Τα «βρόντηξε» και… έφυγε από αντιδήμαρχος καθαριότητας Ξάνθης

Σιαμπάν Μπαντάκ: Παραιτούμαι από αντιδήμαρχος και ανεξαρτητοποιούμαι

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή

Κεραυνός εν αιθρία τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Ξάνθης από τον συνδυασμό του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος σημειώνει την πρώτη του «απώλεια» με την χθεσινή δήλωση ανεξαρτητοποίησης του μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σιαμπάν Μπαντάκ. Στην δήλωσή του ο κος Μπαντάκ αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Από την έναρξη της θητείας της δημοτικής αρχής μέχρι και σήμερα άσκησα τα καθήκοντά μου με συνέπεια και ευθύνη όπως ταίριαζε στο αξίωμα που μου ανατέθηκε και όπως όφειλα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των πολιτών που με κατέταξαν με την ψήφο τους στην τρίτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου στις εκλογές του 2019.

Άσκησα τα καθήκοντά μου από τη θέση του αντιδημάρχου περιβάλλοντος με συνέπεια και εργαζόμενος σκληρά και κρατώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους δίχως να κατακλύζομαι από αισθήματα αλαζονείας υπεροψίας και έπαρσης έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος και όχι του προσωπικού μου.

Εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το συλλογικό συμφέρον και για την προκοπή του τόπου μας βρίσκοντας ανταπόκριση από τους περισσότερους συμπολίτες μας καθώς και από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως παράταξης.

Προσπάθησα να λειτουργήσει η παράταξη μας συλλογικά και ενωτικά γιατί πίστευα ότι ο συνδυασμός μας είχε όλες τις δυνατότητες να βοηθήσει τους κατοίκους της Ξάνθης στην καθημερινότητά τους να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους και παράλληλα μία νέα προοπτική στην πορεία του τόπου μας.

Όπως αποδεικνύεται διαψεύστηκα αφού η συλλογικότητα και η ενότητα έμειναν μόνο στις προεκλογικές εξαγγελίες.

Οι αρχές μου και η πορεία μου μέχρι σήμερα στο δήμο Ξάνθης δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω πλέον στη θέση του αντιδημάρχου περιβάλλοντος. Για τους λόγους αυτούς δηλώνω την παραίτησή μου από το αξίωμα του αντιδημάρχου και την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το σύνολο των συναδέλφων μου των υπηρεσιών και εργαζομένων του δήμου και περισσότερο προς εκείνους τους εργαζόμενους και συνεργάτες που καθημερινά δίναμε τον δικό μας αγώνα στους τομείς ευθύνης μας.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω να παλεύω για το καλό αυτού του τόπου.

Τέλος ζητώ να απαλλαγώ από όλες τις επιτροπές στις οποίες ορίστηκα από την παράταξη όπως προβλέπεται σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης Δημοτικού συμβούλου.

Σιαμπάν Μπαντάκ»