ΟΑΕΔ: Επιβάλλει ποινές σε όσους δικαιούχους δεν πάνε κοινωνικό τουρισμό

Η Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) επιβάλει ποινές σε όσους δικαιούχους πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού και δεν την χρησιμοποιήσουν και τους αποκλείει για δύο χρόνια από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Αυτό καταγγέλλουν σε ανακοίνωση του, εργαζόμενοι του Οργανισμού. Ειδικότερα η «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ» σε ανακοίνωση της σημειώνει:
Σύμφωνα με την Ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία που παρουσιάστηκε χθες καταγράφεται ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των βασικών τροφίμων που πλήττει τα φτωχότερα νοικοκυριά. Οι τιμές των δωματίων στις τουριστικές περιοχές είναι στα ύψη αφού οι ξενοδόχοι αφενός επιδιώκουν να αντισταθμίσουν τα μειωμένα έσοδα από τα 2 χρόνια της πανδημίας και αφετέρου η αλματώδη αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού έχει σαν αποτέλεσμα την υψηλή πληρότητα και την γενικευμένη ακρίβεια στο φαγητό, στα καύσιμα, στα ακτοπλοϊκά κ.α
Δυστυχώς οι διακοπές για λίγες ημέρες θα αποτελέσουν ένα όνειρο θερινής νυκτός αφού οι περισσότεροι έχουμε αφήσει απλήρωτους μέχρι και τους λογαριασμούς ρεύματος. Ο τ.ΟΑΕΔ από το 2012 διαχειρίζεται τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ Εργατικής Εστίας με σκοπό να υλοποιεί προγράμματα που θα ανακουφίζουν όσους έχουν ανάγκη στήριξης από την ακρίβεια.
Θα περίμενε κανείς οι προϋποθέσεις του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού να ενισχύουν τους χαμηλότερα αμειβόμενους για να καταφέρουν να κάνουν διακοπές οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Δυστυχώς όμως όσοι αποφασίζουν σχετικά με τους όρους του προγράμματος φαίνεται ότι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Αντί να ενισχύσουν τους κοινωνικούς τουρίστες σε όλα τα έξοδα μετακίνησής τους και να καταργήσουν την απαγόρευση ενεργοποίησης των επιταγών στον ίδιο Νομό, αποφάσισαν να απαγορέψουν τη συμμετοχή για τις δύο επόμενες χρονιές σε όσους τυχερούς επιλεχθούν φέτος να λάβουν επιταγές αλλά δεν τις ενεργοποιήσουν.
Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι όσοι δεν τις ενεργοποιήσουν θα το κάνουν εξαιτίας της αδυναμίας πληρωμής των εξόδων παραμονής τους και της ακρίβειας που επικρατεί. Με απίστευτη τιμωρητική πολιτική μάλιστα τους αποκλείουν και για τα επόμενα δύο χρόνια δείχνοντας ένα ανάλγητο και αντικοινωνικό Κράτος σε ανέργους και χαμηλόμισθους.