Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Δημ. Μεταλληνός, μιλά αποκλειστικά στην «Θ»

Τους λόγους για τους οποίους συστρατεύεται με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», του Δημήτρη Νατσιού, το διακύβευμα των Ευρωεκλογών, την αποχή και την… μετά – ιστορία των Ελλήνων, μίλησε στην «Θ» ο Δρ. Ιστορίας, πτ. Θεολογίας και Γερμανικής Φιλολογίας, Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Ιονίου Παν/μίου, Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Δημήτρης Μεταλληνός, γιος του μακαριστού πατρός Γεωργίου Μεταλληνού.

Ο ίδιος – μεταξύ άλλων – εξέφρασε την ανησυχία ότι μπορεί να είναι και οι τελευταίες Ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο για μια βαθιά διχασμένη και άδικη Ευρώπη, καλώντας παράλληλα τους Έλληνες να πάρουν στα «χέρια» τους, τις οικογένειες, τα σπίτια τους, το βιος τους και την πατρίδα τους. 

Πιο αναλυτικά ο κ. Μεταλληνός, στην ερώτηση της «Θ» γιατί επέλεξε να συστρατεθεί με το Κίνημα «ΝΙΚΗ» ο ίδιος απαντά ως εξής:

«Δεν είμαι ένας άνθρωπος που ασχολείται πρώτη φορά με τα κοινά. Είναι η 4η θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων και μάλιστα κατά την προηγούμενη θητεία ήμουν και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με αρκετές περιπέτειες. Ως εκπαιδευτικός, με δυο αδέρφια καθηγητές αλλά και με δυο γονείς καθηγητές (και τον αείμνηστο πατέρα μου αλλά και την μητέρα μου), έχω μάθει να είμαι Δάσκαλος. Και Δάσκαλος, σημαίνει «ενεργός πολίτης». Ο Δάσκαλος δεν μπορεί να κρύβεται. Δεν μπορεί να βολεύεται στην δική του πραγματικότητα,  που σήμερα είναι ψηφιακή πραγματικότητα. Πρέπει να είναι ενεργός. Συγκινήθηκα λοιπόν που βλέπω ότι μέσα στην χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα – οικονομική, πνευματική, ιστορική, εθνική – υπάρχει η «ΝΙΚΗ». Και αυτοί που θέλουν να μας σώσουν είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτήν την χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορούσα λοιπόν στην ηλικία των 57 ετών να κάνω κάτι άλλο. Πιστεύω ότι πρόσφερα στην πατρίδα μου, στην Κέρκυρα,  επί 15 χρόνια αυτά που μπορούσα να προσφέρω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκινήθηκα με το κάλεσμα του Δημήτρη Νατσιού, του προέδρου μας, αλλά και των συνεργατών του (βουλευτών και άλλων) που τους γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια και θαυμάζω τον αγώνα τους, καθώς είπαμε να αντισταθούμε σε αυτήν την χρεοκοπία. Αυτός είναι ο λόγος που και εγώ συστρατεύομαι.

Γνωρίζω τα προβλήματα καθώς έχω υπηρετήσει στον Α΄βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκεί που ο λαός μας που αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα και καταφεύγει στο Δημαρχείο. Εκεί μαθαίνεις την πραγματικότητα. Και με τις σπουδές που έχω κάνει αλλά και με την προϊστορία που έχω από την Γερμανία όπου μεγάλωσα, από την Αγγλία και από την Αμερική όπου μετεκπαιδεύτηκα, θεωρώ ότι ξέρουμε πώς να προτείνουμε στην Ευρώπη, πράγματα που οι δικοί μας – οι λεγόμενοι Έλληνες –  Ευρωβουλευτές δεν τολμούν, διότι απλούστατα ανήκουν σε συσσωματώσεις και κόμματα που τους δίνουν εντολές και αυτοί – πιστά – υπακούν, χωρίς να τολμούν να σηκώσουν ανάστημα».

Αναφορικά με το διακύβευμα των φετινών Ευρωεκλογών, ο ίδιος τονίζει πως «φοβούμαι ότι μπορεί να είναι και οι τελευταίες Ευρωεκλογές. Η Ευρώπη δεν πάει καλά. Πρώτα από όλα βλέπουμε ότι δεν μιλούμε για Ενωμένη Ευρώπη, αλλά για μια βαθιά διχασμένη Ευρώπη και για βαθιά άδικη Ευρώπη. Όπου θέλει, η Ευρώπη στοχοποιεί και σε εξοντώνει με μνημόνια, όπου θέλει σε ξεχνά και σε αφήνει στις «ορέξεις» επιθετικών γειτόνων σου και όπου θέλει – από την άλλη – ξέρει να τακτοποιεί τους «δικούς» της ανθρώπους. Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι διακυβεύεται πρώτα από όλα η ίδια η Ευρώπη, αλλά διακυβεύεται και το μέλλον μας όταν βλέπουμε ότι εκεί που κάποιοι νόμιζαν ότι έχουν «κλείσει» – όπως όπως – κάποια εθνικά θέματα, επιτρέπει ο Θεός να αποκαλύπτονται. Το «Σκοπιανό», το Κυπριακό που δεν έχει κλείσει και είναι υποκρισία της Ευρώπης να έχουμε μέλος της την Κύπρο και να μην διεκδικούμε αυτό που λέμε «Διεθνές Δίκαιο» κλπ. Που είναι το Διεθνές Δίκαιο στην Κύπρο; Που είναι το Διεθνές Δίκαιο οπουδήποτε γίνονται πόλεμοι σε όλο τον κόσμο; Βλέπετε λοιπόν ότι το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό και όσο για την «ΝΙΚΗ» και για αυτό που λένε ότι «με 2 και 3 Ευρωβουλευτές, θα αλλάξει το ρουν της ιστορίας;», ΝΑΙ. Μπορεί να το αλλάξει όταν αυτοί είναι ελεύθεροι. Χρειάζονται ελεύθεροι Ευρωβουλευτές. Να μην ανήκουν σε κόμματα που είναι ανθελληνικά και να μπορούν να σηκώνουν ανάστημα σε μια ερώτηση.

Μνημόνια στην Ελλάδα: Γιατί; Γιατί όχι και στις άλλες χώρες που χρωστούν;

Γιατί να πάρουμε τα αεροδρόμια και τα λιμάνια από την Ελλάδα; Πήραν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Γερμανίας που και εκείνη χρωστά πολλά περισσότερα από εμάς και ειδικά τελευταία με την ενεργειακή κρίση; Σε όλα αυτά λοιπόν χρειάζονται ελεύθεροι άνθρωποι που να σηκώνουν ανάστημα και να είναι και αληθινοί. Ας σταματήσουμε να «κρεμόμαστε» από τον «νταβατζή» μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Αμερική, αφού είναι κοινός «νταβατζής» και προστάτης της Τουρκίας, της Ελλάδος, της Αλβανίας, των Σκοπίων, για ποιο λόγο πρέπει να δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα; Κάτι δεν πάει καλά. Και αυτό που δεν πάει καλά, είναι ότι μάλλον οι δικοί μας οφείλουν πολλά σε αυτούς τους προστάτες και για αυτό δεν τολμούν να τους πουν «όχι». Δυστυχώς οι πολιτικοί των συστημικών κομμάτων να είναι  «yes men», στα ελληνικά «νενέκοι». Είμαι ερευνητής της ιστορίας – και μάλιστα της σύγχρονης και νεώτερης ιστορίας – και έχω μελετήσει αρχεία από τον 18ο, 19ο και 20ο αιώνα. Και σε κάποιους συναδέλφους σας που ανοήτως λένε ότι «ο Μεταλληνός βλέπει πάλι συνομωσίες», τους απαντώ ότι είναι άσχετοι. Διότι ο,τι κάνουν οι ξένοι – οι προστάτες μας ειδικά – τα κάνουν βάσει σχεδίων. Τα σχέδια των ξένων που διασώζονται αρχειακά και τα έχουμε μελετήσει σε επίπεδο διδακτορικού, αυτοί τα λένε «σχέδια» και εμείς «συνομωσίες».

Αναφορικά με το αν υπάρχει προβληματισμός για την αποχή των Ελλήνων από τις ευρωπαϊκές κάλπες, ο κ. Μεταλληνός, υπογραμμίζει τα εξής:

«Δεν φοβάμαι την αποχή. Φοβάμαι την αποχή των νεοελλήνων από τα προβλήματά τους. Έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους, όχι στον Θεό, αλλά σε κάποιους συστημικούς πολιτικούς οι οποίοι βολεύονται να είναι Βουλευτές και να εξυπηρετούν το παιδί τους στον Στρατό, την κόρη τους για 4 μήνες σε ένα σούπερ μάρκετ, να τους απαλλάξουν λίγο από τα φορολογικά, να κάνουν λίγο τα «στραβά μάτια» στην άδεια της πολεοδομίας κλπ. Επαναλαμβάνω ότι είμαι 15 χρόνια στην Τ.Α και γνωρίζω πολύ καλά την πραγματικότητα και το ποιοι είναι ελεύθεροι και ποιοι δεν είναι ελεύθεροι. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι στην Κέρκυρα  μου λένε «θα σας ψηφίσουμε κρυφά, γιατί φοβόμαστε τον Βουλευτή γιατί χρωστούμε διάφορες υποχρεώσεις», αυτό είναι εξευτελισμός της δημόσιας ζωής αλλά και του ιδιωτικού βίου. Οπότε δεν φοβάμαι καταρχήν και καταρχάς την αποχή. Αυτό που φοβάμαι είναι το ως πότε οι Έλληνες θα απέχουν από την ζωή τους. Πείτε ότι δεν βγαίνει ξανά ο Νατσιός, δεν βγαίνει ποτέ ο Μεταλληνός Ευρωβουλευτής, δεν βγαίνει ξανά η «ΝΙΚΗ» στην Βουλή. Τι έχουμε να χάσουμε; Τα λεφτά; Ακάνθινα στέφανα έχουμε. Δεν ξέρουμε εμείς να καθίσουμε στο Άγιο Όρος, να πάμε στο εξωτερικό με τις οικογένειές μας (με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε) κλπ; Αυτό είναι όμως; Έχουμε μια υποχρέωση και μια ευθύνη. Οι Έλληνες δεν ζουν. Είναι ετοιμοθάνατοι που απλά σέρνονται και περιμένουν το μοιραίο. Διασκεδάζουν ψεύτικά, ερωτεύονται ψεύτικα, εργάζονται ψεύτικα, κάνουν οικογένειες ψεύτικα. Πότε θα πάρουμε την ζωή στα χέρια μας; Και ναι, σήμερα είναι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές από την «εθνική μας ομάδα» και αύριο μπορεί να προκύψουν καινούρια πράγματα και αυτοί οι ψηφοφόροι να είναι αυτοί για τους οποίους θα τρέχουμε εμείς. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει και κάτι το ελληνοκεντρικό, άρα και χριστοκεντρικό στην Ελλάδα;

Σε όλα αυτά εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας και ο Θεός να μας βοηθήσει».

Τέλος, στο μήνυμά του, ενόψει τις 9ης Ιουνίου, ο ίδιος σημειώνει ότι «το μήνυμα είναι ότι εμείς οι Έλληνες ζούμε τουλάχιστον 4000 χρόνια ιστορίας και έχουμε και χιλιάδες χρόνια προϊστορίας. Αλλά θα έχουμε και μεταϊστορία εάν εμείς θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες και να παραμείνει και μια Ελλάδα που έχει ως σύμβολό της τον Σταυρό. Όσοι δεν θέλουν, είναι εκείνοι που απέχουν. Πρέπει να πάρουμε επιτέλους την ζωή στα χέρια μας. Μην περιμένουμε από τους άλλους. Ούτε από τους συμμάχους μας, ούτε από τους συστημικούς βουλευτές που εκλέγουμε τόσα χρόνια και μας έχουν απογοητεύσει. Υπάρχει ελπίδα και αυτή είναι ο καλός εαυτός των Ελλήνων. Ας πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Ας συμμετέχουμε επιτέλους. Τουλάχιστον εμείς δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε. Ας πάρουμε τις οικογένειες, τα σπίτια μας, το βιος μας, την πατρίδα μας, στα χέρια μας. Μόνο έτσι μπορούμε να δούμε καλύτερες μέρες. Ειδάλλως θα είμαστε ελπιδοπώλεις (θα πουλάμε ελπίδες) αλλά δεν θα είμαστε ελπιδοφόροι».