Συζητήθηκε και ο εμπλουτισμός του εγχειρήματος με Κινητή Μονάδα
«Πλέον του δέοντος θετικά, τα αποτελέσματα του ταξιδιού στην Αθήνα» σημειώνει στην «Θ», ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ
Η δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου από τον Δήμο Ξάνθης, η υδροδότηση από τις Πηγές Παραδείσου και το έργο επεξεργασίας της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού, ήταν τα τρία θέματα της «ατζέντας» με την οποία ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης βρέθηκαν στην Αθήνα το περασμένο διήμερο για συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία.
Τους κ. Τσέπελη και Καμαρίδη, συνόδευσε η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Ξάνθης κ. Δέσποινα Χατζογλίδου, η οποία αναλαμβάνει την συνεργασία με τους Δήμους που διαθέτουν ήδη Δημοτικό Ιατρείο και με το Δίκτυο Υγιών Πόλεων, για να πάρει «σάρκα και οστά» το εγχείρημα που θα αφορά στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στους δημότες της Ξάνθης.
Για όλα τα παραπάνω, μίλησε στην «Θ» ο γνωστός γιατρός και πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα του ταξιδιού ως «πλέον του δέοντος θετικά».
«ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ»
Αναλυτικότερα ο κ. Καμαρίδης, επισήμανε τα εξής: «Με τον Δήμαρχο Ξάνθης, έπρεπε να κατέβουμε στην Αθήνα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό που είχαμε ξεκινήσει πριν από λίγους μήνες αναφορικά με την υπόσχεση που είχαμε δώσει για την δημιουργία ενός Δημοτικού Ιατρείου. Επισκεφθήκαμε τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε συνεργασία μέχρι τώρα και που μας παρέχουν την ανάλογη τεχνογνωσία. Παρούσα και η σύμβουλος του Δημάρχου Ξάνθης κ. Δέσποινα Χατζογλίδου, η οποία θα αναλάβει την επιμέλεια της συνεργασίας με αυτούς τους Δήμους και με το Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Τους παρουσιάσαμε τα σχέδιά μας και τις ανάγκες λόγω της ευρύτητας της περιοχής και προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα που είναι πλέον η δημιουργία του φορέα που θα λειτουργήσει το Δημοτικό Ιατρείο. Σε συνεργασία λοιπόν με το Δίκτυο Υγιών Πόλεων και με Δήμους της Αθήνας που έχουν εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία και με πολύ καλές παροχές στους δημότες, προσπαθούμε – εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία και την γνώση των ανθρώπων αυτών – να δημιουργήσουμε και εμείς – όπως υποσχεθήκαμε – αυτήν την δομή η οποία θα εξυπηρετήσει πολλούς δημότες στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας. Θέλω να επισημάνω ότι θα πρόκειται για δομή του Δήμου (Δημοτικό Ιατρείο) και όχι δομή παλαιού τύπου όπως τα Κοινωνικά Ιατρεία που έχουν ξεπεραστεί. Συζητήσαμε επίσης και την δυνατότητα να εμπλουτίσουμε το εγχείρημα αυτό και με μια Κινητή Μονάδα, η οποία θα επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις περιοχές που θεωρούνται απομακρυσμένες από τον Δήμο».
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ»
Ακολούθως, ο κ. Καμαρίδης, αναφέρθηκε σε ένα επίσης σημαντικό θέμα, αναφορικά με την υδροδότηση της Ξάνθης από τις πηγές του Παραδείσου λέγοντας ότι: «Επισκεφθήκαμε επίσης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την διεκπεραίωση του θέματος της ΔΕΥΑ αναφορικά με την διαδικασία υδροδότησης από τις πηγές του Παραδείσου και πήραμε όχι μόνον την υπόσχεση αλλά και το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα έχουμε πλέον την απάντηση για να προχωρήσουμε στο εγχείρημα».
«ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ – ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ»
Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, σημείωσε ότι «επιπλέον έγινε και μια επίσκεψη για το κομμάτι της ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για να συζητήσουμε την υλοποίηση του έργου που μόλις πριν από λίγο καιρό εντάχθηκε και έχει να κάνει με την επεξεργασία λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού. Χάριν της αμέριστης συμπαράστασης του Δημάρχου Ξάνθης, τα αποτελέσματα των συναντήσεων μας μπορούν να θεωρηθούν πλέον του δέοντος θετικά».