Απόστολος Γκλέτσος: Ναι, θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες και ατζέντα

«Ναι, θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος για τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε το πρωί ο Απόστολος Γκλέτσος, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Κυριακής, με την οποία δήλωσε «παρών για τον ΣΥΡΙΖΑ, την πατρίδα και την αριστερά».

Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «το βιογραφικό μου δικαιολογεί να πω και να γίνει απολύτως πιστευτό ότι δεν έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες και ατζέντα. Έχει να κάνει με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια περιδίνηση και έχει να κάνει με το ότι θέλουμε να βάλουμε πλάτη».

 «Θέλουμε να βάλουμε πλάτη για την ενότητα και την επόμενη ημέρα», πρόσθεσε ο κ. Γκλέτσος.

«Βεβαίως επειδή οι αριθμοί και τα μαθηματικά μου επιτρέπουν να πω ότι εάν οι σύντροφοί μου και η βάση το θέλω θα μπορώ να ανταποκριθώ και σε αυτό το εγχείρημα να είμαι ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα αν διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό για να εκλεγεί, απάντησε με νόημα «έχω κάνει 7 εκλογές στην αυτοδιοίκηση, έχω κατεβάσει και δικό μου κόμμα με 1,75% στην επικράτεια σε 40 ημέρες, σου λέει κάτι αυτό;».

Ήδη οι Παύλος Πολάκης και Νικόλας Φαραντούρης έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για την προεδρία, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος τα έχει αφήσει όλα «ανοιχτά».

Ερωτηματικό αποτελεί και η στάση που θα κρατήσει ο ίδιος ο Κασσελάκης ο οποίος έκανε λόγο για υπονόμευσή του, εάν δηλαδή θα υποβάλλει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Από την πλευρά των «87» ή «100» (σ.σ. όσοι κατέθεσαν την πρόταση μορφής), που εμφανίζονται να «κέρδισαν» την πρώτη μάχη σε αυτή τη σκληρή αναμέτρηση με τον Κασσελάκη, το πρόσωπο που δείχνει ότι μπορεί να «βγει μπροστά» ενδεχομένως θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Στην Κουμουνδούρου, επίσης, περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον οποιαδήποτε αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου τα στελέχη που βρίσκονται στο περιβάλλον του να καθορίσουν από κοινού τις κινήσεις τους.