Χαρ. Δημαρχόπουλος: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος- Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι άλλοι, παλιοί και «νέοι»…

ο πρ. Δήμαρχος ανοίγει τα χαρτιά του και απαντά στις ερωτήσεις της «Θ»

«Δεν έχω μαλώσει και δεν έχω διαφωνήσει με κανέναν», λέει με νόημα σε ότι αφορά τις σχέσεις του με Π. Ταρενίδη-Αλ. Κοντό

Από τη στιγμή που διέρρευσε -όπως διέρρευσε- η πληροφορία περί σύστασης Δημοτικού συνδυασμού από τον νεαρό Στράτο Κοντό, υπήρξαν σαφώς κάποιοι κλυδωνισμοί σε υπάρχουσες παρατάξεις, με πρωτεύουσα αυτή του κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου (η οποία ως γνωστόν υποστηρίχθηκε από το ίδιο περιβάλλον που αναμένεται να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα Κοντού). Το ερώτημα που τέθηκε στα πολιτικά «πηγαδάκια», ήταν αν θα επιμείνει ο κ. Δημαρχόπουλος σε μία εκ νέου υποψηφιότητα με τα νέα δεδομένα ή όχι.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ίδιος, ερωτηθείς από την «Θ» θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του 2023 και απαντάει στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται από τα νέα δεδομένα ως εξής: «Κανένα ερώτημα δεν προκύπτει. Σαφέστατος ήμουν και σαφέστατος είμαι. Σε εμένα τουλάχιστον δεν προκύπτει. Δεν με αφορούν αυτά. Δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτεται κάποιος, δεν με ενδιαφέρουν τα περιβάλλοντα, δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Με ενδιαφέρει ο Δήμος. Με ενδιαφέρουν οι συνδημότες μου. Είστε σήμερα ευχαριστημένοι με την κατάσταση στον Δήμο; Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Και οι συνδημότες μας δεν είναι ευχαριστημένοι. Άλλα περίμεναν, άλλα γίνονται ή μάλλον τίποτα δεν γίνεται. Αυτό λοιπόν είναι το ζητούμενο για την επόμενη μέρα. Τι θέλουμε; Θέλουμε μια ίδια κατάσταση με αυτήν την που βλέπουμε, της απραξίας των τριών ετών; Θέλουμε αδιαφάνεια; Εσάς σας αρέσει αυτή η κατάσταση που ζει σήμερα η πόλη; Είναι λογικό αυτό που ζούμε; Σας αρέσει; Περπατάτε στην πόλη και λέτε «τι ωραία»;

Αν είσαι επιχειρηματίας και έχεις ένα μαγαζί στην πόλη, νιώθεις καλά σήμερα; Είναι όλα αυτά που περίμενες να έκανε ο Δήμος για εσένα;»

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΝΕΟΙ»…

Συνεχίζοντας ο κ. Δημαρχόπουλος δείχνει να αδιαφορεί τόσο για την ένωση των «τεσσάρων» της αντιπολίτευσης όσο και για την δημιουργία νέου συνδυασμού υπό τον Στράτο Κοντό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν και τι σκέφτονται άλλες παρατάξεις, είτε είναι στις σκέψεις τους να δημιουργηθούν είτε είναι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι λέει ο κόσμος, τι περίμενε ο κόσμος, τι ζει η πόλη της Ξάνθης και τι ζουν οι συμπολίτες μας. Αυτό με ενδιαφέρει. Για τα υπόλοιπα, μην ρωτάτε εμένα. Ρωτήστε τους άλλους. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει, αυτό με «πονά». Την «δούλεψα» την πόλη το προηγούμενο διάστημα ως Δήμαρχος. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Είχαμε ένα καλό επιχειρησιακό πρόγραμμα το οποίο ήταν σε βάθος 10ετίας και δεν γίνεται ούτε καν αυτό. Ο,τι γίνεται στην πόλη σήμερα, είναι αυτά που είχε ξεκινήσει ( ή ολοκληρώσει) ο Δημαρχόπουλος. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω».

ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ – ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ – «ΚΟΙΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΑΝΘΙΩΤΩΝ

Σε ερώτηση της «Θ» για το αν έχουν διαρραγή οι σχέσεις του με τον μέχρι πρότινος στενό του συνεργάτη κ. Παναγιώτη Ταρενίδη, αλλά και με το πολιτικό περιβάλλον του πρ. Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, με ενδεχόμενη και την υποψηφιότητα του Στράτου Κοντού, ο κ. Δημαρχόπουλος, απαντά:  «Δεν έχω μαλώσει με κανέναν. Δεν έχω διαφωνήσει σε τίποτα με κανέναν. Οι σχέσεις μου είναι πάρα πολύ καλές με όλους. Σας είπα ότι δεν έχει να κάνει με αυτό και ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πόλη μου και οι συμπολίτες μου.

«Κοινή δεξαμενή» των ψήφων, είναι η δεξαμενή των Ξανθιωτών. Όλων. Μην ξεχωρίζετε τους πολίτες. Δηλαδή τι θέλατε; Να κατέβει μόνον ένας υποψήφιος; Να κατέβει μόνον ο κ. Τσέπελης; Επτά παρατάξεις είχαν κατέβει την προηγούμενη φορά, διεκδικώντας ο καθένας από την πλευρά του – με βάση το πρόγραμμά του, τις θέσεις του και τις απόψεις του – τον Δήμο. Αν θεωρείτε ότι με αυτό κατακερματίσθηκε η ψήφος των δημοτών, νομίζω ότι κάνετε λάθος. Δεν ξέρω πόσες παρατάξεις θα κατέβουν την επόμενη φορά (έχουμε ακόμη ενάμιση χρόνο μπροστά μας) και πόσες θα εκτιμήσει ο κόσμος ότι μπορούν να υπηρετήσουν με νοικοκυροσύνη, με διαφάνεια, με νομιμότητα, με όλα αυτά τα «θέλω» και τα «πρέπει» που ζητά ο κόσμος στην Ξάνθη. Δεν θεωρώ ότι είναι κατακερματισμός αυτό. Δημοκρατία το θεωρώ εγώ.

Ξαναλέω όμως ότι δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Με ενδιαφέρει η πόλη μου, με ενδιαφέρουν οι συμπολίτες μου. Τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό».