Κ. Κρομμύδας: Πάντα επίκαιρες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Με αφορμή την σημερινή παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Δούρειος Ίππος», στην Ξάνθη…

«Ο κόσμος αγαπά τα βιβλία και τις παρουσιάσεις – Μου αρέσει η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους», σημειώνει στην «Θ» ο γνωστός Συγγραφέας και Ηθοποιός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Δούρειος Ίππος» ο γνωστός Συγγραφέας και Ηθοποιός κ. Κώστας Κρομμύδας, ο οποίος παραχώρησε μια λιτή συνέντευξη στην «Θ» κατά την συνάντησή μας, στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου της κ. Δήμητρας Πυργελή.

Αιγαίο, Ελλάδα, Τουρκία, ΕΥΠ, επτασφράγιστα μυστικά, εμπιστοσύνη, προδοσία, έρωτας, είναι μόνο μερικές από τις λέξεις – κλειδιά, που συνθέτουν τον «Δούρειο Ίππο», όπως άλλωστε διαβάζει κανείς στην μικρή παρουσίαση του οπισθόφυλλου.

Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ – ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ

Μιλώντας στην «Θ» ο κ. Κρομμύδας, επισήμανε ότι:

Δεν θα σας πω πολλά πράγματα, γιατί οι παρουσιάσεις γίνονται για να έρθει ο κόσμος απευθείας σε αυτές και να απολαύσει από κοντά όλο αυτό που συμβαίνει. Ο «Δούρειος Ίππος» είναι το 10ο μυθιστόρημά μου. Είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία από εκείνες στα προηγούμενα βιβλία μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στην Ξάνθη για να το παρουσιάσω, με ένα αγαπημένο βιβλιοπωλείο – το Βιβλιοπωλείο «Πυργελή» – που όμως για πρώτη φορά συνεργαζόμαστε.

Ο τόπος σας έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι επίκαιρο εδώ και χρόνια. Δεν είναι τώρα. Πέρα από αυτό, έπεσε στα «χέρια» μου μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία ενός Έλληνα κατασκόπου και αυτή ήταν η αφορμή να εμπνευστώ αυτό το βιβλίο. Μου έκανε ένα «κλικ» και στο «κάδρο» έχει μπει γενικότερα όλη αυτή η σχέση και ο,τι συμβαίνει στα υπόγεια των Μυστικών Υπηρεσιών. Γενικότερα προσπάθησα να αποτυπώσω όλα αυτά που συμβαίνουν μυστικά. Όλο αυτό έχει μια γοητεία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

Αναφερόμενος στα δυο προηγούμενα «κορωναϊκά» χρόνια αλλά και στην σημερινή επιστροφή στην κανονικότητα που επιτρέπει πια και τις εκδηλώσεις, ο κ. Κρομμύδας τόνισε ότι:

Προσωπικά νομίζω ότι πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτά που συμβαίνουν. Έπρεπε να γίνει έτσι και έτσι έγινε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Ο καιρός αυτός πέρασε και αρχίζουμε σιγά σιγά να βγαίνουμε έξω. Αυτό είναι ωραίο. Σε αυτό το πλαίσιο κινούμαι και εγώ, με τις παρουσιάσεις και τις εκδηλώσεις και χαίρομαι για αυτό.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Σε ερώτηση της «Θ» για το αν γενικότερα οι Έλληνες αγαπούν τα βιβλία, ο ίδιος απαντά:

Βεβαίως! Ο κόσμος αγαπά τα βιβλία αλλά και τις παρουσιάσεις. Βλέπω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση και αυτό είναι ιδιαίτερα όμορφο.

Οι παρουσιάσεις γίνονται για να υπάρχει φυσική παρουσία των ανθρώπων και προσωπικά μου αρέσει η αλληλεπίδραση. Μου αρέσει να συναντώ από κοντά τους ανθρώπους. Εκεί δίνονται τα μηνύματα, τίθενται ερωτήσεις και γίνονται ωραίες κουβέντες. Για αυτό γίνονται οι παρουσιάσεις και αυτή είναι η αξία τους. Δεν είναι μόνον για να έρθει κάποιος και να αγοράσει το βιβλίο. Αυτό το λέω πάντα.

Ο «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΡΟΜΜΥΔΑ

Το Αιγαίο είναι ένα καζάνι που βράζει, με Ελλάδα και Τουρκία να παίζουν το πιο ριψοκίνδυνο παιχνίδι εξουσίας ως τώρα.

Η Ισιδώρα τρέχει στην κόψη του χρόνου να μεταφέρει μια σημαντική πληροφορία στα υπόγεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή.

Θανατηφόρες παραπλανήσεις και επτασφράγιστα μυστικά σε μια ιστορία όπου η εμπιστοσύνη, η προδοσία, τα μυστικά και ο έρωτας ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.

Η Ισιδώρα στο πρόσωπο και στον έρωτα ενός άνδρα αναζητά την αλήθεια, αγνοώντας πως κάθε προσπάθεια να αποφύγει το πεπρωμένο της την οδηγεί να το συναντήσει.

Στο τέλος καταλαβαίνει ότι ο Δούρειος Ίππος κάθε ανθρώπου είναι όσα κρύβει στην καρδιά του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)