Ξανθιώτης οπαδός του ΠΑΟΚ στην «Θ»: Είναι δολοφόνοι και όχι οπαδοί – «Μοντέρνα χουλιγκανιά» με όπλα, μαχαίρια και λοστούς

Με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου Άλκη – Η θέση του ΑΟΞ για το τραγικό περιστατικό

Για εμένα ο «σύνδεσμος» είχε άλλη έννοια – Θα ξανασυμβεί αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, σημειώνει ο ίδιος

Κάποιοι το ονόμασαν «ωμή οπαδική βία», ενώ οι περισσότεροι «στυγνή δολοφονία». Ο λόγος για την τραγική εν ψυχρώ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του 19χρονου Άλκη – οπαδό της ομάδας του Άρη –  στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχθηκε απανωτά χτυπήματα και μαχαιριές από «σεσημασμένο χούλιγκαν» (σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις) ο οποίος ήδη βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Τι σημαίνει όμως «οπαδισμός» και ποια είναι τα όριά του; Τι συμβαίνει σήμερα μέσα στους «συνδέσμους» μεγάλων ομάδων και πως «συμπεριφέρονται» κάποιοι οπαδοί;

Η «Θ» συνομίλησε με έναν Ξανθιώτη οπαδό του ΠΑΟΚ (σ.σ. δεδομένου ότι εξ΄αρχής τα «βέλη» επιρρίπτονται σε «ασπρόμαυρους» οπαδούς της Θεσσαλονίκης), ο οποίος – διατηρώντας για ευνόητους λόγους την ανωνυμία του – μιλά για την «μοντέρνα χουλιγκανιά» όπως την χαρακτηρίζει και εξηγεί ότι για τον ίδιο ο σύνδεσμος είχε άλλη έννοια. Επιπλέον, ο εν λόγω οπαδός, εξηγεί ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο, αν και στην περίπτωση «λουκέτου» των συνδέσμων,  δεν αποκλείεται να διαδραματισθούν φαινόμενα Αγγλίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Άλκη, έλαβε θέση και ο ΑΟΞ.

ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΑΔΟΙ – «ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΑ» ΜΕ ΟΠΛΑ, ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΣΤΟΥΣ – ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΕΝΝΟΙΑ – ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ;

Αναλυτικότερα όπως εξηγεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην «Θ», Ξανθιώτης – Οπαδός του ΠΑΟΚ:

Φυσικά, έχει φύγει η έννοια της μπάλας, αυτού του «αγνού» γεγονότος που ενώνει δισεκατομμύρια κόσμου σε όλη τη γη. Εδώ μιλάμε για δολοφονία.

Αντίστοιχα γεγονότα, συνέβησαν και το ’80 και το ’90 και αν δε ληφθούν δραστικά μέτρα θα ξανασυμβούν.

«Μοντέρνα χουλιγκανιά» με όπλα, μαχαίρια και λοστούς, θα την ονόμαζα.

Εδώ,  όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες η έκφραση απ’ όλους «δε χωράνε οπαδικά» και προφανώς γιατί οι συγκεκριμένοι δεν είναι οπαδοί,  είναι δολοφόνοι.

Δεν ανήκουν στην οικογένεια καμιάς ομάδας, ασχέτως από το τι υποστηρίζουν.

Για μένα ο «σύνδεσμος» έχει άλλη έννοια ,πιο ρομαντική (παρέα, φίλοι, καζούρα ,χαβαλέ, προετοιμασία πριν το ματς, εκδρομές για την ομάδα που στηρίζουμε και υποστηρίζουμε).

Για μας ο «σύνδεσμος» ήταν  δεύτερο σπίτι. Δεν ξέραμε απ’ αυτά. Είχαμε άλλους λόγους να είμαστε εκεί.

Δεν πήγαινε το μυαλό μας,  μέχρι να ακούσουμε ότι συνέβη κάτι (βλέπε οπαδό του Παναθηναϊκού τον Φιλόπουλο ,τον οπαδό του Άρη τον Βούλγαρο τον Τοσκο, τον οπαδό του ΠΑΟΚ τον Νάσο απ’ την Κύπρο που ήρθε να δει την ομάδα του και δε γύρισε πίσω πότε)

Αυτά τα ακούγαμε και ψάχναμε την αιτία και το «γιατί». Και να που ξανασυνέβη. Ως πότε;

Δεν  ξέρω πια αν υπάρχει λύση. Τον σκότωσες. Του άλλαξες ομάδα; Ήταν ένα παιδί 19 χρονών, ήταν «Άρης» και είχε μια ομάδα όπως όλοι μας.

«ΚΟΜΜΕΝΗ» Η ΜΠΑΛΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ», ΤΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Τι εννοεί όμως, ο Ξανθιώτης οπαδός του ΠΑΟΚ, που μιλά στην «Θ» με την φράση «να ληφθούν δραστικά μέτρα»;

Όπως απαντά ο ίδιος:

Να κόψουν τη μπάλα, να αποκλείσουν τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη. Να κλείσουν τους συνδέσμους και εντός Ελλάδας και να παίζουν «κεκλεισμένων των θυρών».

Βέβαια γυρνάμε στο άλλο και  μπορεί να «αγριέψουν» τα πράματα στον δρόμο (βλέπε Αγγλία όπου κόπηκαν τα επεισόδια μέσα και τα κάνουν απ’ έξω).

ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ – ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ «ΟΠΑΔΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ – ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΓΝΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ

Τι συμβαίνει σήμερα στους «συνδέσμους»; Και ποιο είναι το μήνυμα του Ξανθιώτη οπαδού του ΠΑΟΚ, προς τους νεότερους;

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Οι παλαιότεροι, μεγάλωσαν. Μάλλον απ’ ότι φαίνεται όμως, δεν έδωσαν την σωστή ”οπαδική παιδεία” στους νεότερους.

Να παραμείνουν αγνοί (σ.σ. οι νεότεροι). Να γυρίσουν πίσω στην αυλή του σχολείου και το πάρκο, να θυμηθούν γιατί κυνηγούσαν μια μπάλα. Και όταν δουν τον αντίπαλο στα μάτια, να δουν την «πάρτη» τους . Όλοι πάμε για τον ίδιο λόγο. Η  κατάληξη, ας είναι διαφορετική!

ΑΟΞ: Η ΒΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ – ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΟΞ, έλαβε θέση για την δολοφονία του 19χρονου «Αριανού» Άλκη, μέσα από το συλλυπητήριο μήνυμα που εξέδωσε.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό, αναφέρει τα εξής:

Η οικογένεια του ΑO Ξάνθη εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.  

Η ολοένα κι αυξανόμενη βία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και ως τέτοιο πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί.  

Τα επιδερμικά ευχολόγια, οι τυπικές ανακοινώσεις, η ψηφιακή ρητορική μίσους και ο διαχωρισμός της βίας σε κατηγορίες σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα. Ο Άλκης δεν ήταν οπαδός. 

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και να σταματήσουμε να βάζουμε ταμπέλες.  Οπαδικές, πολιτικές, ιδεολογικές. Ειδικά αν τις χρησιμοποιούμε για να… δικαιολογήσουμε ή να καμουφλάρουμε βολικά το γενικότερο πρόβλημα.

Ο Άλκης είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Του οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να κάνουμε ο καθένας ό,τι μπορεί για να εξαλείψουμε κάθε μορφή βίας. 

Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να οπλίσουμε τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους γύρω μας με αγάπη. 

Για να το πετύχουμε πρέπει ν’ αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Και ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουμε μεγάλες. Ως μέλη της κοινωνίας σαφώς μεγαλύτερες. 

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλικαριού που είχε όλη τη ζωή μπροστά του και κάποιοι του την πήραν άνανδρα.