– Τι γίνεται με τις ποιότητες των εδεσμάτων, αλλά και τις τιμές;
Ανάβουν από το βράδυ του Σαββάτου και για μία ολόκληρη εβδομάδα (ουσιαστικά εννέα ημέρες) τα μαγκάλια στα στέκια των πολιτιστικών συλλόγων για την 33η διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης, με τα μέλη τους να έχουν ήδη οργανωθεί και εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά που ξεκινούν από τα κρέατα και τα ζαρζαβατικά και φτάνουν μέχρι και το λάδι και το λεμόνι. Υλικά τα οποία προμηθεύονται – στην συντριπτική τους πλειοψηφία – από τοπικές επιχειρήσεις Ξάνθης, όπως εξηγεί μιλώντας στην “Θ” ο πρόεδρος του συλλόγου “Η Άνοιξη” κ. Ευθύμης Μίλκογλου.
Ο ίδιος, αναφέρεται και στο σημαντικό ζήτημα των τιμών στα προϊόντα που πωλούν τα στέκια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τον κόσμο τον ενδιαφέρει να φύγει ευχαριστημένος από ποιότητα και τιμές εκφράζοντας για άλλη μία φορά την άποψη ότι θα πρέπει να μπει “πλαφόν” σε αυτές.
“ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ – ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ…ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ”
Αναλυτικότερα ο κ. Μίλκογλου, ανέφερε στην “Θ” αναφορικά με τις ποιότητες, τις τιμές, αλλά και για το ενδεχόμενο βροχής τα εξής:
“Η ποιότητα των κρεάτων είναι στο χέρι του κάθε συλλόγου. Εγώ θα μιλήσω για τον δικό μας σύλλογο όπου το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι ότι τρώνε τα παιδιά μας και τρώμε και οι ίδιοι. Οπότε είμαστε και εμείς καταναλωτές και εμείς είμαστε αυτοί που θα προσέξουμε και τον κόσμο κατά συνέπεια και την συντήρηση των κρεάτων που δίνουμε. Πρώτα ξεκινά από εμάς τους ίδιους και βεβαίως μετά έγκειται στην αρμοδιότητα των κλιμακίων που ανεβαίνουν για ελέγχους. Αλλά θεωρώ ότι τουλάχιστον εμείς πού ανήκουμε στους παλιούς συλλόγους, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει ότι έχουμε και την ποιότητα και τα πάντα. Το βασικότερο που θέλω να το τονίσω είναι ότι δεν είμαστε μαγαζιά, οπότε πρέπει να προσέξουμε και τις τιμές μας.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο κακοκαιρίας, θα πάμε ανάλογα με την ώρα που θα αρχίσει να βρέχει και πόσο θα βρέχει και πόσο θα διαρκέσει η βροχή. Τα μαγκάλια θα ανάβουν στην ώρα τους και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας. Βλέποντας και κάνοντας».
ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ…
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις τιμές των εδεσμάτων, ο κ. Μίλκογλου ήταν αρκετά «αιχμηρός» λέγοντας χαρακτηριστικά πως:
«Αναφορικά με τις τιμές, το έχω πει πολλές φορές επειδή ακούω διάφορα ότι πρέπει να μπει πλαφόν. Εγώ ανήκω στους συλλόγους από το 1992 και αυτό το ζήτημα το θέτω από το… 1991. Διότι όπως είπα είμαστε και οι ίδιοι καταναλωτές. Αν εμείς πηγαίναμε σε μία άλλη πόλη και “χτυπούσαν τις τιμές” μετά θα το σχολιάζαμε αρνητικά. Γιατί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ακούω διάφορα πώς κάποιοι θα έχουν κάποια πολύ μεγάλα έξοδα σε μουσικές κλπ. Τον καταναλωτή όμως δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Τον ενδιαφέρει να περάσει καλά και όταν θα φύγει να είναι ευχαριστημένος και από την ποιότητα και από τις τιμές. Αυτό είναι βασικό. Η καλύτερη διαφήμιση είναι απο στόμα σε στόμα. Εμείς ως σύλλογος στηρίζουμε 99% την Ξάνθη, τα ντόπια κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, φούρνους κλπ. Για τα πάντα. Για όλα τα υλικά. Είμαστε έτοιμοι ( όπως πάντα από το 1991) να ανάψουμε μαγκάλια”.