Δεν «βλέπουν» εγκληματικότητα στην Ξάνθη…

Δεν «βλέπουν» εγκληματικότητα στην Ξάνθη…

Δεν διαφώνησα στο να μην αυξηθούν τα οδοιπορικά και τα εκτός έδρας στους αποσπασμένους αστυνομικούς της Ξάνθης. Διαφώνησα στο να… αποσπώνται οι αστυνομικοί της Ξάνθης την στιγμή που δεν αρκούν για την κάλυψη των ενταύθα υπηρεσιών στην φύλαξη των πολιτών… Και πόσο μάλλον όταν αυτά τα «εξτραδάκια» θεωρούνται κίνητρο για τους περισσότερους αστυνομικούς που είναι οικογενειάρχες και έχουν πολλές οικονομικές υποχρεώσεις για να μεταφερθούν στις μεγάλες πόλεις (συνήθως στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα). Και όπως λένε οι εκπρόσωποί τους στην «Θ», αυτό γίνεται γιατί η Ξάνθη θεωρείται ότι δεν υπάγεται στις πόλεις με υψηλή εγκληματικότητα, την στιγμή που καθημερινά σχεδόν έχουμε περιστατικά που αποδεικνύουν το αντίθετο. Για ποιο λόγο όμως κάποιοι θέλουν να «στρογγυλέψουν» τα πράγματα και να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί; Μήπως γι’ αυτό δεν δίνονται στα αστυνομικά δελτία τύπου πολλά από τα περιστατικά για τα οποία πληροφορούμαστε από άλλες πηγές; Δηλαδή περιμένουμε να μας πούνε μπράβο που δεν έχουμε εγκληματικότητα, την στιγμή που η εγκληματικότητα αυξάνεται αλματωδώς;

«Εννιά στις εννιά» και που είστε ακόμη…

Λες και το κάνουν επίτηδες… Αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους και την ανάδειξη του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας, είχαμε «9 στις 9» καταγγελίες στην αστυνομία για ανάλογα περιστατικά στην Ξάνθη! Όπως το διαβάσατε… 9 περιστατικά μέσα σε 9 ημέρες, ήτοι κάθε ημέρα και ένα περιστατικό, με αποκορύφωμα μάλιστα μία περίπτωση ξυλοδαρμού μιας μητέρας από το ίδιο το παιδί της! Και που είστε ακόμη δηλαδή… Από την στιγμή που το παιδί από βρεφικής σχεδόν ηλικίας μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια του εθίζεται στη βία και στο «αίμα» και όταν αυτό συνεχίζεται αργότερα μέσα από τις υποτιθέμενες «τέχνες» της μουσικής και του κινηματογράφου και όχι μόνο… Ότι κι αν προτείνουν οι ψυχολόγοι από την στιγμή που η βία είναι στο καθημερινό «πιάτο» νεαρών παιδιών και ιδιαίτερα των εφήβων, και πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και τα κακά παραδείγματα από τους ίδιους τους γονείς, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκρηκτικό. Και θα γίνει ακόμη πιο εκρηκτικό αν δεν αναδιπλωθούμε ως κοινωνία και αν δεν βάλουμε κάποια ουσιαστικά όρια παντού. Το ότι έχουμε ξεφύγει δεν το συζητάμε!

Εφηβική βία για… «κλικαρίσματα» στο Tik Tok!

Παραμένω στο ίδιο θέμα γιατί κυριολεκτικά με τρομάζει η εξέλιξή του… Μένω σε μία φράση που είπε στην «Θ» η Δ/ντρια Β’ Βάθμιας Εκπ/σης, αναφορικά με το μπούλινγκ νεαρών εναντίον συμμαθητών τους μέσα και έξω από το σχολείο… Είπε λοιπόν η κα Σιδηροπούλου χαρακτηριστικά πως: «Παιδιά των τάξεων του Γυμνασίου ιδιαίτερα, δηλαδή άτομα προεφηβικής ηλικίας, δίνουν ραντεβού για ‘ξύλο’ και κάποιοι από έξω βιντεοσκοπούν όλη αυτή την κατάσταση και μετά τα ανεβάζουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως Tik Tok) και μετρούν πόσα likes θα πάρουν, για να συμπληρώσει πως: «Αυτή είναι η μόδα της εποχής. Βλέπω ότι γίνεται συνεχώς στο εξωτερικό και το τελευταίο διάστημα την βλέπουμε και στα δικά μας σχολεία»! Το διανοείστε που φθάσαμε; Να πλακώνουν στο ξύλο συμμαθητές τους για να βιντεοσκοπούν και να κερδίζουν κλικ στα socials! Και μιλάμε για παιδιά 12, 13 και 14 ετών… Που να γίνουν και 20 δηλαδή!

«Ψειρίζουν την μαϊμού»… μόνο για τους ιδιώτες!

«Υποκριτικό το ενδιαφέρον της πολιτείας για την ασφάλεια των πολιτών». Αυτά μου είπε φίλος επιχειρηματίας, εξηγώντας την άποψή του αυτή ως εξής: Πριν λίγο καιρό ακύρωσε μία επένδυση-όπως μου είπε-γιατί το οικόπεδο των εγκαταστάσεων είχε πρόσοψη σε επαρχιακό δρόμο και -όπως μου είπε- του ζητήθηκε να κατασκευάσει ειδικό κόμβο εισόδου- εξόδου για την ασφάλεια της προσβασιμότητας στην επιχείρηση, γεγονός όμως που εκτός των υπόλοιπων άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων θα του «έτρωγε» και το μισό οικόπεδο! Όταν λοιπόν του αντέτεινα ότι πολύ σωστά ζητήθηκε από τις υπηρεσίες να προχωρήσει σε κόμβο εισόδου, μου εξήγησε πως η υποκρισία έγκειται στο γεγονός ότι την ίδια στιγμή παρακείμενες ισόπεδες διαβάσεις τρένων είναι εντελώς αφύλακτες (κάτι που αναφέρω άλλωστε τακτικά και μέσα από τις στήλες μου, αλλά και μέσα από αρθρογραφία και ρεπορτάζ της «Θ»). Από την μια δηλαδή να ζητάνε από τον ιδιώτη να «ψειρίσει την μαϊμού» για την ασφάλεια του πολίτη και από την άλλη η ίδια η πολιτεία αδιαφορεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ακόμη και μετά από εγκληματικά δυστυχήματα εξαιτίας δημόσιων οργανισμών και φορέων. Ουαί!

Του Τένη Καμαρίδη