Δεν μας είπαν όμως την «ουσία»…

Δεν μας είπαν όμως την «ουσία»…

Πέρασαν δεκάδες υποψήφιοι ευρωβουλευτές όλων των «αποχρώσεων» και μας είπαν «διάφορα πράγματα»… Και ορθώς αυτοί είπαν κι εμείς ακούσαμε, αφού πρέπει να διαμορφώσουμε σωστή άποψη για να ψηφίσουμε κατάλληλα. Και η σωστή άποψη διαμορφώνεται όταν ακούς πολλές απόψεις και μέχρις εδώ όλα καλά. Δεν ακούσαμε όμως από κανέναν (ή σχεδόν από κανέναν) να αναφέρεται στην «ουσία» του πράγματος, να ενημερώνει δηλαδή τον κόσμο το… τι ακριβώς γίνεται εκεί πέρα; Όλοι μίλησαν γενικόλογα περισσότερο με συνθηματολογία και ακατάσχετη υποσχεσιολογία. Πως λειτουργεί όμως αυτό το «πράγμα» που λέγεται Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ποιος καταθέτει την θεματολογία και πόσο αποφασιστικός είναι ο ρόλος των βουλευτών ή μάλλον καλύτερα κατά πόσο οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί στην συνέχει παίρνουν σάρκα και οστά; Περισσότεροι από τους υποψηφίους και ιδιαίτερα οι πολιτικοί αρχηγοί, μίλησαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα λες και πηγαίνουμε σε εθνικές εκλογές. Πλειοδότησαν σε υποσχέσεις λες και δεν ξέραμε τις δυνατότητες του καθενός και τις δυνατότητες του Ελληνικού κράτους. Αυτό που έχω να σημειώσω εντέλει είναι ότι μέχρι σήμερα οι Έλληνες πολίτες βρίσκονταν στο σκοτάδι σε ότι αφορά τα διαμειβόμενα στην Ευρωβουλή… Για να δούμε τι θα βγάλει αυτή η κάλπη και τι διαφορετικό θα δούμε στη συνέχεια…

«Μοντέλα», έτοιμα για… αντιγραφή

Προχθές αναφέρθηκα μέσα από την στήλη σε μία καινοτόμα δράση του Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος διέθεσε στους πολίτες του 150 ηλεκτρικά ποδήλατα, ένα «πρότζεκτ» που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ούτε στα καλύτερα όνειρά μας! Στη συνέχεια ενημερώθηκα για μία άλλη καινοτόμα πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονικέων ο οποίος λέει χώρισε την συμπρωτεύουσα σε 24 γειτονιές και όρισε έναν «επόπτη γειτονιάς» σε κάθε μία από αυτές. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει αρμοδιότητες και ευθύνες στο να καταγράφει τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς καθημερινά, αλλά και να σημειώνει τις παραβάσεις στις οποίες πέφτουν οι δημότες με το να αφήσουν σκουπίδια δεξιά και αριστερά, να καταστρέφουν δημοτική περιουσία κλπ. Κοντολογίς υπάρχουν δεκάδες προγράμματα και ευκαιρίες που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη, αρκεί όμως να τις δουν και να τις «αρπάξουν» οι αυτοδιοικητικοί μας, να αντιγράψουν έστω κάποιες από αυτές τις καινοτόμες δράσεις και να τις εφαρμόσουν στους δικούς μας δήμους. Να λοιπόν μία ολοκληρωμένη πρόταση για τους νέους δημοτικούς μας «άρχοντες». Αρκεί να υπάρχει διάθεση και θέληση φυσικά…

Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Επικοινώνησα με τον Δήμαρχο Αβδήρων και του μετέφερα τα παράπονα που εκφράζονται από επαγγελματίες, κατοίκους και παραθεριστές της παραλιακής περιοχής και ιδιαίτερα σε Άβδηρα- Μυρωδάτο για τον μη έγκαιρο καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και την μη ικανοποιητική περισυλλογή των σκουπιδιών. Ιδιαίτερα για τον τεράστιο χώρο στην παραλία Μυρωδάτου, μέρος του οποίου χρησιμοποιείται για πάρκινγκ αυτοκινήτων, του επισήμανα πως θα μπορούσε να αναθέσει χωρίς δαπάνη σε κάποιον αγρότη που διαθέτει το κατάλληλο μηχάνημα να «κουρέψει» το συγκεκριμένο χώρο, να κάνει μπάλες το χορτάρι για να το πουλήσει ή να ταΐσει τα ζώα του. Ο ίδιος αποδέχθηκε όλες τις παρατηρήσεις μου και δεσμεύθηκε ότι σε λίγες ημέρες θα έχουν ταχτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες στην παραλία, λέγοντας πως για κάποιους λόγους πράγματι υπήρξε μια καθυστέρηση στην φετινή παρέμβαση του Δήμου στο θέμα του εξωραϊσμού των παραλιακών χώρων. Μία επίσης πρόταση που του κατέθεσα ήταν και η συνεργασία του Δήμου με τον στρατό, η οποία απέφερε σημαντικά αποτελέσματα προ διετίας. Θα μπορούσε λοιπόν να επαναληφθεί και φέτος ώστε να μην επιβαρυνθεί με μεγάλα κόστη ο Δήμος Αβδήρων. Εν αναμονή λοιπόν να δούμε κατά πόσο ο Γιώργος Τσιτιρίδης έχει ευήκοα ώτα ή απλά «συγκοινωνούντα» ώτα. Και ο νοών νοείτω…

Ποιους ευνοεί ένα διαρκές… «χάος»;

Τον τελευταίο καιρό κάποιοι προσπαθούν συστηματικά να δημιουργήσουν μία «χαώδη» κατάσταση, να τρομοκρατήσουν τον κόσμοι και να μας έχουν διαρκώς στην «τσίτα»! Όλο αυτό με παραπέμπει εν μέρει και στην περίφημη «θεωρία του χάους», όπου δηλαδή δημιουργούνται διαρκώς αιτίες ανησυχίας του κόσμου και αβεβαιότητας για το μέλλον… Για παράδειγμα, ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι φωνές για ενδεχόμενο (μάλιστα κάποιοι το θεωρούν σίγουρο) Γ’ παγκοσμίου πολέμου και δεν αναφέρομαι μόνο στους σύγχρονους «Νοστράδαμους», αλλά και στους ισχυρούς της Ευρώπης… Πρόσφατα επανήλθε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας λέγοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πιο ισχυρός στρατός με άνδρες και γυναίκες και συγχρόνως θα πρέπει να κατασκευάσουν οι πολίτες καταφύγια στα σπίτια τους και να τα εξοπλίσουν κατάλληλα για περίπτωση πολέμου. Ο ίδιος μάλιστα άφησε υπόνοιες ότι ένας μεγάλος πόλεμος δεν θα αργήσει να έρθει στην Ευρώπη (μίλησε για όλη την Ευρώπη)… Επειδή ακούω για πολέμους και καταστροφές εδώ και… 60 χρόνια, από τότε που γεννήθηκα και μέχρι τώρα –δόξα τον Θεό- δεν ζήσαμε τίποτα από όλα αυτά, θεωρώ ότι αυτό γίνεται εκ του πονηρού για να μας έχουν συνεχώς σε ανησυχία και φυσικά πιο εύκολα ελεγχόμενους, αλλά και… ευχαριστημένους με τα ελάχιστα! Και ο νοών…  

Του Τένη Καμαρίδη