Οι δύο πρώην Αντιδήμαρχοι, Παρτσαλίδου και Γκιρτζίκη, ανοίγουν τα «χαρτιά» τους για την στήριξη τους στον Κοντό.

Δ. Παρτσαλίδου: Εκτός συνδυασμού, αλλά… στηρίζω δυνατά τον Στράτο

Αλ. Γκιρτζίκη: Γι’ αυτούς τους λόγους επιστρέφω στην αυτοδιοίκηση

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της υποψηφιότητας της Δέσποινας Παρτσαλίδου από το ψηφοδέλτιο του Στράτου Κοντού, καθόσον ήταν από τους πρώτους (αν όχι η πρώτη) που τον συνόδευε στις πρώτες επίσημες συναντήσεις του, από τη στιγμή δηλαδή που ο ίδιος δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Ξάνθης ως υποψήφιος Δήμαρχος. Η ίδια μίλησε -αποκλειστικά στην «Θ» – για την επιλογή της αυτή, δηλαδή να μην είναι υποψήφια αλλά να στηρίξει τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης από τα… μετόπισθεν.

Την ίδια στιγμή, επανέρχεται στην τοπική αυτοδιοίκηση για να διεκδικήσει μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης η πρώην Αντιδήμαρχος κ. Αλεξία Γκιρτζίκη, η οποία εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει το «come back» και μάλιστα με τον συνδυασμό του κ. Κοντού.

«ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΝΤΟ, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ»

Πιο αναλυτικά η κ. Παρτσαλίδου, δήλωσε στην «Θ» ότι «συνεχίζω να στηρίζω τον Στράτο Κοντό. Κάνω αγώνα. Πέρα μάλιστα από πολλούς αγαπητούς συναδέλφους, κατεβαίνει υποψήφια και η πρώτη μου ξαδέλφη, η Αναστασία Ορφανίδου. Προσωπικά όμως επέλεξα να κινηθώ σε αυτό το επίπεδο στήριξης και όχι να θέσω εγώ η ίδια υποψηφιότητα, για δικούς μου, προσωπικούς λόγους. Γνωρίζει και ο ίδιος ο Στράτος Κοντός ότι τον στηρίζω. Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Είναι καθαρά προσωπικοί οι λόγοι που επέλεξα να είμαι στα μετόπισθεν και να τον στηρίξω. Εξάλλου από την αρχή έκανα λόγο για αξιοποίησή μου στον προεκλογικό αγώνα του Στράτου Κοντού, όπως εκείνος επιθυμεί, χωρίς απαραίτητα να είμαι υποψήφια. Η στήριξη σε ένα νέο πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να γίνει από πολλά μετερίζια. Δεν είμαι υποψήφια απλώς. Δεν υπάρχει παρασκήνιο, τέτοιου είδους που μπορεί να πήγε το μυαλό κάποιων. Βέβαια είναι λογικό. Οι άνθρωποι με πολιτική σκέψη θα σκεφτούν πάντα αυτό. Οπότε δηλώνω και δημόσια ότι τον στηρίζω, τον εκτιμώ και…πάμε δυνατά για τον τελευταίο μήνα».

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ‘’ΜΑΓΙΑ’’ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ Η ‘’ΦΟΡΑ’’ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ – ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ»

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Η Ξάνθη Αλλιώς» η κ. Παρτσαλίδου σημείωσε ότι «μου άρεσε πάρα πολύ. Έχει νέους ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις, ανθρώπους της κοινωνίας, του επαγγέλματος, της επιστήμης κλπ. Είναι αυτό που λέει και ο συνδυασμός: «Η Ξάνθη Αλλιώς». Έτσι και οι υποψήφιοι σύμβουλοί του. Είναι «αλλιώς» και χαίρομαι πολύ για αυτό. Υπάρχουν και άτομα που έχουν εμπειρία. Πάντα χρειάζεται αυτό. Χρειάζεται η μαγιά και η εμπειρία των παλιών και  η «φόρα» των καινούριων. Νομίζω ότι όταν αυτό δένει, δημιουργείται μια καλή ομάδα για να πάρει τον Δήμο».

«ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ»

Από την πλευρά της η κ. Γκριτζίκη, αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να επιστρέψει  στην τοπική αυτοδιοίκηση, επισήμανε: «θεωρώ ότι έχω να δώσω πράγματα, έχω ιδέες, γνώσεις (και ας μην εκληφθεί αυτό ως έπαρση) και θεωρώ ότι μπορώ να βρω και λύσεις σε κάποια θέματα που απασχολούν την πόλη και ελπίζω ότι είχα μια καλή πορεία. Εξάλλου και μετά την τοπική αυτοδιοίκηση με απασχολούσαν τα προβλήματα της πόλης και αυτό ήταν και το κίνητρο για να ασχοληθώ και πάλι. Και να μην εκλεγώ ακόμη, πάλι αν κάποιος θελήσει να υλοποιήσει μια ιδέα μου, εγώ είμαι πρόθυμη να συνεργαστώ».

«Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ»

Σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με τους λόγους που επέλεξε να κατέλθει ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Στράτου Κοντού, η ίδια απαντά:

«Επέλεξα τον Στράτο Κοντό γιατί τον γνωρίζω προσωπικά και ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος που θα ακούσει τι έχεις να του πεις. Θα ακούσει τις προτάσεις σου. Γιατί πολλοί, δεν ακούν. Ο Στράτος Κοντός σέβεται την γνώμη των άλλων και πιστεύω ότι θα κάνει και εκείνος το καλύτερο δυνατό. Έχει φρέσκες ιδέες, είναι χαμηλών τόνων και δεν έχει έπαρση».

«Ο ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»

Σε ο,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Η Ξάνθη Αλλιώς», η κ. Γκιρτζίκη (αναφερόμενη στα πρόσωπα με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στα νέα άτομα που το απαρτίζουν) υπογράμμισε ότι «αυτή η «μίξη» είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει. Ο συγκερασμός ατόμων, άφθαρτων, που έχουν νέες ιδέες και φέρνουν μια νέα πνοή  σε συνδυασμό με την πείρα των ατόμων που έχουν διατελέσει και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, νομίζω ότι θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Και επειδή είμαστε μικρή πόλη και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, θέλω να πω ότι και οι άλλοι συνδυασμοί έχουν ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να δώσουν το καλύτερο για την πόλη. Άλλοι έχουν εμπειρία και άλλοι ιδέες. Προσωπικά, θέλω ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συνεργαστούν συμπολίτευση και αντιπολίτευση (δεν ξέρω αν είναι ουτοπικό αυτό). Ήθελα να το δω και όταν ήμουν και εγώ Δημοτική Σύμβουλος. Για εμένα, προέχει η πόλη».

«Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΜΕ»

Κλείνοντας στο μήνυμά της, με αφορμή την επάνοδό της για την διεκδίκηση μιας θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, η κ. Γκριτζίκη σημειώνει:

«Η ζωή μας είναι ένας αγώνας και είμαστε εδώ για να τον δώσουμε».