε στην «Θ» ότι:

Σίγουρα ζούμε σε μια εποχή που είναι δύσκολη, λόγω κορωνοϊού. Τα προβλήματα δεν μπορεί να μην είναι και αγωνιστικά, αλλά όσον αφορά στα τρία τελευταία ματς, ας κοιτάξουμε και την Μπαρτσελόνα (δεν τα πηγαίνει καλά και η Μπαρτσελόνα). Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Να αδειάσουμε το γήπεδο και να βγούμε να κατακρίνουμε; Εξάλλου δεν είναι αυτή και η αρμοδιότητά μας.

Αυτός είναι ο σκοπός μας. Αν δεν τους στηρίζαμε ή στο τέλος τους κατακρίναμε, τι θα κερδίζαμε; Στο τελευταίο ματς, έπρεπε να τα πούμε λίγο εκτενέστερα βέβαια. Ήρθαν τα παιδιά και μιλήσαμε για το «πρόβλημα» αλλά και πάλι στο τέλος τους δώσαμε την ψυχολογία και είπαμε ότι «πάμε δυνατά για να ανέβει η ομάδα εκεί που ανήκει».

ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΚΟΜΗ Η ΕΛΠΙΔΑ

Σε ερώτηση της «Θ» για το αν υπάρχουν ακόμη ελπίδες για τον ΑΟΞ στην Α’ Εθνική, ο ίδιος υπογράμμισε ότι:

Αν δεν είχαμε ελπίδα, τι θα κάναμε σε αυτήν την ζωή; Όσον αφορά στο δικό μας κομμάτι, δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την ΠΑΕ και τι κινήσεις θα πρέπει να κάνει. Είναι δικό της θέμα, που αφορά και εμάς βέβαια,  αλλά εμείς στηρίζαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε. Και στο τοπικό να ήμασταν, το ίδιο θα κάναμε. Σε καμία περίπτωση δεν έχει πεθάνει ακόμη η ελπίδα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ

Αναφορικά με το μήνυμα προς τους Ξανθιώτες, ο κ. Χρόνης, υπογράμμισε ότι:

Το θέμα είναι ότι πρέπει να υποστηρίξουν πρώτα από όλα την ομάδα. Γιατί αν δεν υπάρχει η ομάδα, δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται και ένας σύνδεσμος. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα μας βοηθήσει – και βοηθά ήδη η ΠΑΕ – βάζοντας μέσα άτομα έως 16 ετών, ενώ είμαστε σε συζητήσεις μήπως ανέβει στα 18 έτη, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο, σε ηλικίες που ακόμη «ψάχνονται» ποδοσφαιρικά. Και γενικά, όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει και στον Σύνδεσμο ή θέλει να έρθει για να δει έναν αγώνα, να πιει ένα τσάι, να μας υποστηρίξει με ένα προϊόν, είμαστε κάθε απόγευμα ανοικτά. Ξέρει που θα μας βρει.

Θέλουμε τους Ξανθιώτες στο γήπεδο. Χωρίς τον κόσμο τι θα κάνουμε; Και ο κόσμος ενδυναμώνει την ομάδα, αλλά και η ομάδα ενδυναμώνει τον κόσμο.

Για μένα, η μεγάλη ομάδα είναι η Ξάνθη. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς δεν είμαστε Αγγλία, όπου – στο Λονδίνο για παράδειγμα – υπάρχουν 500 ομάδες και μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί τους αγώνες μιας ομάδας στην Δ εθνική, ενώ πηγαίνει και σε μια ομάδα του Λονδίνου που κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είμαστε σε αυτήν την κλίμακα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στην Ελλάδα (δεν λέω συγκεκριμένα για την Ξάνθη). Το πρόβλημα είναι μεγάλο στην Ελλάδα γενικά. Μακάρι να διορθωθεί. Ας γυρίσει ο κόσμος στις επαρχιακές ομάδες – στις τοπικές ομάδες – για να τις στηρίξει, γιατί χωρίς τον κόσμο δεν υφίσταται ομάδα. Για να σας το πω διαφορετικά, φανταστείτε να γίνει μια παράσταση στο θέατρο και από κάτω να μην έχει κανέναν θεατή. Και αυτό είναι «παράσταση». Είναι ένα άθλημα, ένα σπορ. Πηγαίνεις για να δεις κάτι και όχι απλά για να δώσεις το «παρών» και να φύγεις. Οπότε δεν υφίσταται ομάδα που δεν έχει κόσμο και για αυτό πρέπει να «δυναμώσουν» όλες οι επαρχιακές και τοπικές ομάδες.