Με πρωταγωνιστές τα… «πρωτάκια» σε όλες τις βαθμίδες, το «πρώτο κουδούνι» στην Ξάνθη

Γνώσεις, αρετή και ήθος, τα κυριότερα μηνύματα προς τους μαθητές

Σε 3ο Δημοτικό και 2ο Γ.Ε.Λ Ξάνθης οι επίσημες τελετές των Αγιασμών Α’ και Β’ Βάθμιας Εκπ/σης

Με πρωταγωνιστές τα «πρωτάκια» σε Δημοτικά, Γυμνάσια αλλά και Λύκεια και με ελπίδες για μια κανονική – μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας και περιορισμών – σχολική χρονιά, τελέσθηκαν σήμερα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ξάνθης, οι καθιερωμένοι Αγιασμοί.

https://www.facebook.com/thraki.com.gr/videos/490443582581838

Η «Θ» βρέθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης καθώς και στο 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης,  όπου πραγματοποιήθηκαν και οι επίσημες τελετές των Αγιασμών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνος.

ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

Μετά το πέρας του καθιερωμένου Αγιασμού, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. κ. Παντελεήμων, έκανε λόγο για μια «μεγάλη μέρα» για την νεότητά μας, αφού αρχίζει ένα σχολικό έτος, μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού, καλωσόρισε τα «πρωτάκια» του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ παράλληλα νουθέτησε τους μεγαλύτερους να προσέχουν τους μικρότερους.

Ο ίδιος παρότρυνε τους μικρούς μας φίλους να διαβάζουν τα μαθήματά τους (εξηγώντας ότι στην θέση που βρίσκονται σήμερα οι άρχοντες του τόπου, θα βρεθούν αύριο οι σημερινοί μαθητές ), να είναι αγαπημένοι, να παίζουν στο διάλειμμα αλλά και να παρακολουθούν προσεκτικά τους δασκάλους τους κατά την διδακτική ώρα.


Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: «ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, Η ΦΙΛΙΑ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, απευθυνόμενους στους μαθητές, επισήμανε ότι «στο σχολείο δεν διαβάζετε μόνο αλλά διαμορφώνετε και χαρακτήρα. Διαμορφώνετε την φιλία και την αλληλεγγύη».

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Λαμβάνοντας τον λόγο, από την δική του πλευρά, ο Δήμαρχος Ξάνθης εξέφρασε την πεποίθηση για την – επιτέλους – επαναφορά στην «κανονικότητα» μετά την πανδημία, ενώ ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους.

ΕΥ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ: «ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ»

Από την δική της πλευρά, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευμορφία (Εύη) Στυλιανίδου, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των πολιτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας για την παρουσία τους αλλά και για την συνεργασία και την υποστήριξή τους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε όλοι τις καλύτερες προθέσεις, εργαστήκαμε σκληρά με την συνδρομή και την αγάπη της Υπουργού, ώστε όλες οι ανάγκες των παιδιών να ικανοποιηθούν».

Επίσης, η ίδια, σημείωσε κλείνοντας – απευθυνόμενοι στα παιδιά – ότι «θέλω μόνο να μην ξεχάσετε κάτι. Αυτήν την σχολική χρονιά, με τόσα πολλά που θα διδαχθείτε, με τόσα πολλά που θα κάνετε, με τόσες ψηφιακές δεξιότητες, να θυμάστε ως τον Ιούνιο ότι πρέπει να έχουμε ένα βιβλίο δίπλα μας. Δεν ξεχνούμε το βιβλίο, όχι το σχολικό αλλά το άλλο. Που μας ανοίγει δρόμους, μας δείχνει ουρανούς και μπορούμε να ονειρευόμαστε. Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος μας».

ΕΥ. ΣΙΑΚΚΑΣ: «ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ»

Κλείνοντας, ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης κ. Ευάγγελος Σιάκκας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «με την Θεία Χάρη και τις Ευλογίες της Εκκλησίας που μόλις δεχθήκαμε, ξεκινούμε σήμερα με αισιοδοξία την νέα χρονιά. Μια νέα χρονιά που παρά τις προκλήσεις των καιρών αρχίζει με πολύ καλούς οιωνούς…», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «το σχολείο θα είναι  και φέτος δημιουργικό, καινοτόμο, αποτελεσματικό στο πολυδιάστατο έργο του, ξεχωριστό και ελκυστικό για όλους τους μαθητές» με την συνεργασία και την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

«ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ» ΚΑΙ ΣΤΟ 2Ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγο αργότερα, το πρώτο κουδούνι «χτύπησε» και στο 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, παρουσία όλων των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και παρουσία της νέας Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μάλαμας Σιδηροπούλου.

https://www.facebook.com/thraki.com.gr/videos/755698202325959

ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, αφού Ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία, δεν παρέλειψε να νουθετήσει τους μεγάλους  – αυτή την φορά – μαθητές και να τους επισημάνει πως πέραν από την γνώση, χρειάζεται και η αρετή. Ο ίδιος μίλησε και για το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης που τα τελευταία χρόνια έχει «ανεβάσει τον πήχη» ευχόμενος να ανέβει ακόμη περισσότερο με την βοήθεια του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά και των ίδιων των παιδιών που φοιτούν εκεί, ενώ παράλληλα καλωσόρισε και τα παιδιά της Α’ Τάξης του Λυκείου. Παράλληλα απευθύνθηκε και στα παιδιά της Γ΄Λυκείου, που καλούνται να δώσουν περισσότερο αγώνα την φετινή – τελευταία – χρονιά στο Λύκειο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ 2Ο ΓΕΛ – ΤΟ «ΑΙΤΗΜΑ» ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Γ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης κ. Γεώργιος Αργυρόπουλος, καλωσόρισε όλα τα παιδιά, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη αλλά και τους παραβρισκόμενους, ενώ ανέγνωσε και το μήνυμα της νέας Αναπληρώτριας Περιφερειακής  Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαριγώς Κοσμίδου.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αργυρόπουλος, με την ευκαιρία της παρουσίας των τοπικών αρχών του τόπου, επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ότι το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης αποτελεί το μεγαλύτερο (πολυπληθέστερο) σχολείο σε όλη την Ελλάδα, ζητώντας «επίμονα την δυνατή βοήθεια των πολιτικών και δημοτικών αρχών».

Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΛΛΑ…ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ»

Λαμβάνοντας τον λόγο η νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μάλαμα Σιδηροπούλου, απευθύνθηκε στους μαθητές του Λυκείου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «εύχομαι ολόψυχα αυτό το καινούριο ταξίδι στην γνώση που ξεκινά σήμερα, με τις Ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, να είναι γεμάτο υγεία (σε εσάς και τις οικογένειές σας) και πρόοδο. Εύχομαι να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που σας δίνει σήμερα το δημόσιο σχολείο… Εκμεταλλευτείτε αυτό που σας δίνετε, όμως παράλληλα πέρα από τις γνώσεις, μην ξεχνάτε την αρετή. Χωρίς αρετή και ήθος, όλα τα άλλα δεν έχουν καμία αξία…»

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ

«Το σχολείο δεν είναι μόνον πηγή γνώσης – αν και η γνώση είναι δύναμη – αλλά και κοινωνικοποίηση, αξίες και ιδανικά» επισήμανε μεταξύ άλλων – από την δική του πλευρά – ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθη  κ. Κ. Κουρτίδης, ευχόμενος παράλληλα καλή δύναμη και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου και καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ευχήθηκε υγεία, καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στους «στόχους» των φετινών τελειόφοιτων μαθητών.