Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2022: Πότε βγαίνουν τα voucher από την ΕΕΤΑΑ

Μέσα στον Ιούνιο υπολογίζεται να δημοσιευθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ από την ΕΕΤΑΑ.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μητέρες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα θα κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την επιδότηση των παιδικών σταθμών των παιδιών τους.

Πέρσι μπήκαν στους παιδικούς σταθμούς συνολικά 150.000 παιδιά. Η επιδότηση αφορά τις μητέρες άνεργες ή εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα ενώ θα δοθούν και voucher 180 ευρώ στις μητέρες των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. (α και β’ βαθμού).

Αυτό το διάστημα τα αρμόδια υπουργεία πραγματοποιούν συσκέψεις με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) προκειμένου να προχωρήσουν στην σύνταξη της σχετικής ΚΥΑ για τη χορήγηση των voucher στις μητέρες του ιδιωτικού ξαι δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews δεν αναμένονται αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησης και τις ωφελούμενες των voucher.

Στο πρόγραμμα για τον ιδιωτικό τομέα συμμετέχουν:

– Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία
– Άτομα (γυναίκες και άντρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών ή και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία,
– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), τα οποία έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες ή ασκούν επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση.
που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.